Зимата си отиде, сланината не ще :)

Темата е заключена.
Прескочи до:

Тъй, тъй! И аз затова питам ли, питам :)

Благодаря за подкрепата и разбирането!

Ууу, да се похваля - сутринта си накиснах овесени ядки (30 грама) в гореща вода, после ги полях с 3,5%! прясно мляко - бях забравила колко е вкусно високомасленото...

казано от Cloud in my shoe на 29.01.15, 13:40:

Имам подозренията, че и при двете ни, това са остатъчни следи от страха от тежести и да не стана “огромна”, в случая, в краката. По пътя на логиката НЯМА как да стане без подходяща храна и много целенасочена работа в тази посока.

Съответните тренировки и хранене имат значение, вярно е... Факторът с най-висок приоритет, обаче, е хормоналният фон, т.е. говорим за нива на тестостерона. Докато в телата ви е наличен само собственият ви тестостерон - големите мускули ще си останат само мираж.

29.01.15
14:10

Да, елдата я накисвам за една нощ и става на сутринта.
Ако не искаш обем в краката, намали още повторенията: от 10 ги направи 5 с максимална тежест. Аз си обичам краката големи и с голяма гордост си ги разнасям лятото по къси гащи. Но вкусове разни...

Ще пробвам и така :)

Вчера на канго-то нямаше достатъчно обувки и ми дадоха едни от тежките - по 2 кг едната и едва ги помръдвах - та затова го броя като тренировка за крака с тежести :D

Обяд (13:30) - доядох останалото пилешко с гъби и чушка от снощи, но понеже беше малко, наблегнах на салатата - 1/2 айсберг с 1 средно голям морков, зехтин и оцет.

Следобедна закуска (17:30) - 2 яйца на очи на тиган, без мазнина, със сирене (около 100 грама) и 1 малък домат, полят със зехтин + 1 миниатюрна филийка ръжен хляб (около 10 грама)

Вечерята сега я правя: задуших 1 голяма глава лук с 1 средно голям морков и 1 голяма червена чушка в бучка масло, през това време настъргах 3 средно големи домата и им долях малко вода + зехтин, овкусих с хималайска сол и нарязах телешко филе на хапки. Добавих месото към задушените зеленчуци и когато започна да изсъхва, добавих доматения сос, заедно с червен пипер и чубрица на око. Като стане готово месото, ще прибавя 1 пакет замразен зелен фасул и ще варя до омекване.
Ще поднеса със салата от настъргана черна ряпа, морков и зеле, подправена със сол, зехтин и оцет.

Днес тренировка нямах, това ще ми е почивният ден за седмицата - утре сутрин съм на канго, събота и неделя ще правя фитнес. Решено е!

30.01.15
07:53

Имаш доста вкусно меню, браво.
За елдата вероятно съм те заблудила...Аз винаги досега си купувах елда от руския магазин Берьозка и винаги ми е ставала идеална след 1 нощ накисване. Какво ми стана обаче, в Била си взех елда, за да не се разхождам допълнително до Берьозката и днес я пробвам...ами не е станала добре, стои твърда. Пак може да се яде, но елдата от руския магазин си ми остава фаворит.

Аз за киноа си мислех също - има най-различни рецепти, но не съм приготвяла всъщи никога. Ще взема да пробвам другия път.

А от на Билла “здравословния” щанд не съм и очаквала нещо полезно, макар че пак като че ли зависи от магазин до магазин :)

Днес май много яйца, много нещо ми се насъбра:

Закуска час и половина след Kango jumps тренировката, която свърши в 10:30 (т.е. “закусих” в 12 часа):

1 яйце, сварено
50 грама шунка “Leki”
30 грама кашкавал
30 грама сирене
1 филийка ръжен хляб, 30 грама
Останалата от снощи салата - около 70 грама (зеле, морков, ряпа)

14:30 обяд:

Сирене по шопски - 50 грама сирене запекох в гювече под капак с 3 домата от консерва (без сол, в собствен сос), подправени с чубрица, червен пипер и зехтин; чукнах 1 яйце и сложих едно сушено люто чушле за аромат. Набързо нарязах малко зеле и му настъргах морков за салата.

