21.01.15
20:49
Здравейте, сега ще ви разкажа моята малка история.
През лятото напълнях с 7-8 килограма. Може би се дължи на пубертета, кой знае.
От тогава насам се опитвам да сваля, но не се получава - 1-2 килограма идват и си отиват.
Висока съм 168 см и тежа 65 кг. На 16 години съм и съм готова да тренирам колкото се налага, за да махна тези 7, та даже и повече, килца. Какво бихте ми препоръчали?
21.01.15
21:50
Здравей!
Как се храниш в момента? Как си се хранила лятото?
Да разбираме ли, че не спортуваш? :)
ПП: Това дневник ли ще бъде?
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 21.01.15 21:50.
22.01.15
23:55
През лятото имах проблеми със стомаха, затова нещата се пообъркаха.
Спортувам аеробика 3 пъти седмично
И не зная какво разбирате под “Дневник” :Д
Мнението беше редактирано от Ivana Petrova на 22.01.15 23:56.
23.01.15
01:10
Здрасти :)
За да може някой да ти отговори трябва да се види какво правиш, а ти не си дала никаква инфо. Кажи как се храниш сега, как си се хранила през лятото?
Това е място за дневници, в тях хората споделят как се хранят и как спортуват, респективно получават съвети и идеи как да подобрят диетата и тренировките си, за да постигнат целите си.
Във форума има много статии. Всичко е добре структурирано и обяснено. Тъй като покачването/загубата на килограми, респективно мастна тъкан, зависи много от храната и движението, горе-долу в съотношение 70(храна)/30(движение).
Изчисли спрямо своите тегло, ръст, години от колко калории на ден се нуждаеш, за да поддържаш сегашното си тегло (ето онлайк калкулатор за по-лесно - ЦЪК
След като изчислиш BMR стойността трябва да се умножи по степента на физическата активност:
* Ако вашият начин на живот е по-скоро заседнал, то индексът на активността Ви е 1,2
* Ако вашият начин на живот е умерено активен (спорт 1-3 пъти седмично), то индексът на активността Ви е 1,375
* Ако вашият начин на живот е активен (спорт 3-5 пъти седмично), то индексът на активността Ви е 1,55
* Ако вашият начин на живот е усилено активен (спорт 6-7 пъти седмично), то индексът на активността Ви е 1,725
* Ако вашият начин на живот е екстремално активен (спорт всеки ден заедно с тежък физически труд или двуразови тренировки) е индексът на активността Ви е 1,9. За да получите ориентировъчното ниво на дневните калории, които следва да приемате спрямо това уравнение, умножете своят BMR (калорийният си минимум за деня) по стойността на индекса за ежедневна натовареност.
От полученото вадиш 20-30% и ще получиш своят ОКБ (отрицателен калориен баланс), с който ще сваляш излишни мазнини.
Избери си хранителен режим, тъй като е важно не само колко калории приемаш, а те да бъдат от правилните източници, за да сваляш кг. Бих ти предложила да си избереш един от тези - Хранителни режими, според целта ти. И започни да се храниш по него.
В началото ще трябва да изчисляваш калории, но от опит мога да кажа, че бързо добиваш ориентир и става почти само на око :)
И така.