25.01.15
18:57
Здравейте на всички!
Отдавна разглеждам сайта и най-после реших да се включа и аз. Като начало ще се опитам да разкажа горе-долу каква е ситуацията, а целите... е, казват “Поискай да стигнеш луната, за да стигнеш върха на дървото”, та затова ще поискам да имам 6 чифта “плочки” и току-виж поясът сланина около тях изчезнал :)))
Ами... хайде да видим - след зимния ми сън у нас, без да си подавам носа навън, за да стигна до някоя зала, резултатите са на лице: гадни 7-8 кг за сваляне, заради които скоро дънки не съм обувала и ми се налага да се обличам така, че да си прикривам грозотиите, вместо да се фукам с фитнес-телцето си, което е под тях :)
Започнах да тренирам активно през 2011 г., като дотогава не се бях занимавала с никакъв спорт. Карала съм само на диети. Стартът ми беше с пилатес и комбинирана гимнастика, отначало 2-3 пъти седмично. След това тренировките бяха ежедневни, плюс фитнес и бокс, много често и двуразови. Удобното беше, че офисът ми се намираше точно срещу стадион “В. Левски” и след работа винаги имаше разнообразие от тренировки.
След това започнах работа само от вкъщи и заниманията на стадиона спряха - ходех единствено на фитнес и сравнително често на бокс, но тъй като ми беше далече, в крайна сметка се ограничих само с фитнеса (всеки ден от седмицата, евентуално, но не задължително, с ден почивка). Резултатът беше, че в един момент еднообразието ми доскуча, а и тялото ми беше започнало да се променя не в посоката, в която исках (много мускул, много нещо!), а понеже не спазвах вече хранителен режим, нямаше релеф и само изглеждах обемна.
Е, видя се, че само със спорт или само с режим нищо не се получава, та затова си хванах д-то в ръце (доста се озорих, предвид достигнатите габарити след бездействието ми от първия сняг насам) и стартирах на 07.01.2015 г. много рязко с Kango jumps 3 пъти седмично и 2 пъти седмично бокс или пилатес. Събота и неделя съм решила да почивам, но не е задължително.
Спортът е ясен - утре правя Kango-то от 9:30 сутринта, ако не се класирам за сутрешното, ще комбинирам вечерното с един пилатес преди това. Вторник съм на бокс, сряда пак Kango, четвъртък както дойде - може да разнообразя с нещо друго, петък пак Kango.
А от вчера 24.01.2015 г. вече започнах и режима: в общи линии гледам да се храня по 3-4 пъти на ден, сутрин 1/2 грейпфрут или някакъв друг плод, нискомаслено кисело мляко или препечена филийка със сирене. На обяд около 85 г месо (пилешки гърди, телешко или някаква шунка) + около 350 г салата (засега айсберг с моркови, овкусена с ябълков оцет, 2 щипки хималайска сол и 1 с.л. зехтин) и за вечеря горе-долу същото, като разнообразявам или месото, или салатата. Между обяда и вечерята, ако огладнея (както днес), си препичам филийка пълнозърнест хляб и я мажа със сирене (не повече от 50 грама). Риба никак не обичам, но ще гледам да я включа, например днес за вечеря.
А, да - взех си и Л-карнитин 100.000 течен на BioTechUSA, като приемам по 10 мл както е указано, 30-40 мин. преди тренировка, а когато не тренирам - сутрин на гладно. Вода пия около 2 литра, плюс зелен чай с всяко хранене.
Сладко не ям, поради простата причина, че не ми харесва вкусът му - нито шоколад, нито торти могат да ме изкушат. Тестени като паста и хлебчета ми се нравят, но умишлено съм ги ограничила максимално като цяло от менюто си - когато не съм на режим, най-много 1-2 пъти на 6 месеца може да си позволя спагети или пица, като на пицата даже ѝ обирам предимно топинга.
И ето го и проблема ми.... ОБОЖАВАМ бира :D Тя е моят грях! В общи линии мога да се скъсам от тренировки, само и само за да си изпия биричката след това без угризения. Само че не и с тези килограми. Затова сега ще я спра и ще ми е необходима подкрепа в това ми начинание, каквато надявам се да ми вдъхне този дневник.
