22.01.15
14:03
Значи в процес на чистене съм, от 1 месец бягам сутрин на гладно, преди тичането взимам 3 грама БЦАА и пия 1 кафе, след чистенето веднага пия протеин и още 3 грама БЦАА и 1 час след това ям обилно протеини(пържоли, варения яйца най-много жълтък + салата). Дотук добре, обаче се чудя ако в хапването след тичането хапвам овес с кисело мляко дали ще е проблем? Все пак е въглехидрат и не знам дали ще попречи на чистенето на мазнините, правилно ли е да се яде вългехидрат със среден ГИ след кардио, щото нали викат, че през целия ден организма чисти при кардио на гладно. Малко се тревожа ако хапна 80 гр овес да не спра процеса на чистенето, иначе ми се хапват овесени ядки към 12-1 и ги предпочитам пред пържолата, даже и пари ще спестя. Та основния въпрос е дали ще намалят ефекта от кардиото, ако ги консумирам 1 час след него, благодаря :)
22.01.15
16:41
казано от Силви Георгиев на 22.01.15, 14:03:
щото нали викат, че през целия ден организма чисти при кардио на гладно.
Кой вика така? ОбъркАл се е.
Иначе ти препоръчвам да избереш пържолата и яйцата пред овеса, но по съвсем други причини.
23.01.15
00:30
Здрасти, предполагам се има пред вид овесени трици в млякото. Ако тук имаш пред вид сваляне с НВД, според инструкциите в сайта първото хранене след кардиото трябва да е най-малко 2 пълни часа след тренировката + всички необходими въглехидрати за деня да бъдат приети възможно най-рано (тоест първа или втора манджа). Моята закуска е мляко + овес + ленено семе, почти непосредствено след тичането. На мен лично ми помогна, като спазвах стриктно дозата овес да не превишава дневния прием въглехидрати + да е първото или второ хранене. Не знам обаче дали имаш пред вид НВД или ВБД. Успех !
23.01.15
10:50
Няма връзка дали ще ядеш овес след кардио с общия процес на намаляне на подкожните мазнини, та може да хапваш ако искаш и ти влиза в сметките. За другото може да си сваляш спокойно и без да правиш каквото и да е кардио, било то сутрин на гладно или когато и да е.
Мнението беше редактирано от Dale Cooper на 23.01.15 10:52.