Дневникът на М.

Темата е заключена.

23.01.15
02:13

Здравейте на всички.Отдавна посещавам сайта, но рядко съм взимал отношение по каквито и да е теми.Чисто и просто образовах себе си и следях отстрани развитието на страницата и потребителите.

Всеки има някаква причина да започне да тренира.Който мъж каже, че не е започнал с тренировките заради жена - лъже! :D
Шегата на страна.. едни целят да отслабнат, други за тонус, за трети това се е превърнало начин на живот.
По принцип винаги съм бил “приятно закръглен” още от малък. Дебеличък, но пъргав, колкото и да е странно. За първи път реших да отслабвам 5-6 клас (тоест майка ми реши да ме накара) и отидохме при д-р Емилова, там свалих някое друго килце, но с онзи глад, като се прибрахме в нас си наваксвах пропуснатия чипс.

Някъде около 8-ми клас (когато влезнах в гимназия) в Пловдив имаше нещо като кастинг за хора с надномерно тегло. Имаше от цяла България, НАЙ-ВЕЧЕ ДЕЦА, мен ме избраха, както и още 7-8 човека с мен и образувахме 1 групичка.

Бягахме, плувахме, ходехме по разни процедури, помагаха ни разни “експерти” тогава бях 110 кг и свалих някъде до 100, но след като приключихме с групата, всеки си започна отново сам и ааааааайде от 100 кг за 2 години прас 135 кг!

И това беше в 10-ти клас, в този период всички момчета играят компютърни игри, които без да се усетиш ти изяждат 4-5 часа от деня и “няма време” за друго нещо. Но така и така си ровех в интернет по цял ден, взех да се заглеждам по клипчета с културисти, на които доста им се радвах, защото колкото и да ги плюят другите хора , трябва огромна воля да тренираш и да се лишаваш от много неща.

..И един ден какво ми прещрака и си задох въпроса:

“Не мога ли и аз да имам плочки?”

Отидох пред огледалото и си отговорих :

“Определено, не, НО не пречи да опитам!”

Тръгнах на фитнес. Беше адската мъка, как така ще отида 2 часа в залата, а няма да играя на компютъра? Така ходих 2-3-4-5 седмици, постепенно качваш тежестите на уредите (сега, нали, момче съм, трябва да се вдига тежко, да се правя на силен) свалих 2-3 кг, вдигнах и сила, от там и самочувстиве и като се тръгна, като вулкан бях направо, няма спирка, 2-3кг айде още 2-3, айде 4-5 и стигнах 100.

Бях адски доволен, вече си намираш лесно дрехи и самочувстието е доста по-голямо.Чувствах се пълноценно.Беше невероятно, когато си купувах дреха, имаха моя размер и ми стоеше прилично.Подобрявах се във всяко начинацие, ставах по-дисциплиниран, търпелив и уверен.Промених се като човек.Другите го виждаха, поздравяват те и това те надъхва още повече, защото някой цени усилията ти!

Тези промени към по-добро ме подтикнаха да се консултирам с треньори, диетолози.Започнах да спазвам изграден хранителен режим и тренировъчна програма, нещата вървяха доста добре и стигнах до заветните 79кг... когато видях цифрите на кантара, бях доволен, бях горд със себе си.. не помнех кога последно съм бил толкова.Колкото и да е хубаво нещо, винаги се появява друго, което да го развали и в моя случай от свалените килограми, долната част на корема стои много, много отпусната, самата кожа, което ме дразни адски много.Опитвах какво ли не, бягях, тренирах, постоянно се хранех качествено, а това не искаше и не искаше да се промени.Стигнах до момент, в който ми писна, писна от всичките усилия и лишения, всичко даваш от себе си и няма резултат, това доведе и до краят на тренировките ми Връщането към старите навици и за половин година станах 105 кг. Бях качил голямя част от това зло, което с толкова мъка премахнах.Но се осъзнах на време, върнах се свалих отново, този път до 85кг. Пробвах различни тренировки, хранене.Като цяло съм адски чувствителен към въглехидратите.. хапна ли повечко и се усещам надут, дебел буквално, сякаш задържам вода и ми стаеаше тежко, затова имаше огромни периоди, в които бях на НВД и те са довели да тази чувствителност най-вероятно.

Дойде момент, в който се наложи да претърпя няколко операции в областа на главата и не ми позволяваха да тренирам, поради тази причина спрях за около 7 месеца, изгубих много мускулна маса, почти всичко, което бях изградил.Но от Септември 2014 вече можех да започна отново със всичко и до днес тренирам усилено и не съм ял нищо различно от месо, риба, яйца, извара, ядки, салати и рядко кафяв ориз, все тази пуста НВД.

