23.01.15
00:39
От 2 месеца ме боли ходилото от вътрешната част на стъпалото,близо до петата. Бях на лекар и ми каза,че имам шип на петата (на 17 години?!) . Този шип стеснява някакъв канал на ходилото и така се притискат нервите и като са притиснати се възпаляват. Предписа ми физиотерапия и вероятно ще започна от другата седмица. Някой имал ли е подобен проблем? Ако да как се е справил с него? Също така щом е от шип значи този канал ще е притиснат нон стоп и това значи ли ,че винаги ще ме боли?? Има ли начини за лекуване на шипове? И какво ще препоръчате за възпаления нерв(да го мажа ли, да го топля ли, да го масажирам)?
23.01.15
21:43
По принцип, би трябвало да отидеш на 2 места минимум за диагноза и добър лекар ще трябва да те пита неща от рода:
- как се е появило
- винаги ли си го имала
- бягали ли с тънки подметки на тренировките
- удобни ли ти са обувките
- и т.н.
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 23.01.15 21:43.
Ами преди да ме види самият доктор, при когото бях записана, ме прегледа един друг (предполагам помощника му) и той ме питаше разни такива въпроси. После ме заведоха при доктора и той ми каза каза физиотерапия. Преди това направих снимка и също ме пипна на някои точки. Самият доктор нищо не ме пита , предполагам ,че помощника му му е разказал.