20.01.15
19:16
Здравейте хора,
Започвам един режим за изчистване на мазнини. Бивш спортист съм, в прилично физическо състояние(92кг, 191см), но усещам, че почвам да подпирам фланелките си в коремната област и реших да се взема отново в ръце.
Та, харесах си един хранителен режим от един чуждестранен сайт, който е следния
9:00 - 3 яйца + зеленчуци + 1 плод - смесват се и се прави омлет
11:00 - Кисело мляко с добавени плодове
13:00 - Пилешки гърди + киноа,булгур или гречка(някой път картофи или кафяв ориз) + зеленчуци
15:00 - Една филия пълнозвърнест хляб намазан с фъстъчено масло + 1/2 банан
17:30 - плодово смути с ядки - това е дадено като възстановителна храна след тренировката
19:00 - Пилешки или пуешки гърди или сьомга със зеленчуци
21:00 - Половин пилешка гърда с 1/5 авокадо
Аз правя следното, защото съм на работа до 18:30
9:00 - 4 яйца + една шепа овесени ядки, фини и 1 банан
11:00 - Само кис мляко
13:00 - както е горе
15:00 - тук се нуждая от мнението Ви. В този час ям смутито. Но понеже още не съм почнал да ходя на фитнес, а и поради много натоварен график всеки ден, незнам колко и редовно ще мога да ходя та незнам въобще дали е удачно да се ядат плодове по това време, при условие, че не тренирам. Другия момент е, че аз като ходя на фитнес ще е към 19, а това в оригиналната програма е дадено като захранка след физичекси упражнения. Та като цяло въпроса ми е, ок ли е да ям смути в 15ч. дори и да не ходя на фитнес и ако не каква алтернатива има
17:00 - 40гр бадеми или някакви други сурови ядки + 1 грейпфрут
19:30 - 20:00 - както е описано горе
И преди лягане ям извара 100ина грама защото огладнявам
Другото което ме притеснява е, че когато почна да ходя на фитнес ще съм гладен преди тренировката. То по този режим в повечето случаи вече съм доста гладен преди вечерята ми, а какво остава и да тренирам преди това. Какво мога да включа още примерно на мястото на ядките, които мога да ги добава към смутито принципно.
И още нещо относно смутито. Понеже не е сладко(правя го с боровинка, къпина,малина и ягода+ прясно мляко) мога ли да добавя и 1 банан. Отново с условието, че не тренирам. Защото ще ми стане 2ри за деня. Или е по добре 1/2 сутринта и 1/2 със смутито
Благодаря предварително
20.01.15
22:28
Моето мнение е такова, че режима, който си си избрал е много добър. Забележи, че е особено балансиран откъм макронутриенти на всяко хранене. Можеш да добавяш и махаш видове храни, но гледай да се придържаш към общото им съотношение - протеини, въглехидрати и мазнини. А щом огладнаваш, то спокойно на всяко хранене можеш да вдигнеш или количествата или да смениш някои храни с други, които биха те заситили повечко, но с уговорката отново да спазваш съотношението протеин/въглехидрати/мазнини. Твоя вариант на хранене е бая модифициран и бягаш от това съотношение, така че това можеш да коригираш.
21.01.15
10:24
Petar Vladimirov, по какво прецени, че този режим е подходящ за теб?
Визирам конкретно баланса на макронутриентите и количеството на храната, съобразени с двигателната ти активност и отнесени към поставената от теб цел.
Отделно от това не мога да одобря хранителен режим със 7 хранения дневно.
Нито е ефективно, нито е практично да се храниш през 2 часа.
21.01.15
10:33
казано от Ivan Vasilev на 20.01.15, 22:28:
Моето мнение е такова, че режима, който си си избрал е много добър. Забележи, че е особено балансиран откъм макронутриенти на всяко хранене. Можеш да добавяш и махаш видове храни, но гледай да се придържаш към общото им съотношение - протеини, въглехидрати и мазнини. А щом огладнаваш, то спокойно на всяко хранене можеш да вдигнеш или количествата или да смениш някои храни с други, които биха те заситили повечко, но с уговорката отново да спазваш съотношението протеин/въглехидрати/мазнини. Твоя вариант на хранене е бая модифициран и бягаш от това съотношение, така че това можеш да коригираш.
Иване, здравей и мерси за мнението.
Аз като цяло спазвам оригиналния режим на 80%
Единствено не ям хляб с фъстъчено място и вечер вместо още една порция месо, ям извара. И добавям малко овес към закуската, което мисля, че си е съвсем приемливо. Така че чак да е бая модифицирано :)
От днес започвам да ям мандарини с киселото мляко в 11.
Като цяло въпроса ми беше относно смутито. Дали е добре a ям следобед плодове при положение, че не тренирам.
Мнението беше редактирано от Petar Vladimirov на 21.01.15 10:36.
21.01.15
21:50
Личното ми мнение е, че не е добре, но зависи как е запълнен деня ти след смутито. Може да не ходиш на тренировка, но пак да си активен и да не е проблем. А като цяло мисля, че прости въглехидрати преди тренировка също не са добър вариант, ако целим да се изчистим от мазнини. Все пак всичко зависи от целите ни.
22.01.15
12:41
казано от Ivan Vasilev на 21.01.15, 21:50:
Личното ми мнение е, че не е добре, но зависи как е запълнен деня ти след смутито. Може да не ходиш на тренировка, но пак да си активен и да не е проблем. А като цяло мисля, че прости въглехидрати преди тренировка също не са добър вариант, ако целим да се изчистим от мазнини. Все пак всичко зависи от целите ни.
Ами какво ще ми препоръчате тогава вместо смутито
И между другото реших на първо време да започна тази програма:
http://neilarey.com/programs/30-days-of-hiit.html
С настоящия ми режим на хранене по оправдани ли са нещата.
Ааа и още нещо важно забравих да питам: грейпфрут преди лягане? Няколко човека вече ми казват че били супер за изчистване
Мнението беше редактирано от Petar Vladimirov на 22.01.15 13:09.