Тринировка - ТРИЦЕПС

Темата е заключена.
Прескочи до:

12.06.04
18:29

Това ще е тема, която мисля ще улесни много от хората, които посещават форума. Кажете всичките си серии, повторения и упражнения!

1)  За маса :
2)  Оформяща (ако имате такава):
3)  За релеф:

ПП - моля не ми се сърдете че я пускам но така мисля че ще улесним както себе си, така и други хора. За мен е много важна, т.к. ми се ще да видя дали не греша някаде, а също и всеки нов регистрирал се няма да пуска теми, които вече сме обсъждали. Няма да се сърдя, ако решат модераторите да я трият! 8)

Моята е следната, тя е само за маса:

- разгъване на дъмбел зад глава с две ръце 4х8
- френска преса с дъмбел 3х8
- полукофички 4х9

12.06.04
21:05

Моята тренировка за маса:
1. лег преса с тесен хват 4х8
2. френсто разгъване+напомпване с кривия лост в суперсерия 3х8+3х8
3. разгъване на вертикален стреж 4х8
Не стигам до отказ, качвам по 5кг. на всяка серия.
Алекс, ако имаш желание пробвай след като свършиш френското с дъмбела да донапомпаш с повдигане на дъмбела. Хватът ти е тесен и  като свършиш френското правиш направо още 8 повторения лег. Това мисля, че е супер :)  суперсерия за трицепс.

12.06.04
23:49

[quote author=“Mr. Muskul”]да донапомпаш с повдигане на дъмбела. Хватът ти е тесен и  като свършиш френското правиш направо още 8 повторения лег.

Какво ще рече това! :? Същото упражнение още 8 п-я ли?

12.06.04
23:55

След като свършиш френското вместо да хвърлиш дъмбела правиш още 8 повторения със същата тежест лег с тесен хват. Както сигурно знаеш лег с тесен хват е упражнение за трицепс. Просто правиш суперсерия френско и лег с тесен хват.(тъй като го правиш с 1 дъмбел хватът ти няма как да е друг освен тесен)Ако още не сещаш какво е това упражнение погледни в раздел упражнения.  Пробвай тази супер серия. Ще ти хареса.

BA

13.06.04
20:23

За релеф:
Полукофички - 4 х 8
Френско разгъване - 1 х 10-12-15-15
Повдигане на дъмбел зад глава - 4 х 12
Придърпване на скрипец с въжета - 4 х 15

14.06.04
12:17

В момента:1.френско разгьване-4х10-12.2.екстензия поднаклон на скрипец4х10-12.3.Разгьване на дьмбел зад врат 4х12 4.Разгьване на скрипец4х125.Разгьване с обратен хватс една рька 3-4х12

14.06.04
15:06

Ще помоля всеки, който си пише тренировката да каже за какво е! За маса, оформяща или релеф!  8)

MA

17.06.04
14:08

Za Masa:
1. Butane s tesen hvat - 3
2. Frensko s kriv lost - 3
3. Razgavane na skripec - 2 s povechko povtoreniq za izpompvane

18.06.04
22:42

На мен основното за трицепс е френското с щанга от лег - 5-6 серии -10-8-6-4-6-8 повторения, после разгъване на скрипец 5 серии по 8 повторения.
Като темата е за трицепс според вас кой вариант е по добър - изтласкване на щанга от лег с тесен подхват или изтласкване на щанга от лег с тесен надхват.

18.06.04
23:29

S podhvat niama li da napravi6 belia? Men mi se struva dosta opasno, a i tejesta niama da e tolkova goliama.

19.06.04
02:17

В подхват ще ти работи доста предното рамо. Аз сам го правил даже това упражнение но с хват малко по-широк от раменете и целта ми е била точно това - предно рамо. Натоварваше се екстра :)

BU

27.06.04
11:15

toza sa uprajneniqta za 3ceps ot superseriite
1. frensko s kriv lost 5x8
2. nz kak se kazva tova uprajnenie…. na skripec se buta do izpravqne na rycete i se sgyvat do 90gradusa..predpolagam se se6tate za kakvo govorq:))) 4x8-9
3. ben4 press 4x9

28.06.04
19:07

triceps..masa:

