кросфит (crossfit) неяснота

12.01.15
02:28

Здравейте, искам да попитам за кросфит как протича една тренировка примерно с дисциплината Фран?Например загрява се и започваш Фран 21,15,9 тръстер и набиране а след това прави ли се нещо повтаря ли се отново (знам че е за време ,но ако е само това ми се вижда много кратка тренировка) или като го приключиш и растягаш .Знам,че е “тъпичък” въпроса ама все пак ако някой ми отговори ще бъда благодарен.

Темата беше редактирана от Джон Сноу на 12.01.15 02:29.

IS

12.01.15
13:39

Погледни в раздела: Структуриране на тренировките
Може и да придобиеш някаква представа.

12.01.15
14:02

четах ги но не ми отговаря на въпроса или поне несъм разбрал.гледам  цели тренировки  от тубата,но и там правят комплекса и спират но дали правят и втори кръг.Ако може да ми се обясни как протича една цяла тренировка по кросфит.Ако има значение тренирам борба от 5 години и там правим подобни тренировкино като допълнително или кръгова .

Мнението беше редактирано от Джон Сноу на 12.01.15 14:03.

IS

12.01.15
15:09

Съвет от мен: прави си ОФП - то(което да развива основните качества) и някои специфични упражнения от борбата,и не се занимавай с кросфит! Казвам ти го,защото съм минал по този път,а и още съм на него :)

Това,което показват е само част от една цялостна тренировка включваща силов блок,умения,издръжливост и т.н. Едва ли някой ще повтаря Фран,ако не е доволен от времето си.Ще го повтори след някой и месец,като през това време ще е работил за сила,техника,издръжливост.

Мнението беше редактирано от Ivaylo Stefanov на 12.01.15 15:15.

12.01.15
18:21

би ли ми обяснил какво е офп ?

14.01.15
00:47

ОФП - Обща Физическа Подготовка.
Ако в града ти има група която се занимава най-добре отиди на една тренировка, едва ли ще съжаляваш и поне ще си получиш отговора.

14.01.15
13:54

ние в борбата правим такива тренировки (клекове ,тръстери ,обръщане и др) .Но искам да си го направя като програма за седмицата за 5 дена .И питам за пример доло горе как да я съставя .

14.01.15
14:22

казано от x factor на 12.01.15, 02:28:

Здравейте, искам да попитам за кросфит как протича една тренировка примерно с дисциплината Фран?Например загрява се и започваш Фран 21,15,9 тръстер и набиране а след това прави ли се нещо повтаря ли се отново (знам че е за време ,но ако е само това ми се вижда много кратка тренировка) или като го приключиш и растягаш .Знам,че е “тъпичък” въпроса ама все пак ако някой ми отговори ще бъда благодарен.

Здрасти!

В зависимост от нивото ти, Фран може да е завършекът на тренировката, а може и да е основната и единствена част.
Ако го правиш както трябва, т.е. пълно раздаване, комплексът Фран е убийствен. Като го направиш, сам ще разбереш :)

Типичната кросфит тренировка включва загрявка, вработване, силов блок, заучаване на умения/техника и основна част WOD (Workout Of the Day). Все пак, нещата са относителни, защото има комплекси за по 3 минути и такива, продължаващи 1 час, примерно. Всичко зависи от голямата картинка, конкретните ти цели и слаби/силни места.

14.01.15
14:35

Ще го пробвам и ще напиша времето тук .Ако има някакво значение аз съм на 16 години 176-7 висок 80-1 кг .Но тренирам от 6 клас но глави борба 9 клас почнах повече фитнес.Кросфит ми харесва защото развива сила ,издражливост, експлозивност  а не като типичните билдъри .Впрочем тренировките по кросфит са подобни като на борците когато правят експлозивност сила и др.

14.01.15
14:43

Ще го пробвам и ще напиша времето тук .Ако има някакво значение аз съм на 16 години 176-7 висок 80-1 кг .Но тренирам от 6 клас но глави борба 9 клас почнах повече фитнес.Кросфит ми харесва защото развива сила ,издражливост, експлозивност  а не като типичните билдъри .Впрочем тренировките по кросфит са подобни като на борците когато правят експлозивност сила и др.

14.01.15
14:48

казано от x factor на 14.01.15, 14:35:

Нищо не пречи да пробваш, колкото да усетиш натоварването, но моят съвет е първо да вдигнеш нивото с по-базови тренировки.

Много пъти съм го казвал - Кросфит сам по себе си не те прави силен, издръжлив и експлозивен, така както ходенето на училище не те прави автоматично умен и интелигентен. Колкото и каквото влагаш в тренировките, това ти се връща.

Така е и аз питам примерно за програмиране на седмичната програма .Примерно миналата седмица правих 10 серии клек (4 с 60 кг 4 с 70 кг 2 с 80 кг) и после набиране 6 серии и 6 серии корем .Останалите дни примерно правя други тренировки ,ако може да ми кажеш как да я структурирам за да има максимален ефект .Добавки не взимам ям каквото има (гледам повече белтъчини да ям ,но аз съм в общежитие .)

14.01.15
15:06

казано от x factor на 14.01.15, 14:54:

Така е и аз питам примерно за програмиране на седмичната програма .Примерно миналата седмица правих 10 серии клек (4 с 60 кг 4 с 70 кг 2 с 80 кг) и после набиране 6 серии и 6 серии корем .Останалите дни примерно правя други тренировки ,ако може да ми кажеш как да я структурирам за да има максимален ефект .Добавки не взимам ям каквото има (гледам повече белтъчини да ям ,но аз съм в общежитие .)

Съветвам те да поречетеш тази статия на Юли, както и останалите статии в Кросфит раздела.

Мнението беше редактирано от Vic на 14.01.15 15:06.

чел съм повечето

14.01.15
20:38

казано от x factor на 14.01.15, 19:40:

чел съм повечето

Ако си борец и ви тренират прилично комплекса би трябваро да го изкараш за под 4 без проблем

Ето ти два сайта от който може да следиш тренировки
http://crossfitfootball.com/category/wod/
http://www.maxfitusa.com/

Мнението беше редактирано от ISB на 15.01.15 08:47.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1