12.06.04
18:29
Това ще е тема, която мисля ще улесни много от хората, които посещават форума. Кажете всичките си серии, повторения и упражнения!
1) За маса :
2) Оформяща (ако имате такава):
3) За релеф:
ПП - моля не ми се сърдете че я пускам но така мисля че ще улесним както себе си, така и други хора. За мен е много важна, т.к. ми се ще да видя дали не греша някаде, а също и всеки нов регистрирал се няма да пуска теми, които вече сме обсъждали. Няма да се сърдя, ако решат модераторите да я трият! 8)
Моята е следната, тя е само за маса:
- разгъване на дъмбел зад глава с две ръце 4х8
- френска преса с дъмбел 3х8
- полукофички 4х9
Моята тренировка за маса:
1. лег преса с тесен хват 4х8
2. френсто разгъване+напомпване с кривия лост в суперсерия 3х8+3х8
3. разгъване на вертикален стреж 4х8
Не стигам до отказ, качвам по 5кг. на всяка серия.
Алекс, ако имаш желание пробвай след като свършиш френското с дъмбела да донапомпаш с повдигане на дъмбела. Хватът ти е тесен и като свършиш френското правиш направо още 8 повторения лег. Това мисля, че е супер :) суперсерия за трицепс.
Какво ще рече това! :? Същото упражнение още 8 п-я ли?
След като свършиш френското вместо да хвърлиш дъмбела правиш още 8 повторения със същата тежест лег с тесен хват. Както сигурно знаеш лег с тесен хват е упражнение за трицепс. Просто правиш суперсерия френско и лег с тесен хват.(тъй като го правиш с 1 дъмбел хватът ти няма как да е друг освен тесен)Ако още не сещаш какво е това упражнение погледни в раздел упражнения. Пробвай тази супер серия. Ще ти хареса.
13.06.04
20:23
За релеф:
Полукофички - 4 х 8
Френско разгъване - 1 х 10-12-15-15
Повдигане на дъмбел зад глава - 4 х 12
Придърпване на скрипец с въжета - 4 х 15
В момента:1.френско разгьване-4х10-12.2.екстензия поднаклон на скрипец4х10-12.3.Разгьване на дьмбел зад врат 4х12 4.Разгьване на скрипец4х125.Разгьване с обратен хватс една рька 3-4х12
Ще помоля всеки, който си пише тренировката да каже за какво е! За маса, оформяща или релеф! 8)
17.06.04
14:08
Za Masa:
1. Butane s tesen hvat - 3
2. Frensko s kriv lost - 3
3. Razgavane na skripec - 2 s povechko povtoreniq za izpompvane
На мен основното за трицепс е френското с щанга от лег - 5-6 серии -10-8-6-4-6-8 повторения, после разгъване на скрипец 5 серии по 8 повторения.
Като темата е за трицепс според вас кой вариант е по добър - изтласкване на щанга от лег с тесен подхват или изтласкване на щанга от лег с тесен надхват.
S podhvat niama li da napravi6 belia? Men mi se struva dosta opasno, a i tejesta niama da e tolkova goliama.
В подхват ще ти работи доста предното рамо. Аз сам го правил даже това упражнение но с хват малко по-широк от раменете и целта ми е била точно това - предно рамо. Натоварваше се екстра :)
27.06.04
11:15
toza sa uprajneniqta za 3ceps ot superseriite
1. frensko s kriv lost 5x8
2. nz kak se kazva tova uprajnenie…. na skripec se buta do izpravqne na rycete i se sgyvat do 90gradusa..predpolagam se se6tate za kakvo govorq:))) 4x8-9
3. ben4 press 4x9
triceps..masa:
1:frensko 4 serii po 8 povtorenia
2:skripec-razgyvane 3 serii po 10-12 povtorenia
3:razgyvane na dymbel…no ne zad glava..kickback mai mu se vikashe ..3 serii po 15 povtorenia
4:kofichki -3 serii po 20-30 povtorenia (ludnica)
01.07.04
12:08
iskam da pitam uprajnenieto razgyvane pred skripec ot stoej bazovo li e za tricepsa??ako ne e bihte li mi kazali pone 1 bazovo za triceps?mersi
базово и уред :) няма такива филми. Базовите упражненя са със свободни тежести. За трицепс бутане от лег с тесен хват е истинската база :) Може да правиш също така френско от лег или седеж.
01.07.04
18:16
Bazovite uprajneniq se pravqt samo sus svobodni tejesti i predimno s tqh se zapo4va su6tinskata 4ast na trenirovkata.Skripetz i razli4nite vidove ma6ini sa za predimno za izpompvane v kraq na trenirovkata i relef.
Az li4no sledvam tazi posledovatelnost:
1) bench press: 5x 15,12,10,10,8
2) frensko razguvane: 4x 15,12,10,10
3) skripetz: 5x 18
4) kofi4ki: 4x 19
Uspeh na vsi4ki!
01.07.04
22:37
ave ot toz ben4 pres mi se pompat cicite a te i bes tui sa bezformni i kosmati kato na maika gorila i ne 6ta da staat po golemi.A specialno az ne moga da napravq i 1 kofi4ka taka 4e mai samo frenskoto 6e si praq postoqnno:))
01.07.04
22:41
Кво беше това бенч преси, че не се сещам.
Бах четири упражнения за трицепс. Не прекаляваш ли малко бе. Или ти зобваш.
Това е лежанка с тесен хват. В смисъл bench press e избутване от лег, но за трицепс се прави с тесен хват. Иначе 4 упражения не са толкова много. Дори според мен това е оптималното. :)
01.07.04
22:59
Е лежанката задължително. Аз правя по две, защото и без това трицепса ми е голям. На лежанката вдигам що годе големи килограми и доста го товаря. Забелязвам обаче, че големината към лакътя спада много. Това нормално ли е или просто аз не включвам някаква долна част.