Следобедната закуска сега я ям - от банановите палачинки, дето са много популярни в сайта (качвам снимка как ми се получиха): 2 яйца с 1 намачкан банан се запичат на тиган като палачинки, само че аз добавих и 1 с.л. шипково натурално брашно, 1 ч.л. канела и 1 ч.л. индийско орехче и намазах тигана с масло и разстлах тестото колкото се може по-тънко. Поднесох с 3 с.л. кисело мляко (3,5%). Получиха се 3 броя, в момента мъча последната и почти съм пред пръсване :D

(Направих и втори вид, с овесени ядки, прясно мляко и зехтин в тестото, като сложих малко повече шипково брашно заради млякото - за закуска утре, например.)

За вечеря (ако изобщо изгладнея след това в момента) ще си ям снощното телешко със зелен фасул и май ще пропусна определено салатата, че нещо ми втръсна...

Мнението беше редактирано от Весела Съм си на 30.01.15 18:50.

Мдаааа, добро утро!

Както се хвалех, че не съм се разболявала от сума ти време, а всички наоколо кашлят и кихат, днес се събудих и си усещам гърлото, че ми дразни и носът ми е леко тръгнал да се запушва.

Затова си турих лъжичка мед в чая, ако не помогне, ще дера компреси.

Като изпия кафето ще видя дали ми се прави нещо като домашен фитнес. Стискайте палци да не е нищо!

Мдааа... Гадна хрема си е.

Гърлото ми помина, но вчера по някое време като се пробвах да си направя упражненията и се задъхах, веднага пак ме заболя. Днес вече ми тече и носът както си трябва и ми тежат очите като на недоспала.

За сметка на това пък апетитът си ми е на лице:

За закуска (в 13:00 ч) вчера си направих 3 с.л. овесени ядки и 1 с.л. ленено семе запарени с чаша преварена вода, след което добавих 4 с.л. кисело мляко и 1 ябълка (130 грама).

За обяд (15:50 ч) бях решила да си правя омлет със сирене и спанак. Даже си и направих - 2 яйца, около 30-40 грама сирене и шепа замразен спанак. Само че като го ядох, нещо ми хрупкаше през цялото време - спанакът съм решила, че е мит и съм го прибрала в камерата така. :/ Айде, за един омлет няма нищо, ама междувременно правех една зеленчукова супичка, която планирах да я ям на следобена закуска (кипнах вода с доматено пюре, дето ми беше останало, и зехтин, после добавих нарязани ситно лук, морков и зелена чушка; като поомекнаха сложих един пакет зелен фасул и въпросния спанак). Еми стана си супер супата... обаче и тя хрупка - ще я хвърлям :(

Такааа, съответно за следобедна закуска (18:20) се чудих какво да ям и намерих изостанало киселото мляко (3,5%) 1/3 кофичка и половин авокадо. Смесих ги, стана супер, обаче не ме засити за дълго.

За вечеря вече печах свинско със зеле - по-скоро манджата трябва да се казва “Открийте свинското в зелето”, защото месото, което размразих, беше около 500 грама, а зелето, половин зелка, си беше доста, ама знам, че като се изпече, обемът му намалява значително... обаче не отчетох факта, че на месото също :D

Нарязах зелето и го овкусих като за салата - сол, ябълков оцет и щедро зехтин, след което го омачках много хубаво с много червен пипер, добавих 3-4 зърна бахар и 2 средно големи дафинови листа, нарзах месото и го добавих, разбърках и долях вода, колкото едва да го покрие. Пекох в предварително загрята на 200С фурна докато водата се абсорбира. Стана супер.

Обаче като изядох една чиния в 20:30 часа си бях гладна, та допълнително рязах и салата - 1 марулка с 2 малки моркова и още 1/2 авокадо, и малко шунка (около 30 грама) докато я режех. Издох и нея, но  ми се ядеше и нещо сладко, та схрупах и половин грейпфрут.

На водата и чайовете им загубих бройката, но по принцип нямам проблем с това да пия вода, на ден не ми мърдат от 2 литра нагоре, затова не ги и споменавам.

Реших да се меря на кантара веднъж седмично (в неделя), затова се отчитам - 64,5 кг.

По-късно като се поразсъня ще видя дали ще ме бива за упражнения и ще реша какво да тъпча днес, понеже не ми се и яде...

Такааа - вчера нищо интересно, имам предвид откъм тренировка. Нямаше такава заради сополите, но днес не ме инрересува изобщо - отивам да изхвърля гадните бацили с потта (ще се облека хубаво и после веднага на топло).

