Подходящ ли е този уред при гръбначно изкривяване?

15.01.15
08:51

Здравейте, искам да си взема този уред http://sportdepot.bg/bg/product/ruilin_rising_ured_za_grab_i_korem_sub1101u-1040200031-MD1zcG9ydCZzcG9ydElkPTM1JmRpdmlzaW9uSWQ9MTc3JmNhdGVnb3J5SWQ9NDI.html, но ме притеснява факта, че имам гръбначно изкривяване. Всъщност идеята ми е да заздравя гърба си, но пък да не стане така, че да го прецакам още повече. Другото което си мисля да взема е една малка успоредка за около 80лв, но пак не съм много сигурен дали няма да  ми навреди повече от колкото да помогне. Аз по принцип си правя набирания 3х8 през ден или когато ми скимне, но за тях си мисля, че няма да ми навредят. Всъщност започна много да ми харесва да тренирам и затова мисля да си взема тези уреди, но се боя да не стане по  - лошо с тях. Благодаря предварително за отговорите.

Здравей, преди да дадеш една хубава сума за уреди, за (под) половината от нея може да направиш консултация с терапевт, който да те насочи кои упражнения за подходящи за теб.

Видовете гръбначни изкривявания са няколко и има няколко подхода за всяко едно от тях. Ние може да теоретизираме тук, но не мисля, че ще може да сме ти полезни.

При всички положения, преди да купуваш “средство” за справяне с проблема, ти трябва ясно дефинирана цел. Нали не искаш да имаш фитнес уред в ролята на закачалка вкъщи? :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1