1:frensko 4 serii po 8 povtorenia
2:skripec-razgyvane 3 serii po 10-12 povtorenia
3:razgyvane na dymbel…no ne zad glava..kickback mai mu se vikashe ..3 serii po 15 povtorenia
4:kofichki -3 serii po 20-30 povtorenia (ludnica)

SU

01.07.04
12:08

iskam da pitam uprajnenieto razgyvane pred skripec ot stoej bazovo li e za tricepsa??ako ne e bihte li mi kazali pone 1 bazovo za triceps?mersi

01.07.04
12:18

базово и уред :) няма такива филми. Базовите упражненя са със свободни тежести. За трицепс бутане от лег с тесен хват е истинската база :) Може да правиш също така френско от лег или седеж.

01.07.04
18:16

Bazovite uprajneniq se pravqt samo sus svobodni tejesti i predimno s tqh se zapo4va su6tinskata 4ast na trenirovkata.Skripetz i razli4nite vidove ma6ini sa za predimno za izpompvane v kraq na trenirovkata i relef.

Az li4no sledvam tazi posledovatelnost:
1) bench press: 5x 15,12,10,10,8
2) frensko razguvane: 4x 15,12,10,10
3) skripetz: 5x 18
4) kofi4ki: 4x 19

Uspeh na vsi4ki!

SU

01.07.04
22:37

ave ot toz ben4 pres mi se pompat cicite a te i bes tui sa bezformni i kosmati kato na maika gorila i ne 6ta da staat po golemi.A specialno az ne moga da napravq i 1 kofi4ka taka 4e mai samo frenskoto 6e si praq postoqnno:))

MA

01.07.04
22:41

Кво беше това бенч преси, че не се сещам.
Бах четири упражнения за трицепс. Не прекаляваш ли малко бе. Или ти зобваш.

01.07.04
22:53

Това е лежанка с тесен хват. В смисъл bench press e избутване от лег, но за трицепс се прави с тесен хват. Иначе 4 упражения не са толкова много. Дори според мен това е оптималното.  :)

MA

01.07.04
22:59

Е лежанката задължително. Аз правя по две, защото и без това трицепса ми е голям. На лежанката вдигам що годе големи килограми и доста го товаря. Забелязвам обаче, че големината към лакътя спада много. Това нормално ли е или просто аз не включвам някаква долна част.

01.07.04
23:07

Гледам снимки на културисти и на всекиго е различен. :shock: На професионалните културисти е цял, а на “аматьорите” понякога е недоразвит към лакътя. Ако някои знае каква е работата и на мен ми е интересно... Има различни упражнения за целия трицепс. Доколкото съм чел това са избутването с дъмбел над глава и разгъването на вертикален скрипец с подхват.

FI

02.07.04
10:50

Az smqtam 4e za dolnata 4ast na tricepsa trqbva da pravish uprajneniqta s obraten hvat(primerno frensko;skripec kakto Mr. Muskul kaza)Tva e po primera na serdjo oliva koito ima edni ot nai-golemite tricepsi. A ot drugade znam a i ot li4en opit 4e za dolnata 4ast mnogo dobre rabotqt kofi4kite. :)

02.07.04
12:10

[quote author=“matematic”] Бах четири упражнения за трицепс. Не прекаляваш ли малко бе. Или ти зобваш.

:lol:  :lol:  :lol: Ne zobvam,a prosto tzelq po-golqm obem na rukata i v 4astnost na tricepsa.Na bench-press butam po4ti kolkoto za gurdi :D No qvno dolnata 4ast na tricepsa ne mi e geneti4no razvita i 6te nablqgam na neq mai :wink:

MA

02.07.04
13:22

Аз на бенч преса също слагам доста ама чак колкото за гърди не. Хвани по тясно лоста сигурно го хващаш много широко. И аз май имам проблем с долната част на трицепса и ще трябва да видя, как да го натоваря.

