Странен проблем в цялото тяло при тренировка

08.12.14
07:46

Проблема е, че когато тренирам която и да е мускулна група никое упражнение не ‘’влиза’’ в мускула не усеща мускула под напрежение,за сметка на това усещам напрежение в сухожилието и в последствие ме заболява съответната става.Гледал съм как се изпълняват упражненията хиляди пъти и на мен са ми казвали, че имам добра техника, но и тогава е същото положението.Давам пример с лежанката докато я правя не усещам ,упражнението в мускула, а после ме боли като разтегнато отстрани на гърдите все едно ще се скъсат (предполагам сухожилие) при лицевите е същото, дори когато правя лицеви ме боли отстрани на перките нещо като стягане.Когато правя клек със собствено тегло или щанга усещам как се стяга нещо точно над капачката и упражнението ‘’влиза’’ там и после коленете в коленете ми има дискомфорт при велоаргометъра е същото.Когато тренирам гръб усещам упражнението горе над плешките или в перките като стягане,но не и в мускулите,които разширяват гърба. ПРи упражненията за ръце още с вдигането на дъмбелите  усещам напрежение и нестабилност в раменете а после ме боли сухожилието над китката или лакътя съответно за трицепс и бицепс,тренирам с изправен гръб гледам да стягам корема, но проблема остава,през живота си не съм качил и грам М.М и нормално,няма смисъл да изброявам другите мускулни групи, проблема е от много време, възможно ли е да имам проблеми с влакната на мускулите,да не могат да остановят добра връзка с мозъка,вече незнам.

Темата беше редактирана от Beast.mode [on] на 08.12.14 07:47.

08.12.14
13:29

Загряваш ли добре преди тренировка?

08.12.14
13:36

Десет минути велоаргометър+две серии само с лоста,но дори и тях не усещам да загрявам или поне да пълнят мускула с кръв.Тук не става въпрос, че искам да се помпя като животно а за нормално напрежение в мускула при самото повторение.

казано от Beast.mode [on] на 08.12.14, 13:36:

Десет минути велоаргометър+две серии само с лоста,но дори и тях не усещам да загрявам...

Не знам защо смяташ, че това е достатъчно, за да доведеш мускулатурата на краката до готовност за основното тренировъчно усилие. Нямам представа кой е одобрил техниката ти, но не е лошо да я преразгледаш отново за всеки случай. Според описаното от теб аз съм на мнение, че именно техниката ти е компромисна.

08.12.14
18:37

Когато правя гърди и изпъча гърдите напред: https://www.youtube.com/watch?v=rT7DgCr-3pg (така) докато съм на лежанката имам чувството,че не мога да си стегна мускулите на гърдите и нямам контрол над тях(спускам до зърната) и напрежение в ключицата, след лег ме болят гърдите отстрани като разстегнато, с дъмбели и лицеви пак е така. При гърба, гледам да го правя така https://www.youtube.com/watch?v=olQqZeXtmFU напрежението е  над трапеца някъде (не мускулно) ,чувството е все едно съм несмазана машина и ще се разпадна все едно вдигам тежестта със ставите пък и те са хлабави,има бъг в системата. Мисля да отида на спортен лекар за профилактика, интересно ми е има ли други с такива проблеми и какво може да е,ако предположим, че греша с техниката примерно при лежанката щеше да ме боли трицепса, а не сухожилието напрежение в костта?

Мнението беше редактирано от Beast.mode [on] на 08.12.14 18:38.

16.01.15
07:34

Проблема все още остава,може и от техниката да е но се старая да изпълнявам упражненията правилно изправен гръб,стегнат корем,а и виждам хора които изпълняват тотално грешно упражненията растат много добре, пък и съм на 19 все пак, искам да попитам все пак на какъв лекар да отида за консултация,че се чувствам като 30г.- Ортопед,спортен лекар,невролог?
Другия ми въпрос е как е най-ефективно да правя кардио, правя 30 сек на 1ва скорост с висок пулс и 30сек. на висока скорост и бавно въртене и така 20мин. и после 10мин. нормално каране , преди правех по 40мин. нормално каране но последните минути буквално ми става скучно? Мисля да си взема някакъв фет бърнар липотропен, но не знам какъв доколкото знам те не вредят с нищо,за сега съм се спрял на http://shop.bb-team.org/pure-nutrition-herbal-burn?sku=2174 ,заслужава ли си,това ми е бюджета? :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1