Оптимален прием на BCAA

Здравейте, след като изчетох днес солидно количество информация относно BCAA искам да задам следния въпрос, защото намерих доста противоречива информация относно кога и колко трябва да се вземат.
Аз се спрях на : USP LABS MODERN BCAA + които са 8:1:1 бленда, която съдържа 17.85 грама в доза.

Четох и това : http://www.bodybuilding.com/fun/ask-the-supp-guru-what-is-the-best-ratio-of-bcaas.html според тази статия 2:1:1 би било по - добрия вариант.

Въпроса ми е най - удачния момент на прием ?
Тренирам 1.20 ч на ден ежедневно. Приемам допълнително ZMA преди сън и аргинин 2 пъти по 3 грама дневно. След първото хранене, както и 40 - 50 минути преди тренировка.

Въпросът ми е следния: Удачно ли е да вземам половин доза по време на тренировка и половин след или да вземам половин доза с аргинина преди тренировка, а останалото след ?

Тоест как е по-удачно да се комбинират мисля да не превишавам 20 грама дневно. В режима ми има и 2 приема на суроватъчен протеин и не смятам да прекалявам с аминокиселините... Знам, че някой хора пият по 100 грама, но нямам такива цели.

Благодаря предварително.

Темата беше редактирана от Цветан Радуевш на 01.02.15 13:42.

03.02.15
16:57

Блендата на USP лабс е скрита. Никой не може да ти каже колко е BCAA-то им и колко са купчината евтини аминокиселини в блендата им (аланин, лизин, глицин).

03.02.15
19:06

Колкото и да е скрита блендата,аминокиселините наистина работят много добре ... ама наистина много добре :) Въпроса,че са неизгодни обаче е друг ... аз лично коренно различна разлика от 4:1,8:1,10:1 не съм намерил спрямо 2:1:1 ... даже в момента ползвам тези на weider premium bcaa,които са 2:1:1,когато приемаш адекватни дози 15-20гр. дневно резултата е сходен :)

04.02.15
08:11

S.A.N. BCAA Pro Reloaded Powder
12:1:1 BCAA Ratio!

Тези дали не са преиграли :)
леко ...

Мнението беше редактирано от karlo на 04.02.15 08:12.

04.02.15
09:24

Аз съм най-доволен от чистите неовкусени BCAA 2:1:1, по 20 гр. на ден(80кг съм). Само тройката без подправки и овкусители.

казано от Цветан Радуевш на 01.02.15, 13:38:

Четох и това : http://www.bodybuilding.com/fun/ask-the-supp-guru-what-is-the-best-ratio-of-bcaas.html според тази статия 2:1:1 би било по - добрия вариант.

Това в статията е вярно само ако се тренира на гладно. Обаче не виждам нещо по-добро от това преди тренировка да приемеш 20-та аминокиселини от храна, които да ти дадат всякакви положителни въздействия върху тялото. Има едно изследване, което показва, че приема само на левцин с белтъчно хранене е повишило в по-голяма степен мускулния синтез от приема само на белтъчното хранене. Така, че оптимума е да се нахраниш 1-2 часа преди тренировка и да вземеш 3-4-5 грама левцин.

Ето го и отговоря. Писах на производителя:
” Unfortunately, we cannot disclose the specific quantities of each ingredient, as it is a proprietary blend. However, I can tell you there are about 10 grams of Leucine, Iso-Leucine and Valine in the product. The other 5 grams consist of the remaining amino acids and glutamine. It does list from highest to lowest.

Thank you.
” И все още никой не ми е отговорил на въпроса:

казано от Цветан Радуевш на 01.02.15, 13:38:

Въпросът ми е следния: Удачно ли е да вземам половин доза по време на тренировка и половин след или да вземам половин доза с аргинина преди тренировка, а останалото след ?

Благодаря предварително.

Мнението беше редактирано от Цветан Радуевш на 07.02.15 18:09.

16.02.15
17:59

Цветан Радуевш, надали ще усетиш разлика, който и от двата варианта да избереш. Аз лично приемам всичкото BCAA по време на самата тренировка. Много хора имат същия успех с прием преди и след.

Здравейте!
От известно време използвам 8:1:1 Modern BCAA+ (USP Labs). Има осезаем ефект в сравнение с предишните, които съм вземал (2:1:1 - Amix и BioTech), но проблемът при мен е, че ужасно много дразни гърлото и през целия ден се усеща едно парене.  Мисля, че причината е лимонената киселина или овкусителите, които са скрити под наименованието “& Artificial Flavors”, като подсладител използват сукралоза Е955, която също е изкуствена. Писах на производителя за информация относно съдържанието на подсладителите и ми отговориха следното:

“There are 100mg of Sucralose per serving in our Modern BCAA+. The other flavorings are apart of a proprietary formula, so I am unable to disclose exactly what they are, but it consists of both natural and artificial flavorings. These flavorings are in very small quantities.

Някои от вас, ако имат същия проблем с гърлото и са намерили решение, ще се радвам да споделите.
Понеже не успях да намеря неподсладени 8:1:1 BCAA, а тези като действие са супер!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1