21.01.15
09:28
Здравейте, аз съм 155кг и 185см. Прочетох много статии и не можах да си отговоря на много въпроси.
Ще бъда благодарен, ако някой ми отговори с хубава информация.
Нямам намерение да ходя на фитнес, защото не се разбирам със собственика.
Имам дъмбели, боксова круша таван-под за лятото, време най-вече сутрин и понякога през деня.
Опитвам се вече да ям основно салати. Май съм Мезоморфен ендоморф тип. Със малки проблеми в ставите, най-вече глезени.
Въпроси:
1. Една тренировка от повече от час или например 3 по- малки през целия ден от по 15-20 мин.? Спрял съм се на Таебо кардио, “Магическите 50”, тренировка с дъмбели и вечер “тренировка 1%”.
2. Ще е полезно ли, ако тренирам всеки ден?
3. Тренировките с дъмбели и ластик например, как трябва да са : със по- голяма тежест, по интензивни?
4. Какви храни да търся за енергия ( все пак се изморявам бързо) и сваляне на мазнини?
5. Има ли разлика в това, че имам диабет?
6. За сега не мисля да взимам добавки и креатини, поне докато не видя, че съм сериозен. Но после какви да си купя и да не са много пари.
7. Тренировка за рефлекс, че съм и вратар :)
8.
Приятен ден. :)
Темата беше редактирана от Д Д на 21.01.15 09:40.
21.01.15
09:49
Яж и месо, яйца, млечни, някакви ядки в по-малки количества.
1. С оглед на теглото ти и най-вероятно застоял начин на живот и лоша физическа форма, 3 по-кратки е по-разумен вариант за начало. От тези всичките, които си изброил само последните две ще са ти е удачни и изпълними.
2. Като за начало да, после и да и не, зависи как ще продължиш да тренираш.
3. Трябва да се редовни, разумно тежки, тоест максимално тежки, но позволяващи да изпълниш движенията без компромис в техниката и кривене и да завършиш тренировката приятно уморен, а не скапан или ако си скапан то да е за кратко.
4. С тях започнах :)
5. Да, има и то сериозна.
6. Дълго време няма да имаш нужда от добавки ако се храниш разумно. Има много неща, които е пожелателно да приемаш, но въпроса “да не са много пари”, както и диабета могат да добавят или да изключат някои от тях от списъка.
7. Рефлекса не се тренира, поне не и с тежести и конвенционални тренировки. Може да тренираш мускулната реакция към определено движение, но самия “рефлекс”(сетивно дразнене -> сигнал -> обработка на информацията в мозъка -> сигнал -> мускулна реакция) - не.
8. И на теб :)
Мнението беше редактирано от James Hinks на 21.01.15 10:05.
Мерси много.
За рефлекса знам, но все пак тук има мма и други бойци.
Не разбирам, но мъча “Магическите 50” и е супер яка тренировка и не ми омръзва. Но имам проблем със дишането при ‘бърпита’, ако има някой със съвет :)
Някой ако знае подобна тренировка без фитнес и яко потене (не съм сигурен дали така се сваля най-бързо килограми), нека сподели
Приятен и ползотворен ден:)
22.01.15
10:26
казано от Д Д на 21.01.15, 16:43:
За рефлекса знам, но все пак тук има мма и други бойци.
Има, ама джедаи и магьосници няма :)
Всички бойци по света на куп няма да могат да повлияят на скоростта на предаване на неврния импулс и скоростта на обработка на информацията в мозъка.
Иначе специфични “вратарски” тренировки може да правиш, но не мисля, че те са ти най-важното в момента, а и не виждам как при такова телосложение искаш да си тренираш мускулната реакция. Потренирай мускулите, свали килограмите и тогава мисли за тези неща.
Не разбирам, но мъча “Магическите 50” и е супер яка тренировка и не ми омръзва. Но имам проблем със дишането при ‘бърпита’, ако има някой със съвет :)
Аз бих казал, че ще имаш и много други проблеми с бърпитата, например с коленете. За това и ти казах - последните две от изброените тренировки.
Някой ако знае подобна тренировка без фитнес и яко потене (не съм сигурен дали така се сваля най-бързо килограми), нека сподели
Такива тренировки може да си измислиш хиляди. Поне нета е пълен с циркаджилъци, къде добри и сполучливи, къде не толкова, къде съвсем трагикомични...