Детоксикация - какво е вашето мнение?

09.02.14
11:32

Става въпрос за тази , обвързана с фазите на луната и по-точно с пълнолунието. Линк
Мислите ли ,че ще има наистина детоксикиращ ефект и биха ли повлияли тези 3 дни глад драстично на мускулната маса?

Пробвал съм тази “Детоксикация с прясно изцедени сокове”. Не видях някаква полза, само дето от тогава не мога да гледам грейпфрут :). А и на третия ден ми се цепеше главата от болка. И така...

09.02.14
16:08

казано от valenti на 09.02.14, 11:32:

биха ли повлияли тези 3 дни глад драстично на мускулната маса?

Три дни са малко, за да има драстичен ефект за мускулите. А за лунната диета мисля, че психологическият момент е по-голям отколкото влиянието на космическите тела. :) Основният заслуга е на почивката от ежедневният прием на големите количества храна.

09.02.14
16:14

казано от Красимир Ников на 09.02.14, 16:04:

Пробвал съм тази “Детоксикация с прясно изцедени сокове”. Не видях някаква полза, само дето от тогава не мога да гледам грейпфрут :). А и на третия ден ми се цепеше главата от болка. И така...

Това означава че всъщност има полза. Главоболието при очистителни процедури е признак, че натрупаните в тялото токсични вещества се “размърдват” и започват да се изхвърлят. ;)

09.02.14
16:34

казано от Маргарита Манева на 09.02.14, 16:14:

Това означава че всъщност има полза. Главоболието при очистителни процедури е признак, че натрупаните в тялото токсични вещества се “размърдват” и започват да се изхвърлят. ;)

И преди съм го чел това и ми е било интересно, дали не боли глава защото кръвта се е оттеглила от храносмилателните и двигателни функции (обикновено гладуващите намалят двигателната активност) и е повечко в мозъка, тоест кръвното налягане там е повече. :)

09.02.14
16:54

Аз това съм го преживявала с унищожителни болки в главата и стомаха едновременно, толкова гадни, че не можех да определя в кой момент кое ме боли повече. Ефектът при и без движение, понеже съм го изпитала и в двата варианта, е почти еднакъв като степен на болка. Според мен определящият фактор е метаболитната скорост на индивида. В моя случай нещата се случиха за 24 часа, което си беше ударно за цялото тяло. И все пак тези функции се ръководят от мозъка, както всички останали - едновременно се задават работа и покой, което пък е съпроводено с високо ниво на стрес. Което пък би могло да увеличи кръвното налягане, от своя страна. Или рязко да го сниши, отново в зависимост от индивидуалните характеристики.
Едит: Не съм го синхронизирала с фазите на луната, дори нямам спомен кога и по какъв повод се случи.

Мнението беше редактирано от cocobutt на 09.02.14 16:55.

24.01.15
11:32

Да повдигна темата някакви съвети за чайове, отвари с подобно действие. Целта е пречистване на организма в рамките на няколко дни.

24.01.15
11:35

казано от Dale Cooper на 24.01.15, 11:32:

Да повдигна темата някакви съвети за чайове, отвари с подобно действие. Целта е пречистване на организма в рамките на няколко дни.

Топла вода с морска сол всяка сутрин. Детоксикацията е необходима на ежедневна база.

24.01.15
11:37

казано от Маргарита Манева на 24.01.15, 11:35:

Топла вода с морска сол всяка сутрин. Детоксикацията е необходима на ежедневна база.

Това добре, но може ли някакви точни пропорции

24.01.15
14:16

казано от Dale Cooper на 24.01.15, 11:37:

казано от Маргарита Манева на 24.01.15, 11:35:

Това добре, но може ли някакви точни пропорции

На литър вода - чаена лъжичка. Ако можеш да понесеш повече, слагай.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1