Та, това е в общи линии - надявам се скоро да се похваля с резултати. Хич не ми се иска да се качвам на кантара, но ще започна да го правя както преди - всеки ден, за да си записвам резултата. Започвам от 65.1 кг (вчера като се теглих бях 66.0, вероятно защото се мерих по-късно през деня) и се надявам да стигна 60-59, без да си давам много кратък срок, но да речем до рождения ми ден, който е след месец. После вече може и още - 56 кг много ми харесва да съм.
Висока съм 165 см и съм на 33 г. (ама това не го казвайте на никого, моля!) :)
Добре дошла!Успех!Това ,което научих аз е,че теглото варира през различните дни и в различните часове.Разбира се,че има разлика в тегленето след ходене в тоалетната и на гладен стомах и след да речем вечерята.Нормално е да тежиш повече.Пила си вода,яла си.При мен дава разлика от около 3кг...Заплюй си един ден и се тегли само този ден и ако ти е възможно и по едно и също време.А и казват,че и сантиметъра има значение.Измери се.Тук има хубаво място за попълване на мерки.:)Газираното подува стомаха...Това е от мен! :)
25.01.15
21:07
Благодаря! Точно така ще направя :) Само да спре да ме е срам от мерките ми и ще ги попълня, за да видя разликата след това.
25.01.15
21:40
25.01.2015 г.
Закуска:
1/2 грейпфрут
1 филийка препечен ръжен хляб;
разтворимо кафе с 30 мл нискомаслено прясно мляко;
зелен чай
Обяд:
2 варени яйца (90 гр);
Салата от марули и моркови, овкусена с хималайска сол, зехтин и оцет;
разтворимо кафе с 30 мл нискомаслено прясно мляко;
зелен чай
Втора закуска:
1 голяма филия пълнозърнест хляб, препечена (38 г);
краве сирене (54 гр)
Вечеря:
88 гр телешко филе, готово мариновано, печено на незалепващ тиган;
Голяма салата от айсберг, морков и авокадо, овкусена с хималайска сол, зехтин и оцет;
1 ч.л. дижонска горчица (без съдържание на захар по етикет);
зелен чай и вода
25.01.15
21:42
Добре дошла и успех! :) Ще следя.
Зимата не си е отишла още, трябва да мине и Малък Сечко :) Иначе за бирата те разбирам напълно...За да смъквам, аз броя калории и днес съм пропускала ядене, за да наваксам с бирата (2 Астики по 600 мл!)
Успех ти желая :)
25.01.15
21:50
Благодаря!
Понеже видях, че доста от вас си тренират вкъщи, искам да споделя това приложение (за жалост единствено за iPhone понастоящем):
http://www.hot5.co/
Това са синтезирани упражнения по 5 минути всяко, които са много подходящи за домашни условия или ако пътувате някъде и не можете да отидете до фитнеса :)
25.01.15
21:54
казано от Anelia на 25.01.15, 21:48:
Зимата не си е отишла още, трябва да мине и Малък Сечко :) Иначе за бирата те разбирам напълно...За да смъквам, аз броя калории и днес съм пропускала ядене, за да наваксам с бирата (2 Астики по 600 мл!)
Успех ти желая :)
Аз понеже, както става ясно, хич не я обичам, мине ли коледната истерия, си самовнушавам, че и зимата е (почти) минала :D
A колкото до бирата, е, при мен положението е 1 “Ариана” от... 2 литра! Понякога даже 1 и половина, ако се загледа и някой филм.
Но съм забелязала, че ако е само бирата (без храна, тя дори засища), нямам проблеми с качването на килограми...
Е, аз се въздържах на този литър и малко, все пак съм на “диета”. Иначе и при мен могат лесно да отлетят повече бири. Ти казваш, че засища, но при мен съм забелязала, че всякакъв алкохол (включително бирата), ми изостря много апетита, ставам като ламя.
