Подложката за лост ще ми помогне ли ?

11.01.15
00:22

Здравейте, моята тренировка с тежести представлява щангистките упражнения , но при обръщането постоянно си натъртвам кокалите над гърдите където са ( не знам как се казват). Ще ми свърши ли работа една от тези подложки за лостове примерно HARBINGER Bar Pad за омекотяване на поемането на щангата ?

Здравей.
Според мен не е никак добра идея.
Ако сега заучаваш движенията, с времето и правилната техника ще свикнеш.
Спомням си, когато за първи път кляках с повече килограми. Имах синини от лоста. Но това бързо отшумя.

Подложката за лост се върти доста. Нищо чудно по време на обръщането така да се извърти, че лепката да те издраска неприятно.
Отделно, подложката значително увеличава диаметъра; не съм сигурна, но мисля, че това също няма да е комфортно при даденото движение.

Нека се включи още някой по темата, за да събереш повече мнения.

11.01.15
16:31

за клякане и тласкане зад врат нямам проблеми, но обръщането и предни клек ми разказват играта ,а кокалите .. :X

11.01.15
18:43

казано от Ivan Petkov на 11.01.15, 00:22:

Здравейте, моята тренировка с тежести представлява щангистките упражнения ...

Сам казваш,че тренировката ти е с щангистки упражнения.А сега се замисли дали си видял щангист да ползва подложки?

11.01.15
23:11

Кокалите се наричат ключици (claviculae). Може да пробваш с подложката, но ще свикнеш и после по-трудно ще се отучиш. Изчакай да понапреднеш в движенията и този проблем ще премине.

15.01.15
17:43

При клека отпред и обръщането не поставяй лоста точно върху ключиците, а една идея по-напред - върху предната част на раменете и горната част на гръдния мускул.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1