02.07.04
13:28

Izrazih se dosta obrazno :D Pod “po4ti” imah predvid 70% ot potenziala na gurdite.Hvatut mi ne e 6irok,no ne i ot nai-tesnite.Otna4alo izpitvah silni bolki v kitkite i zatova promenih hvata.Sega vsi4ko e nared.
Otkrit sum za novi predlojeniq za dolnata 4ast na tricepsa :D

BU

03.07.04
10:08

za dolna 4ast na tricepsa mn dobre raborqr uprajneniqta sas vejnca ot skripec… osobenno tova uprajnenie pri koeto 2-te race se tovarqt edna sled druga ..tqloto e v horizontalno polojenie i se polzva .... horizontalen skripec estesveno:)) oba4e vi e bedna fantaziqta do kakva luda a-simetriq vodi tova u-nie ako ne se pravi kakto trqbva :lol:

LE

03.07.04
21:06

Някои да ме ориентира дали при пулдауна с въже в края на позитивното повторение ръцете разделят ли се вляво и вдясно или вървят една до друга през цялото време?
При кикбека не мога въобще да си изпъна добре ръката просто усещам ужасна болка в трицепса каквато нямам при други упражнения има ли някои с подобен проблем?

04.07.04
15:34

Лесно попринцип идеята на въжето е точно тази, да разделяш и извърташ ръцете, така че почти кокалчетата да сочат едни към други :) ако ме разбра... Но нищо не пречи да разнообразяваш като си теглиш право надолу, хвата все пак е по-различен от този с ръкохватката. За кикбека нямам чак такъв проблем, но го усещам добре, преди го правих и на кабел не е лошо.

08.07.04
11:26

Awe mom4eta imam edin problem - glavite na tricepsa sa 3 a na men mi se vijdat kato 2.Tezi 2-te koito sa ot vutre6nata 4ast sa mi kato 1 glava - ot laketa do ramoto kato edna glava i ot vun6nata 4ast o6te 1.Q kavete nqkakvi izolira6ti uprajneniq za da izpuknat i 2-te glavi.

LE

08.07.04
11:39

Хаха при мен пък обема на трицепса е по голям от на бицепса,обаче трицепс въобще не се очертава.......в моята ръка нема такова животно.Незнам дали е заради количеството мазнини!?

lesno_nema, нормално е трицепса да има по-голям обем, даже при пропорцинално развитие трябва трицепса да е двойно по-голям от бицепса! А иначе ако не ти се очертава определно е от мазнините :wink:

11.07.04
16:41

Размера на трицепса е 2/3 от тази на ръката до лакътя
това са средностатистически данни де

DM

15.07.04
23:16

Ami po princip vsi4ki uüprajnenia koito se izpulniavat nad glavata sa predimno za dulgata glava na tricepsa

FI

18.07.04
15:47

Абе някой да ми каже някои упражнения за средната глава на трицепса  че аз само за кофички се сещам :?:

18.07.04
16:24

На кое викаш средната глава ?  :roll:

FI

18.07.04
18:18

Средната глава е тази долу,под дългата глава :oops: Мисля че го обясних  8)

18.07.04
18:34

Дългата глава отива до лакета, под нея няма нищо :)

18.07.04
18:38

А разбрах :)
Ами прави упражнения, които ти сгъват напълно лакета тази глава се натоварва когато трицепса работи от най-сгънато положение.

22.09.04
19:42

имам проблем с трицепса, нема го никъв  :( за разлика от гърдите ми,  та в есенния ми сплит нема да правия гърди само 6те ги припомпвам, въпроса ми е следния: кога е най-добре да тренирам трицепса? в първия ден когато съм отпо4инал или в последния когато 6те му дам ден за възстановяване (както знаем мускула расте когато по4ива)!!!
моля за коментар! 10х

23.09.04
00:55

Приоритет на мускула му се дава, когато си на макс починал. Съответно тренирай го първи ден задължително отделно от гърдите!!!
Пробвай трицепс-бицепс или крака-трицепс. Нещо от сорта, за да може да е максимално отпочинал и да го натовариш добре.
Тренирай го здраво с базови упражнения.

23.09.04
20:40

мерси gotcha, 6те го тренирам първи ден и само него така: 3 упражнения в 3 х 12-8 повторения, като мисля да редувам една тренировка с по 18-15-12 повторения а следва6ата 12-10-8! 6те гледам да не тренирам с много тежести а 6те наблегна на максимално пълнене с кръв!
коментари...?!

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1