Проблем с флашка

09.01.15
15:20

Здравейте !

Знам, че не това е най-подходящото място за хардуерни/софтуерни проблеми, но не знам друго, а за момента няма сервиз в близост до населяното място, в което се намирам.

Проблемът е следният: Слагам  флашката в usb-то на компютъра и се чува “потвърждаващия” звук за device ready for use, но когато вляза в my computer не ми я показва.

Проблема не е в самото usb, не е и от самият компютър защото и при други компютри възниква същия проблем.

Пробвах да оправя проблема с деинсталация на флашката от device management, но не помогна. В disc management присъства само като Removable (F:) No media и не ми позволява действията Eject и Change drive letter and patchs . Качил съм снимки, като съм сложил и друга, работеща флашка за сравнение.

Някой знае ли как може да се оправи този проблем ? :)

Ако флашката ти прави така и на други компютри/лаптопи сигурно е дала фира ...

10.01.15
16:37

Вероятна причина е студена спойка или прекъсната пин пътека.Ремонтира се ,но не е целесъобразно спрямо цените на подобен носител в момента.
Има вариант за спасяване на информацията ,но си е малко страшничко - http://itemav.com/цени/
Ако не ти е нещо жизнено/бизнес важно спокойно я тресни с теслата и в коша!

11.01.15
09:00

Ей, това, че е 32-гигабайтова. Ако беше 8 или 4гб нямаше да я мисля въобще ... :D

11.01.15
09:48

казано от Overlord на 11.01.15, 09:00:

Ей, това, че е 32-гигабайтова. Ако беше 8 или 4гб нямаше да я мисля въобще ... :D

Често идва момент, в който умират внезапно и в повечето случаи безвъзвратно. Имам 3 микро SDHC карти от реномирани производители, всичките дали фира без видима причина, двете са 32GB, едната е 64gb. За да избегна възможност за конспирация, последната карта е Самсунг на телефон Самсунг, след една година все още е жива. :D Поради факта, че съм губил изключително ценна за мен информация, всичко важно се пази на 3 места. Преди години, ми се срина хард диск, който пратих във фирма подобна на по-горе посочената, с месеци търсих нов, същата марка с точната комбинация в серийния номер за да свалим контролера, намерих и въпреки това накрая нямаше никакъв резултат. Пак преди няколко години, ми гръмна лаптопа, отведнъж заминаха дъно, хард, и рам. Така че, въпроса не е дали, а кога ще се случи подобно нещо. Няма вечен носител на информация. ;)

ПП Един сигурен начин да убиеш карта или флашка, е да товариш торенти директно на тях.

Мнението беше редактирано от Valdis на 11.01.15 09:53.

11.01.15
13:15

казано от Overlord на 11.01.15, 09:00:

Значи сигурно е в гаранция, така че я връщай.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1