Храна:

Закуска 12:30
1 ч.л. мед
1 филийка препечен пълнозърнест хляб (21 грама) с извара (43 г)
1/2 грейпфрут - 120 г

Обяд 14:30
зеле със свинско (много малко месо и не ме наяде, затова смесих за десерт 4 с.л. извара + 1/2 банан)

2ра закуска 17:00
400 г пилешка супа със зелен фасул (домашно приготвена, без фиде - замествам го винаги или със зелен фасул, или с нарязан на клечици морков), със застройка от 1 яйце и 1/2 кофичка кисело мляко.

Вечеря 19:30
пилешко месо около 100 грама, обрано от тавата, в която готвих кафяв ориз с въпросното месо (опитах, разбира се и 1 вилица от ориза - беше страааашно вкусен, но 1 вилица е достатъчно, особено на вечеря)
Салата айсберг, морков и авокадо.

Дотук добре, обаче:
3 (три!!!) чашки шампнаско по случай празника, което явно ми отвори и апетит, понеже схрупах и една ябълка към 22:30 - малка, около 100 грама и 1 ч.л. ленено семе (ядох си го все едно ям семки).

Чайове и вода - пак около 4 литра поне, особено след шампанското.

Днес “закусих” към 12:30 (3 с.л. овесени ядки, поляти с чай лайка и 1 с.л. ленено семе, накиснато от снощи в гореща вода, плюс около 200 мл прясно мляко) и лошото е, че сега не ми се яде и се чудя преди тренировката (от 19:15) какво да натъпча в тая гуша...

Теди Илиева

02.02.15
16:24

Много хубав дневник! Успех с целите!

Благодаря, подобно! :)

Едно питане, понеже се чудех - когато ви е почивен ден (без тренировка) по същия начин ли се храните - количества, качества и т.н.?

Теди Илиева

02.02.15
18:21

Аз се опитвам да съм на НВД 6 дни в седмицата, през които дни тренирам. На седмия ден почивам от тренировки и от хранителния режим т.е. правя си зареждащ ден. Така е от септември 2014г насам. Но аз съм друга бира, не съм за подражание, защото менюто ми е доста еднообразно и търпи критика.
Ако ти поддържаш РБД и се чувстваш добре с разнообразието, което виждам в дневника, не виждам причина да вкарваш cheat ден.

Марги ме е съветвала ако предстои да ходя на някакъв празник на маса, в същия ден да се въздържам от друга храна т.е. храната да е само на въпросното събиране и това да е. Има вариант ако на следващия ден ти е тежко, да си направиш разтоварване, но не повече от 2-3 дена в месеца. Практикува се от доста момичета, включително тежко трениращи, без да усещат намаляване на силата и издръжливостта.

02.02.15
19:22

казано от Весела Съм си на 02.02.15, 17:51:

Едно питане, понеже се чудех - когато ви е почивен ден (без тренировка) по същия начин ли се храните - количества, качества и т.н.?

Храня се по същият начин, дори се старая да е малко по-калорично, все пак това е ден за възстановяване и тялото трябва да има изобилие от хранителни вещества. Не споделям идеята за ограничаване през почивните дни, тъй като няма голяма разлика в енергоразхода. Самата силова тренировка не предоставя особено висок енергоразход, но мускулите осигуряват постоянен такъв.
Обикновено храненето ми зависи от апетита. Ако не променя драстично режима си (както експериментирах 12.2013- 05.2014 и свалих до 58) балансирам между 61-62 кг без усилия.

02.02.15
19:33

казано от Весела Съм си на 02.02.15, 17:51:

Оп, здрасти и тук! :) Аз гледам зареждащ ден да включва повече въглехидрати, но пак “бавни” и евентуално плодове, ако ми се ядат. И според мен, при един по-балансиран режим, където въглехидратите не са орязани до минимум, няма крещяща нужда от зареждане. Освен, ако не усетиш, тялото ти е най-добрия показател. Ако ти се дояде, яж. Дали ще има тренировка в същия ден - пак до това как се чувстваш. Истината е, че вкус се възпитава. “Глад за сладко” е до време. :) Налагаш си, преборваш го и край. Аз от бая време нямам такива “демони” :) Моя такъв “глад” е за овесени и ръжени ядки със стафиди, киснати една нощ в мляко :D Напомня ми донякъде на плънката за великденски козунаци на баба (тя е по-друга де) :D

Ако пък си в плато, аз си мисля, че може би е по-добре да позалъжеш тялото в 3-4 дни. 1 ден повече въглехидрат, 1 ден по-малко, 1 пак повече. Нещо като ротация. Срещала съм го в някои дневници.

Много благодаря за мненията!

