Промяна..

Темата е заключена.

17.01.15
02:06

Здравейте ^^
На 19 години съм,висока съм 164 и тежа 49 кг.
Винаги съм била 54 кг. ,до миналата година,когато станах 64.
Сладко,газирано,чипсове изключих ги.
Върнах си килограмите,но реших че още малко няма да е лошо.И коремчето да прибера.
Уж започнах упражнения да правя,но не бях постоянна.Както и с диетите не ми се получи.
Ограничавах се още и още..докато не започнах да ям сутрин и вечер само.Не е правилно знам,но свалих килограмите и..свикнах.
Искам да започна да се храня нормално,но ако хапвам 3-4 пъти на ден имам чувството,че съм надебеляла.
Искам да си запазя и килограмите.
Искам да стегна дупето и краката.
Сега правя 300 клек предизвикателство и коремни преси.Всеки ден.

Темата беше редактирана от Try Again на 18.01.15 10:53.

17.01.15
03:10

Не трябва да се притесняваш от това да се храниш по 3,4 пъти на ден , особено след като тренираш , няма как да надебелееш , тялото ти има нужда от храна и най-добре тя да бъде качествена. Щом можеш да се ограничаваш , ограничи вредните храни и ги замести с полезни .

17.01.15
11:40

Ограничавам я.

Мнението беше редактирано от Try Again на 17.01.15 11:41.

29.01.15
15:18

Този дневник..
Така сега сериозно започвам да пиша тук.

Наблягам повече на краката и дупето
правя това https://www.youtube.com/watch?v=MFlH8XJsF7Y по 2 пъти + 10 минути клек.
Коремни преси и повдигане на краката правя през ден.
Днес само кляхак,защото краката ми отказаха тотално и нямам сила.
И ако може някакъв хранителен режим да предложите?

От вчера:
З: 1 палачинка с кашкавал и сирене
кафе
О: кафе
В: нахут с 2 малки парченца месо+салата

Днес:
З: 100 грама кисело мляко с ленено семе
В: 1 картофено кюфтенце,3 малки парченца кашкавал и 1 филийка хляб “Вита” с 6 зърна.

Мнението беше редактирано от Try Again на 30.01.15 00:52.

29.01.15
16:21

Обядът ти не е обяд :)
Следиш ли си количествата? Има разлика между 50-100-200 грама сирене/нахут/нещо си друго. Особено при храните, богати на мазнини, каквито са сиренето и кашкавала - там лесно от едни 100 гр повече си набавяш допълнителни 3-400 калории. С което не казвам “махни мазнините от менюто”, това би било ОГРОМНА грешка, просто следи количеството.

29.01.15
21:49

казано от Try Again на 29.01.15, 15:18:

100 грама кисело мляко с ленено семе...

...краката ми отказаха тотално и нямам сила.

Замисляла ли си се да започнеш да се храниш поне веднъж дневно? Пък ако ги докараш до 2-3 пъти, още по-добре.

Мнението беше редактирано от Ensiferum на 29.01.15 21:49.

30.01.15
00:59

казано от Дона Флор на 29.01.15, 16:21:

Обядът ти не е обяд :)
Следиш ли си количествата? Има разлика между 50-100-200 грама сирене/нахут/нещо си друго. Особено при храните, богати на мазнини, каквито са сиренето и кашкавала - там лесно от едни 100 гр повече си набавяш допълнителни 3-400 калории. С което не казвам “махни мазнините от менюто”, това би било ОГРОМНА грешка, просто следи количеството.

Знам,че обядът ми не е обяд,свикнах така,ако хапвам повече се чувствам..слон.
Не ги следя много,но по мъничко режа,слагам каквото е.
Кашкавал колкото палец 3-4 парченца.Само със сиренето може малко да прекалявам,обожавам го.

31.01.15
00:51

З: 3 лъжици кисело мляко с 3 лъжици мюсли
О: 1 филийка “Вита” с 1 парченце кашкавал и краставичка
В:Картофено пюре,млечна салата по 1 лъжица от двете

Късно се сетих за грамове да гледам.
Почивка днес.

01.02.15
00:41

З: мляко с ленено семе
О: Барни и ябълка
В:100 гр. ориз с мляко

клек 10 мин.

01.02.15
07:49

казано от Try Again на 01.02.15, 00:41:

З: мляко с ленено семе
О: Барни и ябълка
В:100 гр. ориз с мляко

Ти дете ли си? 20 кг ли тежиш или си на 4 годинки, за да приемаш под 500 ккал?
Имаш ли желание да си здрав и пълноценен човек?

казано от Queen Cobra на 01.02.15, 07:49:

Ти дете ли си? 20 кг ли тежиш или си на 4 годинки, за да приемаш под 500 ккал?

Дете ли? Той, синът ми, дето е на десет и тежи 35 кила яде значително повече!
Стягай се момиче! Че не е на добре тая работа!

01.02.15
08:22

Като казах да си следиш количествата, аз нямах предвид да минеш на режим “концлагерист на диета”...
Цялото ти ядене, може спокойно да бъде само нечия закуска...

01.02.15
15:35

То и за закуска не стига.
1 филийка хляб, 3 лъжици кисело мляко, 1 лъжица картофено пюре и 1 лъжица  салата - “храна” за цял ден, че с повече се чувства слон госпожицата...

Честно казано, не съм сигурен какви са очакванията на търсещия съвет в подобни случаи. Единственият разумен такъв е абсолютна промяна в психологическата нагласа, ако се налага - и с помощта на специалист. Разбира се, такъв съвет обичайно се класифицира като простащина или обида. Следва фръцване и стриктно прилагане на вече избрания режим на фотосинтеза. След няколко месеца (или година) - хоспитализация.