А тези дни имам крейвингс за бира с мезе солени тестени боклучки като солети и зрънчо. Наваксах си днес с Какино Тане, поне е от ориз и пише, че не е пържено.
25.01.15
22:30
Никаква бира за мен до след 6 кг поне :D Ще пробвам с бяло вино, ако се наложи да се излиза някъде, колкото и да не го обичам, но поне от него пия по-малко...
Днес готвих и шкембе-чорба (друго любимо), ама ще си я ям утре на обяд и то без бира - 57 кКал на 100 грама е, ще видя в таблицата, дето съм си направила за смятане на калории колко ще ми се полага като количество за обяд и то след тренировката.
26.01.15
08:14
Добро утро и успешна фитнес седмица :)
Да се отчета:
1 кафе с малко мляко и 1 зелен чай преди тренировката, след което и 10 мл Л-карнитин. От 9:30 до 10:30 съм на Kango jumps, след което ще закуся.
В тази връзка, какво мислите за прясно изцедените фрешове? Мисля да си направя 1 грейпфрут със закуската, която обаче още не съм измислила...
Предложения за нещо подходящо към фрешчето?
Също така имам и машина за изцеждане на плодове и зеленчуци - ябълки, моркови и т.н. За нея какво ви е мнението?
26.01.15
09:13
Здравей и от мен :)
Айде мъничко повече храна сложи. Най-вероятно ще зациклиш с тези салати и ще си стоиш хем гладна, хем дебела. :) Дано да греша де.
Месо, риба, сирене, яйца. Салатите са чудесни ни слагай по 150-200 гр от гореизброеното към тях на хранене.
26.01.15
10:11
казано от Весела Съм си на 26.01.15, 08:14:
В тази връзка, какво мислите за прясно изцедените фрешове?
Като цяло - съсипваш плодовете и зеленчуците като ги правиш на сок.
Защо? Помисли какво от тях изпиваш, какво хвърляш и има ли нещо интересно в онова, което хвърляш. Няма случайни неща в Природата. :)
26.01.15
11:36
Да, и аз не съм чувала почти нищо хубаво за соковете и фрешовете, но да речем за разнообразие от водата, например. Едвам ме навихте, ще си изям половин грейпфрут и препечена филийка с извара, плюс вторите чай и кафе.
За обяд си имам и от снощното телешко печено, ама мислех да разнообразя с домашното шкембе, без салата за разнообразие :D
За вечеря имам печен заек, ама там вече ще направя и салата - взех и ленено семе за поръсване, вместо зехтина или няма проблем да се смесват леко?
26.01.15
11:58
казано от Весела Съм си на 26.01.15, 11:36:
ленено семе вместо зехтина или няма проблем да се смесват леко?
Нищо общо между двете.
Едното е семка с много фибри и най-добре да е смляно, защото ще премине през системата ти цяло целеничко. :)
Растителните масла са задължителни-слагай смело зехтин или всякакво друго студенопресовано масло.
И си ръси с каквото ти душа иска, щом ти е вкусно. Сурови слънчогледови семки например. Маслини. Каквото се сетиш.
26.01.15
12:11
Лененото семе се мели, иначе няма голям резон от него, защото по-голямата част, както влиза, така излиза :)
26.01.15
12:38
Много благодаря! Ще си го счукам в саханчето тогава :)
26.01.15
13:33
казано от Queen Cobra на 26.01.15, 09:13:
Здравей и от мен :)
Айде мъничко повече храна сложи. Най-вероятно ще зациклиш с тези салати и ще си стоиш хем гладна, хем дебела. :) Дано да греша де.
Месо, риба, сирене, яйца. Салатите са чудесни ни слагай по 150-200 гр от гореизброеното към тях на хранене.
Да, месото определено държи дълго сит, но това 85 грама си ми остана набито в главата от предишни режим, който правих...
Сега ще пробвам твоя съвет и за обяд сложих ЦЯЛА пържола от 150 грама, а към салатата добавих счукано ленено семе и зехтин. Пак добавих и горчица - много ми харесва, а и не съдържа нищо притеснително (освен някакъв антиоксидант...), поне по етикет.
