Сваляне на килограми

Здравейте.
Казвам се Симеон и съм от Пловдив. На 34 г. съм. Висок съм 187 см. и тежа 140 кг. Никога не съм бил слаб но последните 5-6 години доста се отпуснах. Имам намерение да влезна във форма по възможно най-бърз начин (диета, фитнес) но нямам идея как е най-правилно да стане това. Бихте ли ми предложили примерна програма за тренировки и правилно хранене която да ми е полезна? Нужно ли е предварително да направя някакви медицински изследвания?

02.06.13
00:48

При всяко по голямо тегло има риск от инфаркт при натоварване на сърцето. Аз ви съветвам бягане на пътека в фитнес с фитнес инструктор за всеки случай да следи ударите на сърцето. Когато сте с по голямо тегло по-бързо сваляте килограми но и е по-голям риска от инфракт.

Мнението беше редактирано от Spas Delchev на 02.06.13 00:49.

02.06.13
11:34

Да хубаво е да има фитнес интруктор с теб,но по добре е да започне да тренира с тежести отслабва се много по бързо от бягането на пътека...а за храненето НВД прочети това http://www.bb-team.org/articles/907_otslabvane-s-nisko-vaglehidratna-dieta-nvd ,добре е инструктора в фитнеса да ти направи програма (не вярвам да ти откаже или да ти иска пари за това), ако не в сайта има доста примерни програми за начинаещи ако неможеш да ги намериш ще ти ги линкна.. :) Мога да ти препоръчам примерно http://shop.bb-team.org/pure-nutrition-herbal-burn?sku=2174 - мисля,че е най удачен за хора със наднорменно тегло.

Мнението беше редактирано от vendetta ldzx на 02.06.13 11:43.

02.06.13
13:10

Диета+тренировка във фитнеса (за начинаещи). Горе от менюто на сайта може да прочетеш и за двете.
Тичането може да се практикува евентуално по-нататък, когато няма толкова излишни кила и е трениран, че ако сега почне да търчи, на ставите му никак няма да им хареса.

02.06.13
14:10

казано от Spas Delchev на 02.06.13, 00:48:

При всяко по голямо тегло има риск от инфаркт при натоварване на сърцето. Аз ви съветвам бягане на пътека в фитнес с фитнес инструктор за всеки случай да следи ударите на сърцето. Когато сте с по голямо тегло по-бързо сваляте килограми но и е по-голям риска от инфракт.

Бягане на пътека, при 140кг !!!!!!!!!

02.06.13
14:55

спас делчев по добре не обърквай човека като не разбираш моля те...

02.06.13
15:40

Симеон Новаков - теглото ви е сериозно! Според мен трябва да се обърнете или към лекар диетолог, и/или към фитнес инструктор с голям опит и сериозно отношение. Но понеже желанието ви, е всичко да стане бързо, сам разбирате че това е абсурдно! Човешкия организъм не понася бързите промени, реакциите му са парадоксални, а понякога и опасни! Ако хората знаеха, колко трудно е да се отървеш от излишните килограми, никога не биха си позволили да се тъпчат и нехайстват. Казвам го от личния си опит! И да, би било чудесно ако си направите изследвания, защото теглото ви може да се дължи и на метаболитни нарушения, и бог знае още на какво. Единственото което ви е нужно, е желание. Звучи банално, но то е най-същественото в случая. Успех!

02.06.13
17:35

1.90см е все пак... не е толкова сериозно трябва да свали да е в норма 35-45 кг...

06.11.14
21:03

Здравейте, имам проблем който от известно време се мъча да премахна! На 21 години съм, висока 167см и тежа 75 килограма! Знам че е множко като се има в предвид че позволих на бившия ми приятел да ме постави в това положение. Та мисълта ми е за около месец и половина със усилени тренировки ( упражнения и кардио ) + диета ( в момента съм на 90 дневната ) мога ли да сваля поне 10 килограма? Спрях да ям хляб, благи работи.. кафе не пия, газирано и алкохол не пия също! Мисля че това ми е доста от полза. Та да се върнем на въпроса, ще мога ли да сваля 10 килограма за месец и половина с диета и усилено присъствие във фитнеса? :)

Аз искам да сваля няколко килограма, по точно корем и паласки. Какви упражнения да правя ? Благодаря

13.01.15
14:28

казано от Гергана Петрова на 06.01.15, 09:51:

Аз искам да сваля няколко килограма, по точно корем и паласки. Какви упражнения да правя ? Благодаря

Най-важното упражнение е “ДИЕТА”

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1