Проблем с килограмите

Темата е заключена.

Здравейте .Накратко за мен .Бивш спортист 10 години таекуон но прекъснах поради заболяване на бъбреците .Висока съм 170 и тежах между 60-63кг  ,и дълги години държах тези килограми и се харесвах така .Сега съм на 35 и преди 3 години почнах да боледувам сериозно ,първо тумор в стомаха ,прием на хормонални препарати ,след това и инсулт от който имам лека парализа на лява ръка  .И от 60 станах 90 кг .Пробвах всевъзможни диети ,влизах и във зала но нещо не се получава намаляване .И разбирам че не правя нещо както трябва .Ето за това реших да пиша тук и да поискам съвет . Какви хранителни добавки да взимам ? Кое е по добре да наблегна на аеробната част или силовата ? И въобще ще се радвам на всеки съвет който би ми помогнал да се справя .Благодаря предварително

Здравей!

Не знам дали е редно някой да дава съвет, без да е запознат подробно със състоянието ти.
Ние не сме лекуващите ти лекари, а нещата, през които си минала не са за пренебрегване.

Ще кажа само, че е по-важно да имаме стабилен хранителен режим, преди да се снабдим с хранителни добавки.
Да, те могат да бъдат от помощ, но не могат да поправят лошото хранене.

Колкото до тренировките - съветвала ли си се с физиотерапевт?
Какво си опитвала до сега в залата и с храненето? Приемаш ли още хормонални препарати? Стомахът ти наред ли е? Има ли лекарско предупреждение да правиш или не правиш нещо?

Искрено желая успех и много здраве! :)

Да стомахът ми е добре ,нямам проблем с храносмилането .Нямам медицински пречки да тренирам .Вече не пия хормонални препарати .На режим предписан по медицински причини  съм при който мога да ям само месо без сланини печено или на скара  и зеленчуци .Не мога да ям плодове,тестени изделия и т.н .Ами в залата съм бягала на пътека,колелото ,клекове с дембели ,коремни преси ,абдуктор машина и какви ли не машини .Не знам може би се претоварвам или пък нямам последователност на упражненията но резултат няма . Нямам голям опит по залите и може аз да не правя нещо както трябва

12.01.15
10:52

Здравей,
А какви въглехидрати и мазнини можеш да ядеш? Например ядки (сурови), зърнени и бобови култури, маслини... От плодовете абсолютно никакви ли не можеш да ядеш? При тях какъв е проблема? Цитросови плодове, ябълки, авокадо проблем ли са? Риба? Като добавка питай дали е възможно да взимаш рибено масло. Относно рибеното масло, ако е възможно и нямаш някаква алергия към рибата, то по-късно ще ти кажа на какви изисквания трябва да отговаря то, за да не си вземеш боклуците, които масово се продават.
И да, тук едва ли ще намериш най-правилните съвети, защото не вярвам да откриеш сериозен лекар, който да си дава мнението без да е запознат поне малко от малко със състоянието ти. Иначе, Вероника е права. Най-важното е да се храниш добре и качествено и чак тогава да питаш за някакви добавки. Всъщност би ли описала как г/д се храниш? Например един твой ден напиши, към колко ставаш, какво ядеш на закуска, към колко и какво обядваш и т.н.