Реших да оставя шкембето за следобедна закуска: 400 грама топла домашно приготвена супичка - постна, т.е. без бира :D
26.01.15
13:36
Горчицата не е проблемна като цяло - има читави (каквато предполагам, че е твоята), а и какво количество изяждаш все пак... ;) За 1-2 лъжички горчица не си струва да дискутираме - това не е камък, който може да си обърне колата.
26.01.15
13:38
Не се притеснявай от месото, обратното. Яж повече месо/извара/яйца, махни ако можеш неща като горчица, кетчупи и т.н. напълно излишни неща. Горчицата е захар, кофти мазнини, нищо качествено като цяло. Поне повечето :) Много по-добре 250 гр месо и салата, отколкото 85гр месо и някой боклук :)
Редакция: ако много обичаш, можеш да си правиш вкъщи. Хем ще знаеш какво име, хем може да си я направиш, точно както ти е най-вкусно :)
Мнението беше редактирано от Cloud in my shoe на 26.01.15 13:41.
26.01.15
14:11
казано от Кольо Пияндето на 26.01.15, 13:36:
Горчицата не е проблемна като цяло - има читави (каквато предполагам, че е твоята), а и какво количество изяждаш все пак... ;) За 1-2 лъжички горчица не си струва да дискутираме - това не е камък, който може да си обърне колата.
Да, толкова са - 1-2 лъжички, тя е доста силна като вкус, направо прочиства синусите, така че повече от това количество и да ми се иска, не мога да погълна :D
Иначе е от тази френската BORNIER - Moutarde de Dojon (please, excuse my French…), но и Cloud in my shoe е права, че щом не е домашно приготвено, не можем да му имаме много доверие.
26.01.15
23:53
Еми.... ходихме на гости у сестра ми, занесох заека, обаче нещо не ми хареса и изядох много малко от него - няма кантарче и не съм си мерила порцията, но тя ми сложи едното бутче (от общо 1,4 кг заек), от което аз изядох само джоланчето долу, така да се каже, плюс салата айсберг с авокадо, чери домати и малко настърган пармезан, овкусена пак със зехтин (те много обичат да давят всичко в зехтин, но поне е наистина висококачествен).
Беше правила специално за мен и зелен грах в шушулка на пара, впоследствие овкусен със зехтин , лимонов сок и сол!, както и задушено на микровълнова фурна брюкселско зеле, което много ми хареса и май бая зелчета изядох - около 10, макар че не се сетих да си ги броя... Грахът ми беше по-мазен и се ограничих само с няколко шушулки колкото да го опитам.
НО! Изпих 3 чашки бЕло вино... ама те нейните едни малки - според окомера ми са 50 мл препълнени, та да го речем общо 150 мл, максимум 200 мл, ако окомерът ми не е точен :)
Напредъкът ми е, че като се прибрах си направих чай, вместо да си сипя от едно изостанало шампанско тука вкъщи... Пффф, така като се слушам (чета) май проблемът ми с килограмите си е баш от алкохола :/
Утре предполагам, че няма да се меря, макар че любопитството вероятно ще надделее...
27.01.15
12:10
Добро утро! Така де - ден, малко се успах днес... Не издържах, разбира се и се премерих - 64,6 кг. Май започва да работи режимът.
Но исках да питам какво ви е мнението за киселото мляко (и какъв процент) на закуска? С какво е добре да го съчетавам - обичам, например, да закусвам кисело мляко с 1 ябълка. Овесените ядки подходящи ли са или е по-добре с прясно мляко?
Друг въпрос - преди тренировка кога и какво е подходящо да се яде, така че да не преям и да ми е тежко, но и да имам сили за час и половина бокс?
Като гледам обядът ми ще е късен, но си мислех за омлет да речем - яйца със сирене или яйца с извара?
Благодаря предварително за всякакви мнения! Хубав ден от мен!
27.01.15
12:24
На четвъртия ден е абсурдно да вадиш заключения дали режимът работи или не.
Просто няма начин да има влияние за толкова малко време.