Обикновено като не тренирам не мога и да изгладнея чак толкова и ми се струва едно насилствено тъпчене това с по 4-5 яденета на ден, ама както казвате, пак си е според зависи.

Ето сега, след Канго-то, умирам от глад - изпекох си телешка плешка на тиган (получи се 140 грама след обработката) и направих салата от 1/2 айсберг, шепа  рукола, 6 чери домата, 1/2 авокадо и 6 ореха, овкусена със зехтин и балсамико.

Преди това за обяд не ми остана време, направих нещо като обядо-следобедна закуска към 17:00 часа с една купа от пилешката супа със зелен фасул (450 грама) и си увих едно парче шунка (27 грама) в лист айсберг - страшно готин сандвич :) и за десерт 1 ч.л. фъстъчено масло.

Иначе все си мислех, че съм на НВД, ама като гледам що мазнини в тая салата... не знам дали не е ВМД :D

За утре голям пазар направих - кисело мляко 4,5%!!!!! и взех един пакет елда - ще я пробвам на закуска с масло и сирене.

О, и носът ми почти спря да тече! Знаех си, че спортът помага :)

казано от Теди Илиева на 02.02.15, 18:21:

Ако ти поддържаш РБД и се чувстваш добре с разнообразието, което виждам в дневника, не виждам причина да вкарваш cheat ден.

Марги ме е съветвала ако предстои да ходя на някакъв празник на маса, в същия ден да се въздържам от друга храна т.е. храната да е само на въпросното събиране и това да е. Има вариант ако на следващия ден ти е тежко, да си направиш разтоварване, но не повече от 2-3 дена в месеца. Практикува се от доста момичета, включително тежко трениращи, без да усещат намаляване на силата и издръжливостта.

По принцип нямам проблем с неяденето и въздържанието от изкушения (изкушава ме единствено бира) - мога да помириша нещото (вафлата, да речем) и да си представя вкуса, което ми е напълно достатъчно. Иначе захапя ли едно парче, край - отиде цялата, а както не обичам сладко, после ще трябва да си оправям вкуса с нещо солено и айде.... две седмици режим на вятъра :D

Това с разтоварващите дни никога не съм го можела - изпадам в депресия направо само при мисълта... един ден издържах до вечерта само на вода, след което ревах с глас и сълзи докато набивах маслини :D. Оттогава не съм повтаряла, нямам и намерение.

Иначе и аз предпочитам ако ще се яде и пие да е веднъж през деня - когато не бях на режим и си ходех редовно на фитнес и друг вид спорт (комбинирана гимнастика, бокс), си ядях по 1-2 пъти на ден: я шкембе, я два сандвича си направя, я вратна пържола с люти чушки и салата... и разбира се, много бира. Не качвах нито грам.

Но... в момента, в който спрях спорта, резултатът е на лице. Обаче като се замисли човек, някакви си 9-10 или повече седмици не са нищо, нали? Все пак са само някакви си седмици, ако ще и да се проточат малко :) След тях нездравословният начин на живот ти опротивява и се чудиш как е възможно да си бил част от него.

Мнението беше редактирано от Весела Съм си на 02.02.15 22:42.

Добро утро и усмихнат ден! :)

Сварих елдата - даже котакът я яде с кеф :D

Споделете по колко ядете от това чудо, предвид че е 359 кКал на 100 грама (едно основно ядене по принцип ми е под 400 кКал)?

Аз към общо сварените 300 грама добавих 12 грама масло и 90 грама сирене. Първоначално си сложих към 180 грама от така приготвената манджа за закуска, обаче като видях, че в таблицата, дето си записвам храната за деня, излезе по груби сметки някъде към 700 кКал и ми стана лошо :D Едва ли не това са ми половината калории за деня...  Веднага върнах 1/2 в тенджерата и сипах и в котешката купичка от останалото, т.е. да съм изяла около 80-90 грама.

Добавям останалата храна (носът ми тече ужасно, затова ПАК съм без тренировка |-( ):

Обяд 13:30:
пилешка супа 450 грама
4 с.л. извара + 1 с.л. ленено семе, накиснато

2ра закуска 17:00:
2 филийки пълнозърнест хляб, 46 грама
сирене, около 60 грама
3 чери домата и няколко стръка рукола (много апетитни сандвичи се получиха, прикачвам снимка)

Вечеря 19:30 (нещо глад мори добитъка днес, та вечерях рано)
Телешка плешка на тиган - около 150 грама
1/4 айсберг + рукола
2 чери домата  и
1/2 авокадо

Мнението беше редактирано от Весела Съм си на 03.02.15 21:20.