Проблемът с корема и като цяло отпуснатата ми кожа остава нерешен.. е, не съм някоя разпльокана жаба, но не и както някой 82кг. Нормален човек с моето телосложение.Адската мъка е, но няма да се отказвам.От една седмица се реших най-накрая да посегна към въглехидратите и прецених че, ако кача повечко мускулна маса, в продължение на 4-5 месеца, може би нещата ще се позатегнат.

Разказах Ви моята история.Надявам се да Ви е харесала и да ви е била приятна за четене.Сега ще премина към същината на дневника и ще напиша как процедирам в момента.Приемам негативни, позитивни и коментари от всякакъв тип.Всеки, който има желание да се изкаже и ако може да даде съвет или просто да изрази мнение, е добре дошъл.

Програмата ми се състои от 2 фази.Тренировката ми е разделена на 2 части :

1 - 2 - 3 седмица, изпълнявам едни и същи упражнения, като намалям повторенията и почивките между сериите и вдигам броя на сериите.Пример

1. Гърди, трицепс, корем
2.Крака
3.Почивка - корем
4.Рамо, трапец
5.Гръб, бицепс, корем
6. Почивка
7. Почивка

Първата седмица правя 3х15 повторения с почивка 90 секунди
Втората седмица 4х12 повторения с почивка 60 секунди
третата сеемица 5х10 повторения с почивка 30 секунди
ВСИЧКИ УПРАЖНЕНИЯ СА ПО ТАЗИ СХЕМА

4-5-6 седмица сменям реда на упражненията и добавям нови, а начина за изпълнението на сериите и почивките е както при 1,2,3 седмица, започва се с 3х15 с 90 секунди почивка.

Храната я сменям през седмица
1-3-5 седмица

08: 00 : 6 белтъка, 100гр. Извара и варен картоф голям
12:00 : 250гр. Пилешко филе, порция задушени зеленчуци и варен картоф голям
16:00 : 250гр. Пилешко филе, порция задушени зеленчуци и варен картоф голям
17:30 - тръгвам за тренировка
След тренировка ям един банан и пия протеинов шейк, по време на тренировка пия БЦАА
20:00 200гр. Риба тон, краставици, домати, 50гр. Маслини

Приемам отделно омега 3, магнезий, витамин Ц, глутамин , при всяко хранене ментов чай или зелен чай с джинджифил.На 2 порции през деня ям по 80 гр. Сурови ядки и една зелена ябълка, ако почувствам глад.

Хранене 2-4-6 седмица

08;00 6 белтъка, 100гр. Извара, 10 лъжици овес
11:00 пилешко филе 200гр. Зелена салата, един портокал и купа пълнозърнести спагети 100гр.
14:00 пилешко филе 200гр. салата, малък варен картоф.
17:00 пилешко филе 150гр. Купа фасул, салата
20:00 риба тон, 50гр. Маслини, салата
Ползвам зехтин.
След тренировка е същото както описах по-горе.

След всяка тренировка правя 20 минути пътека, ходене с различен наклон.

Храната не винаги може да отговаря на съответните порции.Не винаги имам финансовата възможност за точното изпълнение.Основно отделям колкото мога, за да спазвам всичко.

Очаквам вашите мнения, позитиви, негативи, съвети! :)

Това ли е правилният път, къде греша, как и защо?

Благодаря за вниманието.
Поздрави!

Темата беше редактирана от Desire на 23.01.15 02:47.

23.01.15
11:47

Каква е причината  в 3ч  през нощта да не спиш?

23.01.15
11:54

Тренирах малко късно вчера, а преди тренировка винаги пия зелено кафе, после от него се въртях сума време в леглото, попринцип като тренирам към 6, когато пия кафе нямам проблеми после..  реших да влезна да видя какво става във сайта и от там ме грабна идеята да направя дневник, което ми отне време.Попринцип лягам около 11 и ставам в 8 :)

23.01.15
16:25

Петък - ден за гръб, бицепс и корем.

Преди тренировка пия чаша зелено кафе и половин доза протеин.По време на тренировка бцаа, разтворени в 700мл. Вода.След тренировка банан, протеинов шейк с добавени 5 гр. Глутамин.

