Стремеж към хармония.

Темата е заключена.

01.02.15
16:19

Здравейте!
Казвам се Мария, на 21 години съм. Висока съм 158 см. и тежа 50 кг. Целта ми накратко е ‘здрав дух в здраво тяло’ и постигане на хармония между двете.
По-конкретно за тялото: иска ми се да бъда по-гъвкава, да натрупам мускулна сила и да го освободя от излишния товар от мазнини, да повиша контрола си над него. А да, и да си отварям бурканите в кухнята без усилие :D
Обичам спорта, но за жалост не съм от най-редовните практикуващи. Преди съм се занимавала с плуване, танци и т.н, но с времето спрях. От зимните спортове карам сноуборд, когато ми се отдаде възможност. В момента нямам време и възможност да ходя на фитнес, затова тренирам в домашни условия, отделно 2 пъти в седмицата ходя на йога. Любителски се занимавам с йога и медитация почти всеки ден и у дома.

Храня се по 5 пъти на ден, или поне се опитвам. От 7 години съм вегетарианка, стремя се към веган хранене, но от време на време си позволявам някои “прегрешения”, затова не се определям изцяло като такава. Пия горе-долу по 3 л. вода на ден, изключила съм алкохол и газирано от менюто си. Стремя се да ограничавам и белите захар, брашно и ориз.

31.01.
Меню:
09:30 - 400 мл. вода с портокал, лимон, краставица и настърган джинджифил.
10:00 - 1 Корни.
12:30 -  1 банан, чай ройбос с лъжичка мед.
14:00 - Доматено-картофена крем супа с парченца тофу; пълнозърнеста питка.
16:30 - 1 портокал, чай ройбос с лъжичка мед.
21:00 - Кафяв ориз с гъби и зелени маслини на фурна.

Тренировка:
Кардио - 15 минути, умерено темпо.
Лицеви опори - 3х15
Планк - 1х110 сек. + 3х45 сек.
Chair dips (кофички?) - 3х10
Коремни преси - 115
Crunches - 180
Вдигане на крака от тилен лег - 62
Всяко от следните по 30 секунди, без интервали между упражненията:
-Side leg lift (30 сек. на крак)
-Side leg kick (30 сек. на крак)
-Inner thigh raise (30 сек. на крак)
-Hamstring curls
-Quad lifts
-Static lunges (30 сек. на крак)

Пиша упражненията на английски, защото не съм сигурна в БГ превода им.
Напълно начинаеща съм в тренировките, така че ще се радвам на съвети и препоръки, а не на критики.
Благодаря на тези, които отделиха време да го прочетат. :)

01.02.15
23:15

Здравейте,
Идвам да се отчета за днес :)

01.02
Хранене:
09:30 - вода с джинджифил, портокал, лимон, краставица и лъжица мед.
10:00 - 1 банан, половин шепа микс от бадеми, кашу и червени боровинки, 1/2 чаша кокосово мляко -> в блендера.
11:30 - 1 ябълка, зелен чай с лъжичка мед.
12.30 - 1 cerbona барче с черен шоколад и малини (подобно на Корни, 20гр).
14:00 - кафяв ориз с гъби и зелени маслини.
17:00 - 1 банан, зелен чай с лъжичка мед.
21:30 - 2 картофени кюфтета с грах (печени;без мазнина), салата зеле и моркови с лимон, чай Ройбос.
По някое време след вечеря - 2 фурми, 1/2 портокал, няколко стафиди.

Тренировка:
-3х10 лицеви опори;
-3х30 сек. планк;
-3х10 chair dips;
-2x50 squats;
-2x50 glute kickbacks;
-2x50 bridges;
-2x30 walking lunges;
-2x20 jump squats.
По 45 сек. от всяко от следните, без интервали м/у тях:
*Side leg lift (по 45 сек. с всеки крак)
*Side leg kick (по 45 сек. с всеки крак)
*Inner thigh raise(по 45сек. с всеки крак)
*Hamstring curls
*Quad lifts
*Static lunges (по 45 сек. с всеки крак)
-20 минути йога.

Освен това, добавям час ходене пеша и 3 изпити литра вода. Мисля да правя кардиото през ден, може ли съвет дали това е добра идея и евентуално видео с примерно такова/списък с упражнения? Не съм наясно как да избера съотношението между времетраене и интензивност и ще се радвам да ударите едно рамо. :)
Хубава вечер!

Мнението беше редактирано от Мими. на 02.02.15 08:47.

Добре дошла! :)

02.02.15
14:01

Благодаря ти! :)

02.02.
Днес не съм на работа и успях да потренирам в първата половина на деня, а не вечер, както по принцип правя. Имах доста повече енергия от обикновено, не знам дали се дължи на това, или просто съм се наспала добре.

Тренировка:
-3х20 лицеви опори;
-3х90 сек. + 1х115 сек. планк;
-3х15 chair dips;
-120 sit ups;
-190 crunches;
-62 leg raises.
15 минути кардио (jog in place,jumping jacks,knee ups,butt kickeres, mountain climbers, mountain climber pulls, skaters, jump rope, step ups, pile squat hops, ski hops,shuffle punches)
По 45 секунди от следните (без интервали между тях):
*Kneeling leg lift (По 45 сек. на крак)
*Kneeling leg kick (По 45 сек. на крак)
*Forward leg extensions
*Curtsy Lunges
*Deep squats
*Single leg deadlift (По 45 сек. на крак)
*Jump squats (много ме измъчиха тези, почти издъхнах на тях)

Вечерта планирам малко йога, ако ми остане време.

Меню:
09:00 - половин шепа микс ядки и сушени плодове; зелен чай с лъжичка кафява захар, 1/2 портокал.
11:30 - 3 сурови бонбона (фурми, бадеми, кашу, пчелен прашец, червени боровинки и какао), банан.
14:00 - 3 картофени кюфтета с грах (печени;без мазнина), салата зеле и моркови с лимон.
16:30 - 1/2 купа зеленчукова крем-супа; 1/2 препечена филийка (пълнозърнеста), чаша греяно вино.
18:30 - половин шепа микс ядки и сушени плодове; зелен чай с лъжичка кафява захар, фурма и няколко какаови зърна.
22:30 - 1/2 купа зеленчукова крем-супа, 1/2 препечена филийка (пълнозърнеста).

Около 2,5 литра вода пийнах днес. Хапваше ми се сладко повече от обичайното, даже изпекох и едни бисквитки, но те ще са за закуска утре. Стоене цял ден вкъщи с близка до нулевата физическа активност, изключвайки тренировката днес. Ами, мързеливо ми беше. :)

Мнението беше редактирано от Мими. на 02.02.15 23:15.

04.02.15
01:22

03.02.

Меню:
10:00 - 2 пълнозърнести бисквитки с рожков, бадеми и черен шоколад, зелен чай.
12:30 - 1 ябълка
15:30 - зеленчукова супа, 1 препечена филия (пълнозърнеста), няколко кашута.
18:30 - още 2 бисквитки от тези за закуска, сок касис
22:00 - 3 малки кюфтенца от броколи, моркови и ориз; няколко гъби, лъжица домашна лютеница и салата от морков, цвекло и ябълка.
По някое време по-късно - 20гр. черен шоколад, ябълка, фреш портокал.

Днес ми беше rest day от към упражнения , но пък към физическата активност добавям 90 мин. ходене и около 2 часа подскачане на едно транс парти :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1