03.02.15
22:31

казано от Весела Съм си на 03.02.15, 12:16:

Сварих елдата - даже котакът я яде с кеф :D
Споделете по колко ядете от това чудо, предвид че е 359 кКал на 100 грама (едно основно ядене по принцип ми е под 400 кКал)?
Аз към общо сварените 300 грама добавих 12 грама масло и 90 грама сирене. Първоначално си сложих към 180 грама от така приготвената манджа за закуска, обаче като видях, че в таблицата, дето си записвам храната за деня, излезе по груби сметки някъде към 700 кКал и ми стана лошо :D Едва ли не това са ми половината калории за деня...  Веднага върнах 1/2 в тенджерата и сипах и в котешката купичка от останалото, т.е. да съм изяла около 80-90 грама.

Елдата я меря в сурово състояние и ям 50 гр в съчетание с 500 мл прясно мляко за закуска. Знам, млякото ми е доста, но го обичам :) Синът ми също изпива 500 мл всяка сутрин, само че с нескуик. Въобще сме едни много любими клиенти на човека с млякото :)

И аз бях в същото недоумение днес още след като обядвах, когато отчетът ми посочи 1500 калории, а аз останах леко гладна :( Към мен е критиката, разбира се: нямам достатъчно протеин. С мазнините винаги много лесно скачат калориите и примерно малко сурови семки, половин авокадо и лъжица зехтин в салатата нищо не наяждат, а калориите хвърчат в небесата. Понякога вместо сирене ползвам извара или ако имам мазна пържола, избягвам зехтина в салатата и въобще “малки тайни” хах :)

Добро утро! Така де - хубав и успешен ден на всички :)

Нямам сополи!!! Ура! Веднага се възползвах и си записах обувки за Канго-то довечера, но мисля да компенсирам вчерашната липса на тренировка с двуразова днес - един пауър фитбол пилатес преди това.

После ще дописвам храната.
Ето я и нея:

Закуска 11:30
200 г кисело мляко 4.5%
6 орехови половинки
2 с.л. овесени ядки

Нямах време за следобедна, затова само обяд (в 15:00 ч)
77 грама печено ярешко (само толкова имаше, затова допълних с 2 вилици извара после)
салата от 1/4 айсберг, шепа рукола, 2 чери домата, 1/2 авокадо и само с балсамов оцет я овкусих
За десерт 1/2 грейпфрут, че пак ми се ядеше плод и ми беше гладно с толкова малко месо

За вечеря след тренировките (час пилатес и час канго джъмпс) седнаме в кварталното заведение, правят много хубаво барбекю. Беше около 21:30, поръчах си:
1 овчарска салата - доматите и краставицата бяха ужас, но бяха компенсирали с доста шунка, и то хубава, сирене и настъргано яйце
пилешки каренца на пещ - абсолютно безвкусни, даже сол нямаха, ама аз нали гладна и така си ги ядох (половината прибрах за вкъщи за утре)

И сега много ми се допи капучино, та си направих около половин чаша мляко (3,2%) с 1 ч.л. разтворимо кафе и долях с гореща вода. Отделно чайове и вода за през деня около 2-3 литра, изобщо не ги броя, може и повече да са.

Мнението беше редактирано от Весела Съм си на 04.02.15 22:19.

Избягвам ги, избягвам ги, ама сега, докато се обличах да тръгвам за тренировка, събрах кураж да се погледна в огледалото - ако стегна много яко корема, под определен ъгъл и при дадена светлина (тъмнина), паласките ми почти изглеждат като мускули :D :D :D

Днес мнооооооого късен закуско-обяд - в 14:40 си изпекох:

2 яйца (82 грама) на тиган без мазнина и им добавих
58 грама сирене

Преди малко (около 16:30) нещо като следобедна закуска, понеже съм на тренировка бокс от 18:30:

90 г кисело мляко 4.5% с
80 грама от онзиденшната елда със сирене и масло
6 орехови половинки

Вечеря 22 ч
Сьомгова пъстърва, котлет - около 130 грама, но не я мерих;
Салата от айсберг, авокадо, чери домати и 5 огромни маслини
Чаша розе (blush)

Тренировката беше доста добре - последните 15 минути след спарингите и крушата, правих упражнения за корем и горна част. Утре сутрин съм на Канго.

Мнението беше редактирано от Весела Съм си на 05.02.15 22:49.

Добро утро!