От друга страна говориш за разлика по-малка от 1 kg (около 500-600 g, ако правилно се ориентирам)... напълно безсмислено е - такава разлика се получава лесно и нормално от промяна в хидратацията на организма, от наличие или отсъствие на храна в стомаха... и от тоалетната (в зависимост кога и какво си правила там). Една бира е 500 g бре, човеко... Сега вземи кантара и го хвърли (или го подари на жена, която мразиш).
Мляко - с масленост поне 3.6%.
Не разглеждай храненията поотделно, а като обща картина за деня.
Храненето преди тренировка - зависи какво и колко си яла, времето може да варира от около час-час и половина до 5-6 часа.
Омлетът - със сирене. Не бягай от мазнините.
27.01.15
12:39
Добре, и без това отдавна искам да му тегля един шут на тоя скапан кантар :D Хващам сантиметъра (дано ми стигне за талията :( )
Започвам със закуската и довечера ще обобщя всичко.
27.01.15
16:46
Има само две причини да не отидеш на фитнес:
1. Времето е хубаво;
2. Времето е лошо.
:D
27.01.15
22:05
Разбира се, че отидох - времето не е нито хубаво, нито лошо :)
За сутрешната закуска в крайна сметка си препекох две филийки ръжен хляб (общо 42 грама) и ги намазах със сирене - 68 грама за двете.
За обяд (към 15:30) имах намерение да ям омлет със сирене и гъби, но понеже сложих зехтина към двете разбити с прясно и кисело мляко яйца, а не в тигана, омлетът залепна, та ядох бъркани яйца с гъби и сирене... отделно марулка с моркови, зехтин и оцет и към 17:45 си изпих Л-карнитина за тренировката в 18:30.
За следобедна закуска не остана време.
Сега ще нападна сьомгата филе на тиган (изобщо нямам намерение да я меря - голямо парче е, колкото дланта ми и още половин дължина, кожата ще я дам на котака, че не ми харесва на вкус), а за салатка имам бейби спанак, айсберг, моркови и чери доматчета, поляти със зехтин, ябълков и балсамов оцет. Започвам, че ми текат лигите само докато пиша.
28.01.15
10:34
Добро утро!
Вие закусвате ли сутрин и какво?
Докато се чудех какво да си направя за закуска днес, снощи попаднах на тази статия:
http://www.inspiredfitstrong.com/bg/2015/nutrition/4-неща-които-да-избягвате-да-ядете-сутр/
А непосредствено след нея и на тази:
http://www.dailyhiit.com/hiit-blog/hiit-diet/8-hidden-ways-slowing-metabolism/
Разбира се, знам, че не всичко в интернет трябва да е непременно вярно, но за млеката непрестанно срещам много противоречиви мнения и така и не мога да си оформя собствено. Знам само, че ми харесва както прясното, така и киселото и ги консумирам с удоволствие, но и с мярка, дет’ се вика :)
От много чудене, днес си препекох пак филийки (44 грама ръжен хляб), но за разнообразие този път ги намазах с краве масло (11 грама) и за десерт една ябълка от 140 грама + зелен чай преди това и разтворимо кафе с 1/8 чаша прясно мляко след това.
От няколко години насам закусвам по половин литър прясно мляко всяка сутрин. Понякога с овес, понякога си накисвам елда от предния ден, понякога само го пия. Купувам си го от крави, които ги пасат. Не е минало заводска преработка, нито хигиенни проверки, но смятам, че щом за толкова години не съм се разболяла, значи е хубаво.
Така че статии в интернет колкото искаш, едните пишат, че месото е вредно, другите млякото, третите ябълките...Установи свой начин с храни, които ти допадат и се чувстваш добре. Иначе оставаме на слънчева светлина. О, то пък и слънцето сега е вредно ;)
28.01.15
11:54
казано от Anelia на 28.01.15, 11:38:
От няколко години насам закусвам по половин литър прясно мляко всяка сутрин. Понякога с овес, понякога си накисвам елда от предния ден)
Елдата само я накисваш ли?