Гръб:
1.Мъртва тяга 3х15
2.Придърпване на скрипец пред гърди 3х15
3.Гребане с дъмбел 3х15
4.Гребане с щанга(мечка) 3х15

Бицепс:
1.Сгъване с прав лост 3х15
2.Сгъване от седеж 3х15
3.Чукове 3х15

Корем :
1.коремни преси с тежест 3 серии, всяка до отказ с 20 секунди почивка между сериите
2.Повдигане на краката от легнало положение, 3 серии, всяка до отказ с 20 секунди почивка между сериите
3.Странични екстензии ,3 серии, всяка до отказ с 20 секунди почивка между сериите
4. Plank ,3 серии, всяка до отказ с 20 секунди почивка между сериите
5.Накланяне встрани с дъмбел,3 серии, всяка до отказ с 20 секунди почивка между сериите

Като за край - 20 минути пътека под наклон, ходене.

Добре дошъл и сред дневниците (а не само като наблюдаващ)!
Успех!
Да намериш тази формула, която няма да ти позволи да се връщаш към лошите навици.

Имам въпрос относно храната: вкусно ли ти е? Харесва ли ти менюто? С желание ли ядеш избраните храни всеки ден? :)

24.01.15
22:27

Благодаря за посрещането. :)

Относно храната, да, въпреки че е еднообразно на мен ми харесва и ми е вкусно.Много хора ме питат не ти ли писва всеки ден едно и също?Като си направя една хубава пилешка пържола със салата.. как да не му се хапва на човек. :) нямам проблем с белтъци, вкус на изварата, липсата на сол и олио, замествам с балсамов оцет, зехтин, а солта не ми липсва.

Умишлено питах, защото много често, заради еднообразно хранене, хората се връщат към лошите навици.
Защо не разнообразиш източниците си на протеин и въглехидрати? Да не са само пилешко месо и ориз/картофи. Това от гледна точка на по-оптимално здравословно хранене в дългосрочен план.

Имам и питане относно:
- солта, защо я изключваш? Имаме нужда от сол, не я спирай напълно. Можеш да ползваш морска и/или хималайска сол. http://www.bb-team.org/articles/4694_mitove-v-bodibildinga-ogranichavane-na-solta
- яйцата, защо махаш жълтъците? Може би ще ти е интересна тази статия: http://www.bb-team.org/articles/4303_mitove-v-bodibildinga-celite-yaica-i-sadarzhanieto-im-na-holesterol

24.01.15
23:36

Не че имам проблеми със солта, просто не изпитвам нужда да я консумирам с храната, не ми пречи.Вкъщи има хималайска сол.Прочетох статията, ако изпитам нужда няма да се притеснявам.Относно жълтъците, така ми е написано по програма и го спазвам по този начин, няма друга причина.Попринцип винаги съм хапвал белтък:жълтък 3:1 :)
Относно за хранителните навици - аз съм ги изградил и се храня правилно, не е това проблема.Просто като си свалил близо 60 килограма и настъпват промени в тяллто ти, които не желаеш и правиш всичко възможно да ги премахнеш, а то не се получава - с месеци усилия.Това те кара да зарежеш всичко, а аз не съм от тези, които се отказват толкова лесно.Виждаш как другите са стегнати, завиждаш благородно, те си хапват, а ти се гърчиш и не става.В такива моменти малко му идва в повечко на човек, но без тях не може, те показват, че хубавото иска време. :)

25.01.15
22:35

Менюто ми днес бе следното
Закуска - 6 белтъка 100гр. Извара 50гр. Стафиди, зелен чай с джинджифил
Обяд - 300гр. Пилешко филе, 100гр. Кафяв ориз, задушени зеленчуци, зелен чай с джинджифил
След обед към 4 - същото, ментов чай
Вечеря - 50гр. Маслини, 50 гр. Сурови ядки, 100гр. Извара, 10 белтъка. Ментов чай

След тренировка банан, суроватъчен протеин и глутамин.

Тренирах гърди и трицепс
1.Горна част с дъмбели 4 по 12 с 60 секунди почивка
2.Флайс с дъмбели на хоризонтален наклон 4 по 12 с 60 секунди почивка
3.Хоризонтална лежанка 4х12 с 60 секунди почивка.
4.Флайс с кабели 3х12 с 45 секунди почивка.
5.Трицепс с крив лост 4х12 с 60 секунди почивка.
6.Трицепс екстензии зад врат с дъмбел 4 по 12 с 60 секунди почивка
7.Кик бек 3х10 през 20 секунди

Кардио - пътека, наклон 11% с 6 км. 15 минути.

Сега преди сън хапнах 100гр. Извара.

:)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1