Днес реших да започна деня със закуска:

08:10 - Л-карнитин 10 мл на гладно;
1 ябълка - 180 грама
6 орехови половинки
чаша зелен чай и
чаша разтворимо кафе с прясно мляко (3,2%)

Доста добре подскачах - оказа се, че имам много приятна мускулна на гърдите от вчерашните лицеви, дето правих на бокса. Доволна съм :) Сега чакам да мине час и половина след тренировката, за да “се изчисти лимфата, насъбрала се от скачането” (така казва треньорката) и ще си доям месото от онзиденшния квартален ресторант с някаква салата. Следобедната закуска ще гледам да я пропусна - довечера реших да пия бяло вино, че само с 1-2 бири няма да мина посмъртно... :D

Мнението беше редактирано от Весела Съм си на 06.02.15 11:49.

06.02.15
11:33

Какъв Л-карнитин си взе? Аз имам термогенен бърнър, но не съм решила кога да го включа... Приятно скачане! :)

Ей такъв като на снимката, ама го взех отдавна - вече е някъде наполовина.

Термогенен бърнър мен лично ме е малко страх да пия, особено на тоя тип тренировки - предостатъчно си се потя и загрявам и без това. Иначе съм пила само липотропен, без особен ефект (да не кажа нулев, че ме е яд за парите :D ), защото не спазвах хранителен режим. Освен това тия огромни хаповее ми бяха невероятно трудни за преглъщане...

Не знам дали има течен да пробвам след карнитина, ще поровя да проверя.

06.02.15
12:29

Ако знаеш какъв арсенал имам в УК. Купих си го, платих едни 120 паунда, оставих го и си дойдох да си тренирам в БГ. Хитро! :D

:O Да не им изтече срокът на тия 120 паунда :D

06.02.15
12:51

Хаха. Тъпото е, че са все добри суплементи, л-карнитин, кла, бърнър, много витамини, добър протеин, неща които биха ми боли полезни сега... Просто не ми се дават пари втори път, докато съм тук, а май точно така ще стане :/ Затова те питах за л-карнитина :) Спирам да те спамя :D

А, няма грижи - аз го пия всеки ден (някъде от може би 3 седмици), затова не го отбелязвам, не знам защо днес реших да го сложа като част от храната :D
По принцип не си падам по добавки, хапове и т.н. - трябва да съм на умирачка, за да взема антибиотик, да речем, но пусти мерак сега да се сдобря отново с кантара (ако и да отнеса пак критика от Кольо :D )

Зле, зле, зле - отивам на шкембе...

Добро утро и хубав ден :)

Добро утро и хубава неделя :)

След бирените вакханлии, продължили от петък вечерта (да, започнах с бяло вино, но после в рок-бара бирата сама се озова пред мен) чак до вчера (реших да го пиша чийт дей и с шкембето отпрах 2 “Арианки”, а после за вкъщи си заредих 3 промоционални чешки половинлитровки и направо си ги изпих, макар и последната с мъка), но които нямам намерение да описвам подробно, днес съм вече чисто нова, почти неупотребяване, дет’ се вика :D

Събудих се с 45-минутна гимнастика по пижама: 3 уражнения за корем, 3 за вътрешна, външна и задна част на краката (дотук всички от лег или полулег), 1 за талия, 1 за стегнато д*пе и 1 за ръце, вече от изправено положение, всички по 5 минути - от онези синтезираните от приложението за телефон, за които вече разказвах (ето тук има няколко примерни от тях: https://www.youtube.com/watch?v=bMxddaJ1OKA&list=PL46TOOvyqwKfyv8oQg9ARSBmEB8jvxDBD) и без прекъсвания между тях, освен едно - някъде на 3тото упражнение се сетих да стана и да си пия Л-карнитина :)

Сега закусвам преди да вляза в банята, че доста се изпотих:

Зелен чай, кафе
200 г кисело мляко 4.5%
1 с.л. орехови половинки
2 с.л. овесени ядки
1/2 банан

Взела съм си и два кокосови ореха. Някакви идеи как и по колко да ги консумирам? Пълни са и с течност.

Да, явно утре ще го ям ореха, че на обяд си взех предостатъчно мазнини:

2 яйца на тиган със сирене (около 30 грама)
салата айсберг, рукола, спанак
3 маслини
1/2 авокадо
2 чери домата
зехтин и балсамов оцет

Довечера ще ходя у сестра ми на гости, имали домашен телешки суджук и ще го пекат на скара, но според мен ще е доста мазен и ще си взема за всеки случай някакво чисто месо + салата.

