Възстановяване и резултати

03.02.15
20:00

Здрасти. Не успях да измисля добро заглавие, ако някой има предложения ще го сменя. Въпросът ми е има ли причина, поради която при 5 тренировки седмично, от рода на бутащи,дърпащи,крака,почивка,бутащи,дърпащи,крака,почивка резултатите ще са по-добри, от колкото при 6 - бутащи,дърпащи,крака,бутащи,дърпащи,крака,почивка ? Приемам, че калорийният прием е еднакъв и съобразен с баланса, който пък и в 2-та случая е различен . Не знам дали сте ме разбрали.

03.02.15
20:28

В тая тема (дано не е против правилата на форума) пише, че такова трениране, каквото планираш, не е подходящо за периоди на кал.дефицит. Честотата била прекалено висока и нямало да има добро възстановяване. Bulking routine се води с две думи

Аз предпочитам да не слагам бутащите и дърпащите в съседни дни

От 3-4 месеца тренирам така: бутащи | Х | дърпащи | Х | бутащи | Х | дърпащи и т.н.
Х = или почивка или лека тренировка за крака. Или корем+крака.

Така се получават 48ч почивка на горната част, а конкретните муск.групи ги повтарям през 96ч. (тоест с 24ч повече от минимума). Мисля че се възстановявам добре

03.02.15
22:34

Благодаря, ще се радвам да чуя и други мнения :)
Става въпрос за бутащи, дърпащи, крака, почивка, бутащи, дърпащи, почивка, крака ...
Объркал съм по-горе, при случая с 5-те дни.

Мнението беше редактирано от Дuд0 на 03.02.15 23:15.

Твърде много си опростил възстановяването в представите си.
То е сложен и променлив процес, зависещ от множество фактори и взаимодействащ с тях. ОК, споменал си храната като един от основните определящи параметри. За съжаление не е единствен. От друга страна си взел предвид само една от многото характеристики на тренировката - тренировъчния сплит. При един и същи сплит можеш да се натоварваш доста различно в зависимост от съчетаването на другите тренировъчни параметри - обем и интензивност на тренировката, конкретен избор и последователност на упражненията, използване на специфични тренировъчни техники, темпо на изпълнение и МНОГО други. Прибавяме към това и фактори като време за покой, време за сън, ниво на стрес, възраст, физиологично и здравословно състояние... мисля, че до тук уравнението стана достатъчно сложно и с достатъчно неизвестни.

В този смисъл няма как да се отговори конкретно на твоя въпрос, дефиниран по този начин. Има начини да тренираш 3 пъти седмично и да имаш затруднения с възстановяването. Има и варианти да тренираш 6 пъти седмично без особен проблем с него. Броят на тренировките и сплитът са само два от елементите на пъзела и могат да бъдат част от много различни картинки. :)

04.02.15
07:29

Благодаря. Въпросът ми беше, защото сила да направя още 1 тренировка винаги ще намеря и досега съм успявал, но не знам дали въобще има смисъл, докато спя по 5-6 часа и пия безброй кафета, което предполагам също оказва влияние и стресира.

Ти сила може и да намериш, но това не значи, че си се възстановил.. и на въпроса ти - не, няма смисъл :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1