Гледам снимки на културисти и на всекиго е различен. :shock: На професионалните културисти е цял, а на “аматьорите” понякога е недоразвит към лакътя. Ако някои знае каква е работата и на мен ми е интересно... Има различни упражнения за целия трицепс. Доколкото съм чел това са избутването с дъмбел над глава и разгъването на вертикален скрипец с подхват.
02.07.04
10:50
Az smqtam 4e za dolnata 4ast na tricepsa trqbva da pravish uprajneniqta s obraten hvat(primerno frensko;skripec kakto Mr. Muskul kaza)Tva e po primera na serdjo oliva koito ima edni ot nai-golemite tricepsi. A ot drugade znam a i ot li4en opit 4e za dolnata 4ast mnogo dobre rabotqt kofi4kite. :)
02.07.04
12:10
:lol: :lol: :lol: Ne zobvam,a prosto tzelq po-golqm obem na rukata i v 4astnost na tricepsa.Na bench-press butam po4ti kolkoto za gurdi :D No qvno dolnata 4ast na tricepsa ne mi e geneti4no razvita i 6te nablqgam na neq mai :wink:
02.07.04
13:22
Аз на бенч преса също слагам доста ама чак колкото за гърди не. Хвани по тясно лоста сигурно го хващаш много широко. И аз май имам проблем с долната част на трицепса и ще трябва да видя, как да го натоваря.
02.07.04
13:28
Izrazih se dosta obrazno :D Pod “po4ti” imah predvid 70% ot potenziala na gurdite.Hvatut mi ne e 6irok,no ne i ot nai-tesnite.Otna4alo izpitvah silni bolki v kitkite i zatova promenih hvata.Sega vsi4ko e nared.
Otkrit sum za novi predlojeniq za dolnata 4ast na tricepsa :D
03.07.04
10:08
za dolna 4ast na tricepsa mn dobre raborqr uprajneniqta sas vejnca ot skripec… osobenno tova uprajnenie pri koeto 2-te race se tovarqt edna sled druga ..tqloto e v horizontalno polojenie i se polzva .... horizontalen skripec estesveno:)) oba4e vi e bedna fantaziqta do kakva luda a-simetriq vodi tova u-nie ako ne se pravi kakto trqbva :lol:
03.07.04
21:06
Някои да ме ориентира дали при пулдауна с въже в края на позитивното повторение ръцете разделят ли се вляво и вдясно или вървят една до друга през цялото време?
При кикбека не мога въобще да си изпъна добре ръката просто усещам ужасна болка в трицепса каквато нямам при други упражнения има ли някои с подобен проблем?
Лесно попринцип идеята на въжето е точно тази, да разделяш и извърташ ръцете, така че почти кокалчетата да сочат едни към други :) ако ме разбра... Но нищо не пречи да разнообразяваш като си теглиш право надолу, хвата все пак е по-различен от този с ръкохватката. За кикбека нямам чак такъв проблем, но го усещам добре, преди го правих и на кабел не е лошо.
Awe mom4eta imam edin problem - glavite na tricepsa sa 3 a na men mi se vijdat kato 2.Tezi 2-te koito sa ot vutre6nata 4ast sa mi kato 1 glava - ot laketa do ramoto kato edna glava i ot vun6nata 4ast o6te 1.Q kavete nqkakvi izolira6ti uprajneniq za da izpuknat i 2-te glavi.
08.07.04
11:39
Хаха при мен пък обема на трицепса е по голям от на бицепса,обаче трицепс въобще не се очертава.......в моята ръка нема такова животно.Незнам дали е заради количеството мазнини!?
08.07.04
11:47
lesno_nema, нормално е трицепса да има по-голям обем, даже при пропорцинално развитие трябва трицепса да е двойно по-голям от бицепса! А иначе ако не ти се очертава определно е от мазнините :wink:
11.07.04
16:41
Размера на трицепса е 2/3 от тази на ръката до лакътя
това са средностатистически данни де
15.07.04
23:16
Ami po princip vsi4ki uüprajnenia koito se izpulniavat nad glavata sa predimno za dulgata glava na tricepsa
18.07.04
15:47
Абе някой да ми каже някои упражнения за средната глава на трицепса че аз само за кофички се сещам :?:
18.07.04
18:18
Средната глава е тази долу,под дългата глава :oops: Мисля че го обясних 8)
А разбрах :)
Ами прави упражнения, които ти сгъват напълно лакета тази глава се натоварва когато трицепса работи от най-сгънато положение.
имам проблем с трицепса, нема го никъв :( за разлика от гърдите ми, та в есенния ми сплит нема да правия гърди само 6те ги припомпвам, въпроса ми е следния: кога е най-добре да тренирам трицепса? в първия ден когато съм отпо4инал или в последния когато 6те му дам ден за възстановяване (както знаем мускула расте когато по4ива)!!!
моля за коментар! 10х
Приоритет на мускула му се дава, когато си на макс починал. Съответно тренирай го първи ден задължително отделно от гърдите!!!
Пробвай трицепс-бицепс или крака-трицепс. Нещо от сорта, за да може да е максимално отпочинал и да го натовариш добре.
Тренирай го здраво с базови упражнения.
мерси gotcha, 6те го тренирам първи ден и само него така: 3 упражнения в 3 х 12-8 повторения, като мисля да редувам една тренировка с по 18-15-12 повторения а следва6ата 12-10-8! 6те гледам да не тренирам с много тежести а 6те наблегна на максимално пълнене с кръв!
коментари...?!