Мнението беше редактирано от Весела Съм си на 08.02.15 16:01.

08.02.15
12:55

Те са си достатъчно вкусни и сами по себе си, водата си я изпий :) Аз кокос гледам да ям, когато имам малко мазнини в храната, или ако ми се дояде сладко... Може да си добавиш към нещо... А бе, кокосът е толкова универсално нещо, с една млечна основа, каквото ще да е, ще стане вкусно :D

Добър ден, добър ден! Хубава и успешна седмица на всички :)

Моята започна с:
10 мл Л-карнитин
50 мл кокосово мляко
2 препечени филийки пълнозърнест хляб с извара (40 грама хляб и 100 грама извара)
зелен чай, 2 кафета с по 30 мл прясно мляко всяко

Тази сутрин нямаше тренировка канго, което предполага, че вечерната ще е лудница и мисля да я пропусна. Ще дописвам храната после, понеже не съм я измислила още :)

Ето я и нея:

Обяд 15:20
Доядох пилешката супа, но почти нямаше останало месо, нито зелен фасул, затова си изпекох и
2 яйца на тиган и направих салата от
айсберг и 1 голям морков, но понеже и зехтинът беше свършил, добавих и
1/2 шепа орехи

Към 19 вече бях огладняла и взех готово печено пиле, от което изядох
1/2 гърда, без кожа, но ме мързеше да правя салата и затова го ядох с
1 с.л. горчица

После пак огладнях, но ми се прияде и сладко, затова към 21:30 хапнах
1/2 банан с
1 ч.л. мед в чая

Мнението беше редактирано от Весела Съм си на 09.02.15 21:41.

Добър ден! :)

Продължава да ме гони някакъв (вероятно предцикълен) глад, та закуската ми беше доста богата:

Към 11:30:
1/2 банан (76 грама) +
3 с.л. извара (80 грама)
и оставих да се киснат:
3 с.л. овесени ядки
1 с.л. ленено семе
6 орехови половинки,
които изядох към 12:30 със
100 грама кисело мляко (4.5%)

Тренировка отново няма да има, защото имам да обикалям напред-назад да върша работа, затова ще видя и как ще се паднат останалите яденета.

Oбяд в 15:30:
140 г печено пиле, без кожа
салата айсберг и моркови, овкусена със зехтин и оцет

Вечеря в 20:00
Майка ми беше правила кюфтета, ама ПЪРЖЕНИ! (и предполагам натъпкани с хляб), както и пълнени чушки, в което няма нищо лошо, само че тя им слага и ориз (ако и да твърди, че е малко), затова си направих омлет от:
2 яйца
50-60 грама сирене, запържен в
парче масло и овкусен с
чили люспи
салата айсберг, авокадо, чери домати, зехтин и балсамико

Мнението беше редактирано от Весела Съм си на 11.02.15 08:56.

Да споделя тези рецепти, на които тъкмо попаднах:

http://www.muscleandfitness.com/nutrition/healthy-recipes/6-detox-drinks-add-your-diet

Сменят се от черните стрелки върху картинката...

Мнението беше редактирано от Весела Съм си на 10.02.15 16:09.

Добро утро на всички!

С най-голям кеф се отправям на канго тренировка - набързо пих кафе и чай, докато се пооправя, след Л-карнитина. После ще видя ще има ли закуска или направо на обяд ще се хвърля. Така или иначе за днес имам едни свински котлети, които са достатъчно мазни/калорични, така че няма да прекалявам с останалите яденета :)

Допълвам:
Последва направо обяд в 12:30:
Свински котлет на тиган без мазнина, задушен в малко шампанизирана водка (около 50 мл) и няколко капки балсамико; около 100 грама, но не го мерих, може и по-малко да е било;
Микс замразени зеленчуци (моркови, карфиол, зелен фасул и грах), които бланширах във вряща вода и след това още горещи разбърках с парче масло (изядох около 150 грама).

За следобедна закуска ще направя от банановите палачинки, а  за вечеря - свински бут, задушен с червени чушки и гъби със салата.

Утре пак ще направя сутрешна тренировка, но този път бокс.

Мнението беше редактирано от Весела Съм си на 11.02.15 14:21.

