Удължаване на трицепсови сухожилия и удължаване на гръдните мускули

19.01.15
13:40

От неправилно изпълнение на упражнения съм скъсил трецепсовите сухожилия и съм скъсил гърдите.
Ако може да ми дадете информация/видеоклипове с упражнения за удължаване на сухожилията и гърдите.

Carbohydrate

19.01.15
13:53

казано от Мартин на 19.01.15, 13:40:

От неправилно изпълнение на упражнения съм скъсил трецепсовите сухожилия и съм скъсил гърдите.
Ако може да ми дадете информация/видеоклипове с упражнения за удължаване на сухожилията и гърдите.

Не съм чувал за такова нещо. Просто сложи в края на тренировката за гърди, упражнение за разтягане, като разтваряне с дъмбели и френско с лост - за трицепс. И разтягай в края на тренировката мускулите, които си тренирал. Всичко друго е структура на тялото.

19.01.15
17:55

Отиди на рехабилитатор. Ако си от София, мога да ти дам име на добър такъв

19.01.15
18:10

Ходих на кинезитерапевт, направи ми програма за трениране. С тази програма стигнах до едно ниво на разтягане и в последно време нямам напредък.

19.01.15
18:26

Това със скъсените сухожилия трябва да се види. Относно разтягането - нормално е да стигнеш донякъде и да спреш с напредъка, всеки организъм е със своите уникалности - количество и съотношение на еластин и колаген в сухожилия и връзки, възраст, от която е започнало разтягането и т.н. То ако всеки можеше да е като Маргарита или жената ластик, всички щеше да бъдем майстори по йога и йогата нямаше да е толкова специална. Имам приятел, който може почти да докосне гърба на ръката си с извитите си назад пръсти, аз едва стигам до 135 градусов ъгъл (почти са ми на една равнина пръстите и дланта.) Ако и двамата почнем една програма за разтягане, познай кой ще е с по-голям напредък.

Мнението беше редактирано от Камен Илиев на 19.01.15 18:30.

19.01.15
18:39

Ходил съм на кинезитерапевт и съм лекувал проблема. Преди това съм ходил и на 3-4 травматолога и не можаха да открият изобщо проблема.
От скъсяването на сухожилието, се притиска ставата, оттам идва и болка в нея и не може хрущяла да се храни качествено. Не мога да сгъна ръката в пълния и диапазон. От скъсяването на гърдите, придърпват рамото напред и може да се получи болка в него. Тренирам цялото тяло три пъти седмично с по 3-4 серии, 10тина повторения. Клек, военна преса, пул-оувър, скрипец за гръб, преса за гърди с дъмбели, бицепс, трицепс(помпички/въже). Такава програма ми даде. От около 2 седмици почнах да се разтягам след тренировка и в последните тренировки не съм имал никаква болка. Интересуваше ме кои упражнения, най-добре ще се отразят на разтягане на сухожилието и гърдите. Преди съм нямал проблем, проблема се появи явно след системно грешно изпълнение на упражненията(непълна амплитуда).

Carbohydrate

19.01.15
19:09

казано от Мартин на 19.01.15, 18:39:

Ходил съм на кинезитерапевт и съм лекувал проблема. Преди това съм ходил и на 3-4 травматолога и не можаха да открият изобщо проблема.
От скъсяването на сухожилието, се притиска ставата, оттам идва и болка в нея и не може хрущяла да се храни качествено. Не мога да сгъна ръката в пълния и диапазон. От скъсяването на гърдите, придърпват рамото напред и може да се получи болка в него. Тренирам цялото тяло три пъти седмично с по 3-4 серии, 10тина повторения. Клек, военна преса, пул-оувър, скрипец за гръб, преса за гърди с дъмбели, бицепс, трицепс(помпички/въже). Такава програма ми даде. От около 2 седмици почнах да се разтягам след тренировка и в последните тренировки не съм имал никаква болка. Интересуваше ме кои упражнения, най-добре ще се отразят на разтягане на сухожилието и гърдите. Преди съм нямал проблем, проблема се появи явно след системно грешно изпълнение на упражненията(непълна амплитуда).

Това е друго вече. Тренирай антагонистите повече сега. Ако искаш да изпънеш гърдите, то тогава трябва да наблегнеш на мускулите на гърба. Те ще опънат рамената назад! А за трицепса, тренирай за бицепс. Само това е начина. Мускулите трябва да “дърпат” еднакво, иначе, ако тренираш повече гърдите, то ще се получи като при теб! Успех!

19.01.15
21:12

казано от Мартин на 19.01.15, 18:10:

Ходих на кинезитерапевт, направи ми програма за трениране. С тази програма стигнах до едно ниво на разтягане и в последно време нямам напредък.

Браво. Отиди пак при него и да ти изготви нова програма... Нормално е прогреса да е до време, ако няма промяна в стимулиращите фактори.
Не прави глупостта да се самолекуваш - промяна ще има, но дали ще е положителна?!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1