29.12.05
20:28
Привет на всички във форума :)
Имам следното питане - през зимата има ли смисъл да се тича навън? Това, което ме притеснява, е, че поради студа тялото не се загрява, което уж е едно от важните условия за изгаряне на мазнините.
Сега тичам навън, но просто ако няма смисъл, ще вляза в някой фитнес...
Не ме притеснява студа или условията и т.н., а дали има смисъл и дали не е загуба на време?
В никакъв случай не загуба на време!Проблема е че доста по трудно можеш да се загрееш както през лятото и следователно по - малко мазнини ще изгаряш и щи е по трудно, но смисъл има.
грешите за температурата тя идва след бягането
може да достигне и 39градуса зависи колко дълго
си бягъл на студеното и колко интензивно :oops:
по добре си пусни уредбата във вас и бягаи на място
не е същото но пак се мориш а за пота да не говорим
зависи от стаината температура
аз правя така сутрин на гладен стомах 40мин и е супер
29.12.05
23:22
При тренировки навън през зимата организма отделя много повече енергия, за да подържа температурата на тялото и затова е добре да не си дебело облечен.Изгорените калорий са дори повече :) ефект има.
29.12.05
23:32
[quote author=“x_man”]При тренировки навън през зимата организма отделя много повече енергия, за да подържа температурата на тялото и затова е добре да не си дебело облечен.Изгорените калорий са дори повече :) ефект има.
хм, искам още някой да го потвърди, щото ако това е факт, той толкова ми харесва, че направо се чудя дали е истина :shock: :shock: :shock:
30.12.05
14:46
[quote author=“x_man”]При тренировки навън през зимата организма отделя много повече енергия, за да подържа температурата на тялото и затова е добре да не си дебело облечен.Изгорените калорий са дори повече :) ефект има.
Не съм напълно съгласен!!
Факт е, че на студено човек израсходва повече енергия от колкото на топло. Но това е ако просто си седиш.
В процеса на тичане поради нуждата от енергия в клетката се използват редица вещества (гликоген, мазнини и тн), което води до повишаване на температурата. Тялото веднага предприема предпазни мерки (изпотяване), което от своя страна е загуба на вода и разход на още енергия. При по ниска температура на въздуха ще се потим по-малко следователно по-малко изхабена енергия.
30.12.05
15:30
[quote author=”Петко К”]Потенето няма много общо с изразходваната енергия. Даже изобщо.
да, и аз така знам :) въпроса е дали не се намалява ефективността от това, че тялото е с по-ниска температура....
а мнението на x-man има доста логика и дано да е така :) до доказване на обратното, ще си тичам навън май.... :D
първо, щото ми е приятно да тичам навън, второ, щото тук в Прага, където съм в момента, фитнесите са малко по-скъпи... примерно ако в Сф най-скъпия фитнес е 10 лв на тренировка, тук видях един за 60 лв :) е, има и евтини, разбира се...
31.12.05
18:47
Биагаи zимата , има са6тиа ефект както лиатото, а прага е иака zа биагане аz ходиа 4есто там на парти , хахаха
стан
Ей,момчета стига ще спорили дали е така или не .Ще ви дам един простичък пример!
Един познат изкачва връх в Хималайте (Island peak)..където температурите не е нужно да ви обяснявам са минусови....След изкачването което продължи доста дълго заради климатизации и други истории той беше отслабнал 10кг. Защо,ако не защото при по-ниски температури изразходваш повече енергия,за това планинарите пестят силите си защото им е нужна ЕНЕРГИЯ....
Така,че бягането през зимата определно има ефект стига да можеш и да не притесняваш от студа :wink:
Ами тялото изразходва повече калории за да осигури 37 градуса. Познай къде ще му е по лесно при 0 градуса или при - 30
01.01.06
17:32
ОК, значи 2 мнения по темата няма :) което супер ме устройва :) пък и стадиона е на 100 метра от квартирата ми...
бтв, аз тичам около стадиона, обиколката е 1,1 км. сега на снега при същото усилие като пулс, времето ми се увеличи с около минута... ефекте е все едно че бягаш на пясък :)