10.01.15
00:11
Здравейте!
Почнах да тренирам преди около 8 месеца.В началото нещата бяха доста сложни за мен,защото нямах никакъв опит във фитнеса.Оформих гърди,бицепс,трицепс,гръб и малко крака (ж началото направих грешка да не тренирам крака ).нещата спряха да се развиват,сякаш не усещам вече уголемяването и оформянето на мускулите.Мазнините по корема ме дразнят адски,имам напредък със топенето на мазнини,обаче по корема сякаш заседнаха,Тренирам сутрин рано-между 8-9:15 ,гледам да не ям разни глупости,като цяло нямам сериозна диета,защото бачкам 12 часа и понякога не смогвам да ям в точният час(работя в ресторант).Програмата ми е следната
Понеделник - гръб бицепс
Вторник - крака и корем
Сряда - кардио
Петък- рамена и корем
Събота-гърди и трицепс (неизброените дни са почивни)
Преди тренировка пия scivation x-tend и след тренировка Nutramino protein whey isolate concentrate.Гледам да спазван дневният прием на протеини,не приемам много въглехидрати и мазнини.Висок съм 1,74,тежа 84кг.Трябва ли някъде на направя подобрения,трябва ли да сменя тренировъчната програма,искам максимално да намаля мазнините и да ги заменя със мускули.Не искам да качвам килограми,доволен съм със този си вид.
Благодаря предварително на всички!
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 10.01.15 14:52.
10.01.15
14:24
Възможно е проблема да е в хранителния режим, а не в тренировките.
10.01.15
14:48
Хранителният ми режим е кофти,не винаги мога да го спазвам.Кардиото го правя за да намаля накакъв грам мазнина :-) трябва ли да го изключа от програмата ми?
Мерси за отзивчивостта
Ми аз не мога да ти кажа със точност, не знам какво работиш, аз лично работя на крак охрана съм, и въобще не харесвам Кардиото, тренирам 3 пъти в седмицата тежко, през другото време работя и се възстановявам, гледам да хапвам по правилно.
10.01.15
15:14
И аз съм същият,12 часа съм на крак,в ресторант работя,почти нямам време за сядане.Тренирам 5 дена по 45-50 минути.
Доколкото аз знам, може да минеш и без кардио, но задължително трябва да наблегнеш на хранителния режим. Другото, което е, монотонното кардио забавя метаболизма. Ако имаш възможност прави интервално.
Мнението беше редактирано от Дuд0 на 10.01.15 15:27.
10.01.15
20:05
казано от dr_parazit на 10.01.15, 15:14:
И аз съм същият,12 часа съм на крак,в ресторант работя,почти нямам време за сядане.Тренирам 5 дена по 45-50 минути.
Ето ти я причината за застоя. Как очакваш тялото ти да се възстановява, че и да прогресира при такъв режим? Всичко това, което правиш натоварва тялото и то се нуждае от съответното разтоварване - богат хранителен режим и сън. Тренирай три дни, не пет, кардио не виждам за какво ти е, като пет дни в седмицата по 12 часа си на крак, според мен даже ти пречи, защото допълнително ти черпи от енергията. Почни да ядеш стабилно и по възможност се наспивай добре. Принципа е като на калорийния баланс - за да има растеж, трябва да си покриеш нужните калории и да има в излишък. Логиката е същата, за да стане по силно тялото ти съотношението натоварване/почивка трябва да е нещо от сорта на 40/60. Понякога по-малкото е повече.
11.01.15
19:15
Много мъдра мисъл от колегата, че по малкото е повече :-) Аз ти предлагам да събереш малко тренировките и броя на упражнение и да вдигнеш работните килограми като целиш чисти и бавни изпълнения , без чийтинг и т.н.И кардиото не ти е необходимо според мен.Ако си мераклия да тичаш силно ти преппръчвам да е сутрин на гладно за да не се изчерпват до такава степен гликогеновите запаси.
11.01.15
22:24
Благодаря Ви за помощта :)