Аз пробвах да я варя и винаги ми загаря - явно наистина ѝ трябва съвсем малко. Също много ми хареса със сирене и масло (когато не я изгорих чак толкова много)
28.01.15
23:34
За обяд (12:30), след закуската в 10:30 с филийките с масло си направих запарени зеленчуци (замразен микс броколи, карфиол и моркови) 450 грама, които разбърках още топли с масло и поднесох със 115 грама сирене отделно, поръсени с щипка лют червен пипер.
Следобедна закуска в 15:00 - салата айсберг, спанак, зехтин, поръсена със счукано ленено семе - една голяма купа, около 400 грама.
Л-карнитин и тренировка Kango jumps от 19:30-20:30.
Вечеря в 22:00 - задуших малко гъби и зелени чушки в масло и добавих парченца пилешко месо (без кожа, разбира се), оставих под капак до готовност и поднесох със салата айсберг, спанак, авокадо, чери домати, моркови, зехтин и оцет.
А, пих и около 100 мл шампанско по повод. Отделно съм излочила сигурно около 2 литра различни чайове + още толкова вода.
Чудя се дали да не огранича кафето до 1 сутрин? Сега пия по 2, понякога и по 3.
Също така обмислям вместо да почивам събота и неделя да си започна пак фитнес, че тия аеробни тренировки нещо са ми много... безцелноподскачащи.
Утре ще си опиша фитнес-програмата от преди си и ще пусна снимка за сравнение “преди и след”, като за съжаление в случая “след” е сегашната ми форма :(
28.01.15
23:50
Обожавам менюто ти :) Полезно, разнообразно и вкусно, леко е!
Аеробните упражнения са хубаво нещо! Ако имаш време и желание да ги съчетаеш и с фитнес, цена няма да имаш :) Аз, освен фитнеса, през деня бая си подскачам вкъщи с музика и няма сила на този свят, която да ме откаже от подскоците :D Докато не си се прибера в Лондон, разбира се, и не ме грабне ритъмът там.
Всъщност, дотолкова ми харесва менюто ти, че обмислям да разнообразя моето. Толкова месо ми два доста тежко...
Продължавай все така, снимките пак ще си разменят местата :)
Мнението беше редактирано от Cloud in my shoe на 28.01.15 23:52.
29.01.15
11:17
От твоите уста, в ушите на моя тумбак :) Благодаря ти!
Да, определено ще си започна отново фитнесчето, като него го деля основно на два типа тренировки:
1. Горна част, която включва гърди, гръб и рамо.
2. Крака.
Горната част я започвам с гърди - повдигане на щанга един път от тилен лег, един път от наклонен лег - редувам ги (наклоненият за горна част гърди), 4 серии по 10 повторения; след тилен лег правя 4-5 кг гири от лежанка наклонен лег - 4 серии по 10 повторения, а след наклонен лег, правя флайс с 15 кг тежести, пак 4 серии по 10. Следва гръб - придърпване на вертикален скрипец с раменен и широк хват - 4 серии с 15-20 кг тежести по 10 повторения и придърпване на долен скрипец - 4 серии с 10-15 кг тежести по 10 повторения; следва странично рамо с 4 кг гири (може и 5 кг, зависи как си усещам ставите, които гледам да щадя максимално) с повдигане на ръце встрани - 4 серии по 10 повторения с двете ръце едновременно, после предно рамо с повдигане на редуващи се ръце напред - 4 серии по 10 повторения на всяка ръка. След това е задното рамо, което обаче не правя всеки път, умишлено - него го правя на флайса с 10 кг, 3 или 4 серии по 10 повторения.
Много внимавам с краката, понеже са склонни да качват доста. Започвам или с външна, или с вътрешна част на Абдуктор машина, след това задна и предна, пак на машините, като само за предната повторенията са ми по 10, а не по 15 на серия (4 серии с по 15 кг); след това правя или напади, или хиперекстензия, а по веднъж на 2-3 месеца (като пропускам предна, задна и напади) правя и лег преса. Клекове НЕ правя и НЯМА да правя, точка :)
Краката комбинирам с трицепс и бицепс, като започвам с трицепса - трицепсовото разгъване на скрипец (4 серии по 10 повторения с 10-15 кг тежести) и разгъване на скрипец с въже, пак 4 серии по 10 повторения с 10 кг тежести.
