Тренирам, но стигнах до застой - как да продължа към целта?

10.01.15
00:11

Здравейте!
Почнах да тренирам преди около 8 месеца.В началото нещата бяха доста сложни за мен,защото нямах никакъв опит във фитнеса.Оформих гърди,бицепс,трицепс,гръб и малко крака (ж началото направих грешка да не тренирам крака ).нещата спряха да се развиват,сякаш не усещам вече уголемяването и оформянето на мускулите.Мазнините по корема ме дразнят адски,имам напредък със топенето на мазнини,обаче по корема сякаш заседнаха,Тренирам сутрин рано-между 8-9:15 ,гледам да не ям разни глупости,като цяло нямам сериозна диета,защото бачкам 12 часа и понякога не смогвам да ям в точният час(работя в ресторант).Програмата ми е следната
Понеделник - гръб бицепс
Вторник - крака и корем
Сряда - кардио
Петък- рамена и корем
Събота-гърди и трицепс (неизброените дни са почивни)
Преди тренировка пия scivation x-tend и след тренировка Nutramino protein whey isolate concentrate.Гледам да спазван дневният прием на протеини,не приемам много въглехидрати и мазнини.Висок съм 1,74,тежа 84кг.Трябва ли някъде на направя подобрения,трябва ли да сменя тренировъчната програма,искам максимално да намаля мазнините и да ги заменя със мускули.Не искам да качвам килограми,доволен съм със този си вид.
Благодаря предварително на всички!

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 10.01.15 14:52.

Възможно е проблема да е в хранителния режим, а не в тренировките.

10.01.15
14:34

Работиш и правиш кардио защо? мразя го това кардио

10.01.15
14:48

Хранителният ми режим е кофти,не винаги мога да го спазвам.Кардиото го правя за да намаля накакъв грам мазнина :-) трябва ли да го изключа от програмата ми?
Мерси за отзивчивостта

10.01.15
14:54

Ми аз не мога да ти кажа със точност, не знам какво работиш, аз лично работя на крак охрана съм, и въобще не харесвам Кардиото, тренирам 3 пъти в седмицата тежко, през другото време работя и се възстановявам, гледам да хапвам по правилно.

10.01.15
15:14

И аз съм същият,12 часа съм на крак,в ресторант работя,почти нямам време за сядане.Тренирам 5 дена по 45-50 минути.

10.01.15
15:27

Доколкото аз знам, може да минеш и без кардио, но задължително трябва да наблегнеш на хранителния режим. Другото, което е, монотонното кардио забавя метаболизма. Ако имаш възможност прави интервално.

Мнението беше редактирано от Дuд0 на 10.01.15 15:27.

казано от dr_parazit на 10.01.15, 15:14:

И аз съм същият,12 часа съм на крак,в ресторант работя,почти нямам време за сядане.Тренирам 5 дена по 45-50 минути.

Ето ти я причината за застоя. Как очакваш тялото ти да се възстановява, че и да прогресира при такъв режим? Всичко това, което правиш натоварва тялото и то се нуждае от съответното разтоварване - богат хранителен режим и сън. Тренирай три дни, не пет, кардио не виждам за какво ти е, като пет дни в седмицата по 12 часа си на крак, според мен даже ти пречи, защото допълнително ти черпи от енергията. Почни да ядеш стабилно и по възможност се наспивай добре. Принципа е като на калорийния баланс - за да има растеж, трябва да си покриеш нужните калории и да има в излишък. Логиката е същата, за да стане по силно тялото ти съотношението натоварване/почивка трябва да е нещо от сорта на 40/60. Понякога по-малкото е повече.

Много мъдра мисъл от колегата, че по малкото е повече :-) Аз ти предлагам да събереш малко тренировките и броя на упражнение и да вдигнеш работните килограми като целиш чисти и бавни изпълнения , без чийтинг и т.н.И кардиото не ти е необходимо според мен.Ако си мераклия да тичаш силно ти преппръчвам да е сутрин на гладно за да не се изчерпват до такава степен гликогеновите запаси.

11.01.15
22:24

Благодаря Ви за помощта :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1