Закуска (различна от яйца) преди фитнес

VI

27.01.15
20:45

Здравейте, всеки ден ми омръзна да ям яйца за закуска. Закусвам в 8 часа а тренирам към 9;30, какво друго е удачно да ям сутрин, преди да отида на тренировка?

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 27.01.15 21:00.

Без никакъв проблем можеш да тренираш и без да си закусвал. :)

VI

27.01.15
21:44

Знам, но предпочитам да закуся, поне малко, защото се чувствам по - добре. Може би на мен ми се отразавя по - добре, когато закусвам преди фитнес. Може да пийна протеина, креатина и да тръгвам за тренировка. Някакви мазнини да добавя? Сирене, кашкавал?

27.01.15
22:50

Недей да ядеш мазнини, нямаш време за час и нещо да ги усвоиш. По-скоро нещо леко: банан с протеин или малко овес с протеин.

Стани малко по-рано и набивай пържоли, друг ден може овес с протеин и т.н. Варианти много, прецени за себе си какво харесваш и разнообразявай...

Мненията, които изчетох са доста смахнати. Да тренираш тежко на глад стомах е доста трудоемка задача... Да закусиш месо също не е най-добрия вариант, защото на тялото му трябва време да се усвой добре.Според мен най-добрата алтернатива сутрин преди тренировка е Доза протеин с лъжица зехтин, или Доза протеин с купичка овес - това зависи от типа тренировка, който мислите да приложите :)

28.01.15
15:32

На гладен стомах с доза БЦАА и заредил от вечеря запасите с гликоген се получава добра и фокусирана тренировка. След нея вече се хапва доволно.

Мнението беше редактирано от Dale Cooper на 28.01.15 15:32.

28.01.15
15:47

казано от Стоил Антониев на 28.01.15, 15:15:

Доза протеин с лъжица зехтин

Това е най-странната комбинация, която съм чувал! :)

Иван

28.01.15
16:22

казано от Vico_ на 27.01.15, 20:45:

Здравейте, всеки ден ми омръзна да ям яйца за закуска. Закусвам в 8 часа а тренирам към 9;30, какво друго е удачно да ям сутрин, преди да отида на тренировка?

Първо - има безброй начини за приготвяне на яйца.
Второ - спокойно може да тренираш тежко и без да си закусвал.
Трето - така или иначе след тренировката ще ядеш => виж “Първо”

Всичко зависи от графика ти като цяло. Имаш 24 часа - използвай ги умно.

Мнението беше редактирано от Иван на 28.01.15 16:22.

28.01.15
16:42

Тахан + мед = керосин

кис. мляко с овес е най-бързата закуска за която се сещам. Иначе яйцата наистина могат да се приготвят по толкова много начини, че да не ти омръзнат никога. В краен случай - протеина, креатина и хайде на тренировка (:

31.01.15
16:16

казано от Стоил Антониев на 28.01.15, 15:15:

Мненията, които изчетох са доста смахнати. Да тренираш тежко на глад стомах е доста трудоемка задача... Да закусиш месо също не е най-добрия вариант, защото на тялото му трябва време да се усвой добре.Според мен най-добрата алтернатива сутрин преди тренировка е Доза протеин с лъжица зехтин, или Доза протеин с купичка овес - това зависи от типа тренировка, който мислите да приложите :)

В повечето случаи тренирам 20 часа след като съм ял каквото и да е, напоследък и над 30 часа. Тренировките ми са по ефективни, отколкото когато тренирам нахранен.

Колкото до автора на темата, наистина ако толкова са ти омръзнали яйцата има толкова много варианти за закуска и в това число включвам всякакъв вид храна, пържоли, кюфтета, готвено, супи, и тн. Бих избегнал само бързи въглехидрати преди тренировка. Отбелязвам, че напълно подкрепям мненията по-горе в темата, че спокойно може да си тренираш на гладно. Но ако държиш да ядеш преди трениране се стреми да е поне едно 2-3 часа и приемай източници на протеини в какъвто ти е кеф вариации и въглехидрати със нисък или среден  гликимичен индекс.

Мнението беше редактирано от I`M на 31.01.15 16:17.

Предполагам нещо такова—> http://withkatya.blogspot.com/2014/09/blog-post_59.html
Това е моя блог и искам да кажа, че рецептата съм я взела от тук. Бон апети. Стават чудни, но ако мислиш да си ги правиш.. намали продуктите на половина, че ще ти дойдат множко.

VI

02.02.15
17:21

Благодаря за отговорите :).

02.02.15
18:22

Овесено кексче ... овес,белтъци и овкусител по избор.

02.02.15
20:17

казано от Just DoIt на 02.02.15, 18:22:

че това си е вкусно и без овкусител, особенно с цели яйца

02.02.15
22:34

Малко домашно прясно или кисело мляко /или комбинация/ са идеални за трениране.  Не ти тежат на стомаха, действуват доста добре млякото е ЗОБ/, зареждат и с белтъчини и с въглехидрати.

VI

03.02.15
00:53

казано от Dale Cooper на 02.02.15, 20:17:

казано от Just DoIt на 02.02.15, 18:22:

че това си е вкусно и без овкусител, особенно с цели яйца

Овес + белтъци и на микровълновата?

Благодаря на всички!

Мнението беше редактирано от Vico_ на 03.02.15 00:54.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1