26.01.15
20:58
Здравейте, казвам се Стефан, на 20 години от Варна,където съм студент.Ръст 1.80, тегло 75 кг. Опит в залата - около 8- 9 месеца, но за жалост разпокъсано из всичките тези години.Реших да започна отново и преди 2 седмици открих сезона във фитнеса.Цел : покачване на ММ.
Хареса ми начина, по който всеки си прави собствените сметки около програмата или храненето си, но това не е единствената причина да направя този дневник. Чета доста на тема фитнес, но все пак дори не съм и близо до познанията на хората от форума.Ще се радвам ако някъде бъркам и има кой да ми каже къде греша и как да изчистя грешките и да карам по правилния път.
Преди съм тренирал по класическия 4=дневен сплит и бях доволен от резултатите, но покрай темите и спорове относно това, че сплитовете не са оптималния вариант се спрях на горна-долна част.
Тренировките ми изглеждат така:
Тренировка А - ГОРНА ЧАСТ
Лег
Лег горна част или кофички
Набирания подхват
Набирания надхват
Гребане с дъмбел или хоризонтален скрипец
Раменна преса
Корем
1 допълнително упр за бицепс или трицепс да редувам между двата дни
Тренировка Б = Долна част
Клек
Лег Преса
Бедрено сгъване
Прасец
и така понеделник и четвъртък тренировка А, вторник петък Б
Един от проблемите, предполагам е, че няма тяга в цялата програма.Това е упражнението, което така и не се реших да науча, а и ме е страх, че с големите килограми едно грешно движение може да е фатално.При неправилно изпълнение разбира се.
Другото е, че за момента при кофички и набирания ми е трудно да стигна 7 8 повторения, съответно чувствам, че не напрягам гърба като хората и когато вече реша, че не мога да се набирам повече правя 2- 3 серии вертикален скрипец.
Сега малко и за храненето.Като цяло гледам да се тъпча през 2 часа, като наблагям на месо, картофи, ориз,яйца, мляко, овесени ядки.Някой път се случва да има и някоя друга домашна манджа.С 2 думи ям всичко и по много, естествено без газирано, сладко и т.н.
Взел съм си и протеин на прах, но смятам да го пия единствено в дните, в които не мога да си набавя достатъчно протеин от храната.
Храна за днес:
10:00 - 150 гр овесени ядки + 1 кофичка кис. мляко + 4 яйца
12:00 - 3 кюфтета + около 200 гр картофи
15:30 - 5 пъдпъдъчи яйца + домашен суджук, сирене и 2 филии хляб
17:30 - няколко рибки, не мога да кажа като грамаж - + 200 гр картофи
20:00 - пилешко + 200 гр картофи + 50 гр кашкавал и 2 3 филии хляб
Темата беше редактирана от Numbaone на 26.01.15 20:58.
27.01.15
19:05
Добре дошъл и успех с целите!
Ако ядеш през 2 часа и усещаш, че се тъпчеш, защо не разредиш храненията през по-голям интервал?