Здравей , списъка със храни които мога да ям е следния ::зеленчуци, бедни на скорбяла (броколи, целина, репички, аспержи); много пресни зеленчуци, приготвени на пара или сурови (лук, чесън, джинджифил, зеле).  риба, птиче месо, свинско,заешко,орехи, лешници, семки, яйца, тофу и др .Ядките трябва да са накиснати  за няколко минути  с разтвор от  Биоцитрин,  за да убие афлатоксините  които може да се намират по ядките.плодове - папая, грейпфрут, ананас, ягоди, малини, къпини .Кисело мляко  но само домашно приготвено и то козе и извара.От мазнините само зехтин .Всичко останало ми е забранено извън този списък .Никакви подсладители .Никакви тестени ,сладки изделия .За рибено масло нямам проблем ,нямам проблем с рибата и морските храни .Нямам точно определен режим  на хранене  с точен час но приблизително е следния
Закусвам :кисело козе мляко ,чисто кафе ,  1-2 сварени яйца
На обяд : парче месо( на скара ) със салата
За вечеря ; обикновено салата със добавена извара в нея или печени зеленчуци пак със извара
между храненето ям по парче ананас напоследък често .
пия по 2-2.5 литра вода и много чай  ,ядки не съм яла скоро защото като ги накисна в Биоцитрина и стават ужасни на вкус . Иначе пия Биоцитрин всеки ден някои го знаят като Цитросепт

Мнението беше редактирано от Мирослава Зиновиев на 12.01.15 13:44.

12.01.15
12:49

Афлатоксините можеш да убиеш и като ги накиснеш за 8-12 часа във вода, или ги запечеш леко във фурната.

Не знаех ,благодаря за идеята :)

12.01.15
13:49

Господи, моля Ви, не говорете глупости !!!! Афлатоксините НЕ СЕ унищожават с Биоцитрин, те не са живи организми - бактерии, вируси, рикетсии, или каквото и да е, а са токсини, отделяни  от гъбички. Те НЕ СЕ убиват, не са живи организми. НЕ СЕ унищожават при висока температура, устойчиви на температури до 200 градуса- (варенето и печенето не помага) и НЕ СЕ  отстраняват с киснене. Може да се ориентираш евентуално дали има видима плесен, но може и да няма защото няма вкус или мирис. Съдържат се не само в ядките, ами най вече в млечните продукти- защото преминават в тях чрез фуражите, палмови, соеви  масла.

Лекар ми е казал да ги кисна ядките в Биоцитрин аз не съм наясно ,казвам това което ми е предписано. А аз не ги ям и тях защото пробвах с накисването но вкуса им е ужасен .Млечните продукти са ми ограничени до обезмаслена извара и козе кисело мляко .Нямам голям избор на храни за жалост .

12.01.15
14:16

Кисненето помага, но само в обикновена вода, за да се отстранят фитиновата киселина. Това с Биоцитрина не е толкова полезно, дори доказаха, че е токсичен. съдържал бензетониев хлорид , който е отровен дезикфентант. Така че прекаления светец, знаеш :)
Афлатоксините се срещат не много често, по принцип ако има огнище някъде, ще се чуе по новините. И категорично не се премахват по никакъв начин, ако ВЕЧЕ са в храната (гарантирам ти, работя в агенцията по безопасност на храните) ;)

12.01.15
14:17

А защо да не може домати, краставици, чушки? Виждам и малко въглехидрати в храненето ти. Единствено и само в зеленчуците, а те там не са кой знае колко и в разрешените ти плодове и в ядките. В основните ти хранения през деня липсват въглехидрати или са твърде малко и заради това и започваш да огладняваш и бягаш към ананаса. Не забравяй, че плодовете въпреки наличието на фибри в тях си остават въглехидрати с висок гликемичен индекс и предизвикват инсулинов отговор. Бих те посъветвал да попиташ с какви въглехидрати може да се храниш освен изброените и да си ги прибавиш към основните хранения. Ако все пак не можеш други опитай вместо ананаса да хапваш малко ядки 30-50 гр.
Относно рибеното масло - гледай да е молекулярно пречистено и минало серитификация през IFOS (International fish Oil Standarts). Иначе само може да си докараш допълнителни ядове с боклуците, които ги продават навсякъде, че дори и в аптеките.

Мнението беше редактирано от Ivan Vasilev на 12.01.15 14:18.

Ами ето за това и реших да пиша тук защото мога да науча много неща които да са ми от полза .А аз си признавам че съм начинаеща ,просто търся начин по който да си възвърна формата защото ми пречат а до сега не постигам успех :(

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1