11.01.15
21:41
Здравейте.Лятото на 2014 си бях купил Pure Casein i го бях ползвал известно време, след това спрях.Сега смятам отново да го използвам, но ме притеснява срока му на годност.Отдолу на кутията пиши единствено BBD 08 2014 Lot 01.(според мен това е датата на производство).Можете ли да ми кажете дали става за пиене ?
Темата беше редактирана от Стоян Станчев на 11.01.15 21:42.
12.01.15
11:18
Добре де човек... :) Виж на етикета какво пише. Ако има някъде, където е написано “exp. date” или “best before” ще ти пише или някаква друга дата или ще пише “see on packaging” или нещо от сорта. Ако не пише друга дата, а е опоменато да видиш опаковката считай, че това е срока на годност, демек - казеина ти е свършил и си се минал още лятото като си го купил. Не мога сега да си спомня как се опоменаваше обратния вариант, но мисля, че беше “best taste: 6 months” или нещо подобно. Ако имаш нещо като това, то тогава онова напечатаното ти е датата на производство. Този втория вариант, обаче не мога да се сетя да съм го виждал по западните стоки.
BBD ми звучи,като съкратено на “best before date”,така че най-вероятно казеина ти вече е изтекъл,но аз съм изпил един куп изтекли добакви,забравени по шкафове,сакове и къде ли не и никога не съм имал проблеми,все пак на своя глава поемай такива рискове.
12.01.15
13:38
да, BBD означава до кога е годно. Аз също не се притеснявам да пия неща с минал срок, стига да не са станали на една голяма буца :)
12.01.15
17:00
Благодаря ви, но до BBD няма дата. Предполагам, че е изтекъл срокът, но не е станал на буци
12.01.15
17:03
Ако си го съхранявал правилно (на сухо и проветриво място, плътно затворен и далеч от слънце), най-вероятно няма да имаш никакви проблеми с този казеин и можеш да си го изпиеш спокойно.
12.01.15
17:40
мерси !