Всяка тренировка започвам и завършвам с въртене на колело - в началото 10 минути, а накрая 20.
Предвид че аеробните тренировки, които правя в момента, доста натоварват краката, смятам да съм още по-внимателна там и даже се чудя дали да не си правя само горната част на фитнеса и да се съсредоточа повече върху отделните групи (например един ден гърди, друг гръб и т.н.), макар че на бокса и гърбът сериозно ми се усеща след това. Не знам още - ще преценя на място :)
Ето и обещаният резил:
29.01.15
11:22
А, ето и една статия, на която попаднах:
http://www.muscleandfitness.com/nutrition/lose-fat/11-reasons-you-re-not-losing-fat
29.01.15
11:31
Половината от тялото почти не го тренираш. Как ще станат нещата - не знам...
На снимките аз мускулести крака не виждам и съм уверен, че стабилно се филмираш по отношения на мега-мощните ултра-нацепени мускули, които получаваш моментално от нормалните тренировки за крака. Както и да е... тази истина всеки открива сам... ако му стиска! ;)
29.01.15
12:30
За моментално не съм казала нищо :)
Мускулести крака няма и да видиш, говоря за ОБЕМНИ бедра, може би не съм се изразила правилно.
А коя половина имаш предвид, че не тренирам? Искаш да кажеш да си правя и краката ли като ходя на фитнес, въпреки аеробните тренировки?
Целта ми за мускул на краката е максимум като на тази снимка и нито грам повече:
29.01.15
12:49
‘Обемни’ е относително понятие, важно е да се знае от какво са обемни - от хипертрофирали мускули, покрити с една кожичка отгоре или от мазничката “тапицерия” върху не чак толкова мощно хипертрофирали мускули. :) С извинение - на тази снимка също не виждам значително количество мускул (казвам го най-човешки).
Мускулатурата на краката е близо половината от общата телесна мускулна маса. С описаната от теб тренировка не мисля, че можеш да натовариш тази зона оптимално. Това имах предвид.
Да направиш много мускулна маса е много по-трудно, от колкото си мислиш.
29.01.15
13:00
Аха, а какво още бих могла да включа в такъв случай?
Иначе под “обемност” имам предвид трудността на напъхването си в дънките ден след тренировка за крака - не знам дали така става по-ясно.
29.01.15
13:25
казано от Весела Съм си на 29.01.15, 12:30:
Целта ми за мускул на краката е максимум като на тази снимка и нито грам повече:
Тези крака, ако се позачистят от мазнотията, която ги обгръща, ще видиш, че нито са мускулести, нито са обемни. По-вероятно е да остане само арматура.
Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 29.01.15 13:26.
29.01.15
13:31
Епаааа... чистим, чистим - време трябва.
29.01.15
13:40
Аз имам абсолютно същите терзания. Краката ми са в по-голямата си част мускул, но далеч от оптималното, и именно да няма никакво мазно. След прочитане на повечко неща, заради същите страхове, стигнах до извода, че няма да ги изключвам от тренировката. Да, вероятно за един период, ще станат по-обемни, докато се изчисти мазното. Просто гледам да не прекалявам с много упражнения за крака, за сметка на оптималност (поне както я разбрах от прочетеното - по-малко повторения, но по-тежко) . Съветвам те да направиш същото. Ти си преценяваш, разбира се. Имам подозренията, че и при двете ни, това са остатъчни следи от страха от тежести и да не стана “огромна”, в случая, в краката. По пътя на логиката НЯМА как да стане без подходяща храна и много целенасочена работа в тази посока.
Разсъждавам на глас. Млъквам и гледам да науча нещо от включванията :)
За снимките - супер! Няма място за резил, с тренировки и постоянство, не е далеч времето, в което ще си върнеш формата, сигурна съм! :)