23.01.15
20:45
Добър вечер!Искам да ви попитам,някой ходил ли е на Юмейхо терапия и как му се е отразила?Става въпрос за изместен център на тежестта(собствено мнение).Ходил съм на така наречените “Народни личители”,на кинезитерапевт,на невролог,та дори и на китайска медицина.Проблемът е следния:Ниско долу,около опашната кост,при мърдане на торса напред назад се чувства нещо като ненаместено,все едно опашната кост е излязла от канала си и не може да се върне обратно,заема неправилна стойка (прегърбване,при което като заемеш правилна позиция се усеща като неестествена)и така има голяма умора в цялата горна част на тялото.Това ми се получава за втори път,като първия беше през 2009 година,тогава ходих при един украинец,намества ми целия гръбнак и ме накара да вървя 3 км бавно,със перфектна стойка,за да може всичко да си дойде на мястото.Тогава започнах и да тренирам,всичко беше окей,докато не стана 2012 година и спрях за известно време.Гледах филм на дивана и при ставането се усети как направо все едно отново се изтръгна от мястото си.И така до днешна дата.Някой имал ли е такъв проблем или можете ли да препоръчате нещо.Правил съм и снимка на мястото,но не излиза нищо.Благодаря предварително!
23.01.15
21:15
здрасти моя проблем е подобен на твоя .. едното рамо е ми седи леко по надолу от другото гледам да ги балансирам но мисля е някакво несъотвествие на таза .. не ми пречи на тренировките и т.н. и на мен ми препоръчаха юмейхо но не съм ходил ..
Аз си запазих час за понеделник,ще видим дали е има резултат :) (от Бургас съм)
23.01.15
21:26
едва ли от първия ден ще има но може да драснеш нещо след няколко ходения има ли резултат и т.н.
23.01.15
21:35
Срещу окръжната болница в Бургас има висок блок. Магазин Бамболино ( на първия етаж), а върху него има кабинет на невролог май беше. Той е бивш лекар на Нефтохимик и доста знае, оправя по мануален и с хапчета начин. Отиди при него да те види. Има опашка обаче и записване...
Ходил съм и при него,но моето не е болка,а просто иска наместване може би.Благодаря все пак!
23.01.15
21:42
Като отидеш на юймехо сподели има ли някъв ефект, и ако са ти каза ли че ще има след колко време ..
казано от mitko georgiev на 23.01.15, 21:15:
здрасти моя проблем е подобен на твоя .. едното рамо е ми седи леко по надолу от другото гледам да ги балансирам но мисля е някакво несъотвествие на таза ..
Понякога се получава, ако човек лежи на една страна в неудобна поза при което гръбнакът е извит като дъга. И чете или гледа телевизия продължително време в тая поза. Ако се откаже от тоя лош навик или лежи на другата си страна по същия начин, постепенно нещата се балансират и проблемът може да изчезне сам.
23.01.15
22:45
казано от Миро на 23.01.15, 22:08:
казано от mitko georgiev на 23.01.15, 21:15:
здрасти моя проблем е подобен на твоя .. едното рамо е ми седи леко по надолу от другото гледам да ги балансирам но мисля е някакво несъотвествие на таза ..
Понякога се получава, ако човек лежи на една страна в неудобна поза при което гръбнакът е извит като дъга. И чете или гледа телевизия продължително време в тая поза. Ако се откаже от тоя лош навик или лежи на другата си страна по същия начин, постепенно нещата се балансират и проблемът може да изчезне сам.
Да попринцип трудно си намирам място.. спя на една страна (с ръка под възглавницата ) и като ми се схване рамото се обръщам на другата през ноща.. може би на едната страна като спя ми е по нагоре рамото отколкото от другата.. но не мога да спя по гръб ..
Мнението беше редактирано от mitko georgiev на 23.01.15 22:45.