29.12.05
01:02
Задължително ли е това въглехидратно зареждане в един ден от седмицата при НВД ...четох доста по въпроса в други сайтове ..и според тях ...това е пълна глупост заради преминаването от едната крайност в другате ...а и на организма бил нужен период от 2 месеца за да привикне напълно към НВД и да отделя повече ензими разграждащи мазнините ,а като има Високо Въглехидратен Ден всичко се разваля ..и организма не черпи толкова много енергия от мазнините ...
Та Вие как мислете ????
Надявам се на компетентни мнения ...
29.12.05
01:08
Задължителен е на 7мия или 8мия ден. Без него просто много бавно минават нещата.
Само не прекалявай. И в този ден не всичко е позволено
Знам че не всичко е позволено ..никой не говори за кроасани или толумбички :wink: а за варени картофи ,варен ориз и т.н. за сметка на мазнините,но ...все пак ми е гузно ...иначе белтъци на ден приемам не по-малко от 200гр ...но искам дълбок релеф,а и нямам глад към въглехидратите ...
29.12.05
01:26
Диетата е нещо индивидуално. След прогреса. Аз като правих НВД цяла седмица почти нищо не свалям, седмия ден като изям вафла, картофи и пица .. тва онова и на другия ден съм с 1 кило по-малко. Тъй че прогреса при мен е точно след този ден, а не през цялата диета постепенно. Пробвай да направиш един такъв ден и какъв ще ти е резултата, пък по него съди ще правиш или не.
Да има ВВДен е задължително за попълване на гликогенните депа и поддържане на инсулиночувствителността. Отделно, както отбеляза manson, хормоналното свръхвъзстановяване често дава мн добър резултат при оптимизиране на пропорцията мускули-мазнини.
Друг е въпросът какво да се консумира в този ден. По-добре би било това да са чисти “въглехдиратни” храни - овесени ядки, кафяв ориз, и т.н., но от чисто психологическа гледна точка много хора прибягват до лоши храни, с цел малко да “разпуснат парата”, в това няма нищо лошо стига все пак да има поне минимален контрол върху количеството и качеството на храната във ВВДеня и това да се ограничи до един път на няколко дена, повечето бб-ъри използват седмичен цикъл на зареждане, но ти можеш да пробваш и 10-дневен ако искаш за да прецениш как се чувстваш и как сваляш.
А дълбокия релеф просто ще си дойде с времето, стриктно спазване на диета и повечко кардио. Успех.