19.01.15
01:29
Здравейте :)
От 3 месеца насам ходя редовно на фитнес - през ден, почти без изключения.
Преди година и половина имах 2 операции на ляво коляно (паднах от ски), съответно атрофия на мускулите.
На 19 години съм, момиче, 176см, 60 кг.
Да се върна на темата. Почнах да ходя на фитнес и поради известни причини наблягах предимно на упражнения за краката. Ефекта е изключителен.
Малко по-подробно упражненията:
- 20-30 минути кардио, велоергометър;
- лег преси, 49 кг, 25 повторения, 5 сета;
- екстензии, 25 кг, 20 повторения, 5 сета;
- задно бедро, 39 кг, 20 повторения, 5 сета;
- вътрешни и външни бедра, 35 кг, 25 повторения, 5 сета;
- прасец, 25 кг, 40 повторения, 5 сета;
Храня се здравословно и готвя, когато мога. Избягвам сладките неща и шоколада, макар да си позволявам от време на време сутрин.
За закуска приготвям овесена каша с бадемово мляко и портокалов сок (или зелен чай), през деня - пилешко или пуешко; (горе-долу когато и каквото ми се яде без да прекалявам и без вредни и мазни храни), за вечеря - риба и зелена салата или лека супа.
Да, мускулите действително се стегнаха, но за сметка на това панталоните ми отесняха значително в зоната на бедрата.
Трябва ли да свикна с мисълта, или мога да променя нещо в тренировката си/режима на хранене в посока да си запазя размера (дънки)?
19.01.15
02:11
Мускулите става по-големи или по-малки в зависимост от тренировка/почивка/хранене, не променят своята форма а само размера. Сама може да прецениш до кое положение изглеждаш най-добре и да запазиш тази форма.
19.01.15
12:59
Мисля че една снимка ще е от полза
А ако не искаш да ти нарастват мускулите, не прави толкова повторения.
19.01.15
13:05
Mon A, дънките ли са ти най-добрият коректив? :)
Огледалото какво казва (без тях)?