Мнението беше редактирано от Ensiferum на 01.02.15 15:36.

01.02.15
16:19

Специалист не.Няма да се фръцкам,опитвам се да не го мисля толкова. :)

З: 1 филийка “Вита” с кашкавал,кисело мляко с ленено семе
О: Омлет,краставица,1 чаша сок,1 парче сладкиш с овесени ядки
В: черпак и половина леща,1 филийка бял хляб,парче сладкиш
1 портокал

Мнението беше редактирано от Try Again на 01.02.15 22:58.

Всъщност от целите, които си поставила не си направила кой знае какви промени за да ги постигнеш.  Не трябва да се страхуваш, че ако ядеш 3-4 пъти на ден ще надебелееш. В началото е нормално да се усешаш леко подута, и дори дебела , от опит ти го казвам. Но това, не значи съвсем че е така. Направи промяната и си дай малко време. В крайна сметка промяната не настъпква от днес за утре. И не е решение като не мислиш за това. Имаш проблем и трябва да мислиш за да го решиш, колкото повече го игнорираш толкова по-лошо става за теб. Особено не трябва да изгорираш здравето си. Защото това, което правиш НЕ е здравословно.  Трябва да намериш решение и без да пробваш дадени варианти за да се справиш с положението, значи не го желаеш достатъчно.

01.02.15
23:59

Разгледах дневника на едно момиче..ами не искам да стигам до там.Чувството,че съм надебеляла,вината,ако съм хапнала повече-ще го променя. :) Е,няма от утре да се нахвърлям като невидяла,малко по малко.
Между другото днес след това ядене не се чувствам като слон и за първи път от няколко месеца НЕ МИ СЕ ВИЕ СВЯТ!
Сега си изчислих калориите,които трябва да приемам-1511,за днес са 623,ако съм ги сметнала правилно.

Мнението беше редактирано от Try Again на 02.02.15 00:00.

02.02.15
09:41

Никой не иска да стига до там! Никой разумен човек не става сутрин с мисълта “Окей, днес ще направя всичко възможно да си прецакам здравето!” Просто се случва. В повечето случаи сами си го причиняваме, но има и други случаи, когато външни фактори оказват влияние върху нас и ние не знаем как да се справим с това.
От доста дълго време чета този форум и мога да ти кажа, че голям процент от момичетата, които са имали дневници тук са имали проблеми с хормоните, независимо в коя крайност са били - дали с много излишни килограми или са били с килограми под разумната граница.

С твоите 623 калории вървиш към място, където не искаш да бъдеш! Уверявам те!

Имаш ли необходимите познания относно храните? А сигурна ли си, че това, което знаеш е точно така? Питам съвсем добронамерено.
Отдели време и прочети няколко статии в сайта. Има много полезна информация, прочети я веднъж, два, три пъти- колкото имаш нужда, но не тръгвай по този път, защото, не искам да бъда лош пророк, но ще дойде време, в което ще мислиш за здравето си и това колко излишни килограма имаш ще мине на заден план.

Мнението беше редактирано от Иванова на 02.02.15 09:42.

03.02.15
14:35

Имам някакви,а колко е така не знам хаха,ще прочета :)
Вчера почти цял ден спах,отпаднало ми беше,почти нищо не съм яла.
Днес от сутринта ми се гади.
З: 3 лъжици кисело мляко,мюсли и ленено семе-102 гр.
Едва го изядох.
О: Омлет(2 яйца,кашкавал,сирене,топено сирене,салам),краставица-235 гр.
Това също.Боли ме корем,тежи ми,гади ми се още.

това
клек-100
коремни преси-2х40
И днес става точно 1 месец,откакто си правя упражненията редовно и виждам разлика само в дупето,краката май няма.

03.02.15
14:56

Не че нещо, но в моята закуска има на половина от твоите дневни калории :D Не е нормално за обяд да изпиеш едно кафе или да изядеш едно парче кашкавал. Не че съм голям специалист, но ти предлагам да ядеш по- често и вместо само закуска да хапнеш и 2 часа преди обяд, след обяда пък след 2 часа нещо друго: портокал, ябълка, късна закуска :D Според мен така ще свикнеш по- лесно и ще пребориш тези 600 калории поне до 1000 :D

03.02.15
15:11

казано от Елена Славова на 03.02.15, 14:56:

Не че нещо, но в моята закуска има на половина от твоите дневни калории :D Не е нормално за обяд да изпиеш едно кафе или да изядеш едно парче кашкавал. Не че съм голям специалист, но ти предлагам да ядеш по- често и вместо само закуска да хапнеш и 2 часа преди обяд, след обяда пък след 2 часа нещо друго: портокал, ябълка, късна закуска :D Според мен така ще свикнеш по- лесно и ще пребориш тези 600 калории поне до 1000 :D

Знам,че не е нормално да изпия 1 кафе за обяд,така свикнах.Случвало се е да съм цял ден само на вода,кафета,цигари...
Не съм искала да стигам до тук.
Ябълки и портокали ям,след вечеря 2 ябълки и 1 портокал задължително :D
Само не знам,защо забравям да ги пиша.

03.02.15
17:57

Нищо чудно , че ще започнеш да качваш от 1 парче кекс - с тези 14 калории на ден, метаболизмът ти ще се разбъзика сериозно.
От опит ти го казвам. Започни да захранваш, за да не ревеш после:))
Успех.

04.02.15
01:03

Свалих си- https://play.google.com/store/apps/details?id=se.perigee.android.seven Да сменя малко :)
И за точковата диета(не съм на диетата) просто го свалих да го видя и ми излезна,че от 70 точки за цял ден съм изяла 3 лол.

За закуска не знам какво да си направя.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1