Тъй! Сутринта хич не ми се ставаше и пропуснах бокса, но от 19:30 ще ходя на канго, така че тренировката за днес ми е осигурена. Не знам защо още нямам муза за фитнес... но съм сигурна, че ще се появи скоро :)

Храната за днес:

Закуска в 12:00
3 бананови палачинки - 120 грама
с кисело мляко 4,5% - 80 грама

Обяд 14:30
150 г от снощното свинско с гъби и чушки (обрах само месото и го ядох студено - махнах видимите мазнини)
салата айсберг и  моркови - около 150 грама
от онзиденшните задушени зеленчуци, колкото да не ги изхвърля (около 70-80 грама)

2ра закуска 17:00
Кокосов орех 48 грама
кисело мляко 4,5% 100 грама

За вечеря ще видя какво ще си взема - мисля нещо леко, като пилешки гърди, телешко или някаква риба.

Водата и чая някой път трябва да си ги засека - каната, в която си приготвям чай и кафе ми е 1,7 литра, днес я пълня за трети път. Вода си наливам в едно шише от литър и половина и си го изпивам/пълня поне веднъж през деня, отделно на канго/бокс тренировка изпивам минимум 0,5 литра, но там като цяло гледам да не се наливам; иначе във фитнеса заминава литър и половина на почивките...

Добавям “вечерята” (22:00):
В магазина имаше огромно разнообразие - пилешко, също така пилешко, а освен това имаше и пилешко :D Взех, но реших, че ми е късно да готвя - ако огладнея неудържимо, има още от свинското.

Но пък бяха намалили едно синьо сиренце, та си взех - 100 грама опаковка на 1,99 лв.; нарязах си на тънки филийки около половината. Е, котакът отмъкна 2-3 парчета, докато си мислеше, че не го виждам :)

И ето сега как сестра ми е виновна за всичко с традиционалистическата си, подредена и претенциозна зодия Деба ъъъ... искам да кажа ДеВа :D - към синьото сирене задължително вървяло вино... та си сипах една чаша бяло, сухо, също на промоция...

Иначе тази тренировка по канго за пръв път я пробвам - при друга треньорка; беше малко по-натоварваща и с по-малко и по-кратки почивки (всъщност само една за пийване на вода) и по едно време почти издъхнах, но не се предадох!

https://www.facebook.com/video.php?v=884613454892841&ref=notif&notif_t=notify_me

Утре от 9:30 съм си при тази, при която си ходя вече от месец и нещо, а там няма “спи ми се, няма да ходя”, защото обувките са вече записани :)

Мнението беше редактирано от Весела Съм си на 12.02.15 22:08.

Ейййй, голям глад мори добитъка! Ужас! Снощи не издържах, та си боднах на няколко пъти и от свинското след синьото сирене, че и една (верно, че мнооооого тънка ама все пак!) филийка хляб (7 грама я измерих) си намазах с лютеница (38 грама). Наливах се с чай, наливах се, та до лягане се бях подула като бременна хлебарка и като се придвижвах, звукът беше като от пълна дамаджана...

Сутринта рекох да се подкрепя преди тренировката, та в 8 часа първо изпих Л-карнитина с чаша вода от накиснато от вчера ленено семе и за закуска набих половин банан (първо бях обелила цял, за да го измеря, ама ми се стори много - 117 грама и го счупих на две - половината прибрах в хладилника), 100 грама кисело мляко (3,6%) и самото накиснато ленено семе (1 с.л.)

Като се върнах в 11 вече приритвах от глад, ама нали не трябвало да се яде час и половина след това, та стиснах зъби и викам ще си сготвя, тъкмо ще стане 12.

Докато задушавах чушка, морков и гъби в масло, за да добавя след това пилешкото (от което изядох 150 грама) и дозадуших в бяло вино и балсамико, си направих и салата от половин айсберг(170 грама) и 1 голям морков (не го мерих), която овкусих само с оцет и 1 с.л. и половина зехтин. В без 10 вече набивах яко. Първо си бях сложила 112 грама от месото, ама още преди да го доям си досипах до 150 :D

После си правих маска за коса с мед и докато го разтапях на водна баня, реших, че е добра идея да изям и 1 ч.л. от захаросания.

Гладът продължава да ме преследва и до ден днешен :D въпреки че и следобедната закуска отдавна мина - в 15:20 препекох 2 филийки пълнозърнест хляб (45 грама препечени) и ги намазах с 45 грама сирене. Поръсих с лют червен пипер и ометох за секунди. Заедно с 3 чая и второто ми за деня кафе (уж щях да го намалявам...)

Лошото е, че продължавам да съм гладна :(

Ще си мисля за нещо хубаво... например на каква тренировка да отида утре и как ще ми избие шестстепенната преса съвсем скоро след 10 месеца :D

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1