Оформяне на бицепса

21.01.15
10:35

Здравейте,тренирам в нас с дъмбели от около 5 месеца , тренирал съм и преди това малко фитнес + плуване, но основно плуване около 9-10 год.Забелязах, че мускулите на ръцете и основно бицепса е доста издължен, а не на така нареченото “топче”. Това сигурно се дължи на годините плуване или прости на гена.Въпроса ми е как да го стимулирам , за да почне малко по-малко да се орелефява и да става на “топче”. На 16 години съм 165-6см и 60-1кг.От както почнах с дъмбелите ръката ми порасна с 2-3 см, стои безформена, иначе голяма за дребния ми ръст.
Благодаря за помощта предварително.

Темата беше редактирана от troublemaker на 21.01.15 21:31.

За да се получи “топчето” на бицепса е необходимо да го оформиш с труд и тренировки.Наблягай на по изолиращи упражнения като скотово или пък концентрирано сгъване :-)За да се виждаточето е необходимо и да си с по малък процент мазнини.

21.01.15
13:54

За да се получи топчест бицепс, трябва да си роден с къс мускул.
А на 16 години, с 5 месеца “стаж” и с 60 кила лично тегло - топчета на бицепса ти е последния проблем.

21.01.15
16:14

На 16 години, да си скаран така свирепо с правописа и граматиката, според мен е чувствително по-голям проблем, отколкото каква ти е точно формата на бицепса.

Такава му е формата, няма как да се промени, от друга страна като го тренираш да порастне на размер, мишницата ти ще изглежда много по-добре.

21.01.15
20:32

казано от Петко К на 21.01.15, 13:54:

За да се получи топчест бицепс, трябва да си роден с къс мускул.

aз досега си мислех че това се води недостатък

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1