31.01.15
13:30
Здравейте!
Разгледах доста теми на тази неприятна тема , но нещо в мен е сбъркано и не мога да се преборя.
Липсват ми тренировките и режима от преди. Спрял съм близо година тренировките.Работя на смени и повечето е нощен труд и страшно много ми се обърка режима и все имам нужда да се прибера след работа и да хапна и да заспя.Казвам си сега ще почина и от утре ще отида да си взема една карта за месеца за да имам стимул да ходя! Е направих го и отидох точно 5 пъти и пак спрях. Преди винаги имаше с кой от моите хора да отидем за по тренировка , но всеки пое по своя път и повечето вече са ми далече или не ни съвпадат часовете в които можем да отидем заедно. Е това е една от причините от които си намирам извинение да не отида на фитнес , защото трябва да ходя сам! Не съм особено контактен и трудно завързвам нови запознанства и може би и това ми пречи като отида на фитнес, правя си там каквото правя за деня и си тръгвам. Ама друго си е като има кой до теб да те мотивира или ако щеш те пази докато си сложил някое кило отгоре за да дадеш всичко от себе си и да си доволен.Трябва да се мотивирам и да тръгна отново , защото като влезеш в цикъл и просто след тренировка дори да съм бил изморен се чувствам много по-добре и може би зареден с нова енергия,че дори и се спи по-добре и тонус имаш и настроение и всичко.Пък и когато почваш да виждат резултатите върху твоето тяло е още по приятно. Сигурно ще ме изкритикувате ,че съм смотан ( може и така да е :D ) , но се надявам да ми помогнете,ако въобще има как маи всичко си е в моята глава и трябва да си направя нов режим спрямо нощния труд и целия ми режим на обратно.
Поздрави,
ЛЗ 25
31.01.15
21:17
Здрасти!:)
Отговорът на въпроса ти се крие в последното ти изречение - когато напаснеш нещата около спецификата на работата ти, ще можеш да се справяш по-лесно с мотивацията.
Основното е да имаш достатъчно енергия и възстановяване (храна, сън).
Предполагам, че е изключително тежко да работиш нощем и да се наложи да обърнеш деня с нощта.
На смени ли си? Как точно ти протича седмицата?
Защото има вариант да тренираш тогава, когато не си бил след нощна смяна.
А това, че не си контактен, не го отчитам като проблем. Отиваш във фитнеса, за да тренираш, а не за да бъбриш сладко (макар много хора да си мислят обратното). С времето ще се ориентираш кой да помолиш за помощ, ако се наложи да те пази. Не е задължително да се отдавате на дълги разговори, ако не искаш.
02.02.15
13:23
Да на смени съм. Две дневни от 8 до 5 , две нощни от 5 до 1 и още две от 1 до 8 сутринта и после почивам според зависи как се е паднало в графика 2 или 3 дни.
Но това е идеалния вариант на графика , а не винаги е точно така и има промени вместо двете дневни се дават още по 1-2 нощни. Абе доста луда работа. Всякакви варианти предимно си работя вечер.Много ми пречи и на храненето.Никакъв режим не мога да си направя.Още малко да се климатизирам ,че съм си и нов на 3 месеца съм и ще се дигам да взимам карта в близкия фитнес пък ще видя какво ще направя! Бях си взел карта седмица преди да започна тази работа и ходех редовно 4 пъти седмично и после опитах да ходя 3 пъти когато влезнах в този график , но отивах без енергия и нищо не правех имах чувство ,че ефекта е обратен и спрях. Сега ще опитам отново. Няма да му се дам ще се намеря вариант :D
Предлагам ти да правиш цяло тяло всеки път, когато имаш възможност, като гледаш да са 3, минимум 2 пъти седмично. Единият път наблягаш на клек и лег, другия на тяга и раменна. Друг вариант - горна/долна. Виж - Уендлър 5/3/1.
02.02.15
23:07
Въпрос на дисциплина е, не на мотивация според този автор
http://www.wisdomination.com/screw-motivation-what-you-need-is-discipline/
03.02.15
13:33
казано от pesho vasilev на 02.02.15, 21:04:
Предлагам ти да правиш цяло тяло всеки път, когато имаш възможност, като гледаш да са 3, минимум 2 пъти седмично. Единият път наблягаш на клек и лег, другия на тяга и раменна. Друг вариант - горна/долна. Виж - Уендлър 5/3/1.
Благодаря , ще я погледна и ще опитам.
И да прави сте ,че е всичко е дисциплина и мисля да си го я създам!
03.02.15
14:29
казано от Людмил Здравков на 03.02.15, 13:33:
казано от pesho vasilev на 02.02.15, 21:04:
Благодаря , ще я погледна и ще опитам.
И да прави сте ,че е всичко е дисциплина и мисля да си го я създам!
Не мисли, направо действай :). Няма нищо по - хубаво от това да тренираш, да правиш добрини и да живееш спокоен и щастлив живот!
03.02.15
17:29
казано от Людмил Здравков на 31.01.15, 13:30:
Здравейте!
Поздрави,
ЛЗ 25
Здрав, прав, корав мъж на 25 си и търсиш някой да те хване за ръчичка и да те дундурка, за да се мотивираш да направиш нещо за себе си. Я се стегни и престани да хленчиш като някаква 13-годишна принцеса, ами намери начин, въпреки нощните смени и прочие, да действаш. Да ви имам проблемите, честно.
Спортът е здраве!Каква по-голяма мотивация от това ти е нужна!
Постави си някаква “нереална” за в момента цел ,преследвай я и ще се самомотивираш!Постигнеш ли я ,ще искаш още и още ... като наркотика е желязото ,винаги ти е малко!
На 25 си ,стъпвай си на краката ,защото иде време ,когато наистина няма да имаш време за себе си ,когато ще съжаляваш за изгубеното в младите години и когато ще си на такава възраст ,че да се мотивираш ще е още по-трудно!
Скачай в джаза и успех ;)
На едно дете не му трябва мотивация за да излезне пред блока за да играе мач. Болно- неболно, спало-недоспало все ще излезне за да играе нещо, то просто обича да играе и го прави въпреки всичко.
Същата работа е и с фитнеса. Не обичаш ли да тренираш, просто в даден момент ще се откажеш.
Аз лично не тренирам защото ми пука за здравословния или визуалният аспект, майната им. Тренирам защото обичам да тренирам.
Тренирал съм и след 12 часови нощни смени, тренирал съм и с температура и прочие, било ли е баш здравословно и рентабилно- едвали... тренирал съм защото обичам това нещо.
05.02.15
15:49
казано от Иван на 03.02.15, 17:29:
казано от Людмил Здравков на 31.01.15, 13:30:
Здравейте!
Поздрави,
ЛЗ 25Здрав, прав, корав мъж на 25 си и търсиш някой да те хване за ръчичка и да те дундурка, за да се мотивираш да направиш нещо за себе си. Я се стегни и престани да хленчиш като някаква 13-годишна принцеса, ами намери начин, въпреки нощните смени и прочие, да действаш. Да ви имам проблемите, честно.
Човек колко си прав! Днес си взех карта за месеца и си направих страхотна тренировка! Мерси на всички железни сте ! Оправданията са като задните части! Всички си ги носим. Затова вече не мисля да си намирам оправдание ами директно в залата :)