04.02.15
01:01
Здравейте,
Когато бях в България се храних доста здравословно и спортувах редовно, но вече 5 месеца живея уча в UK и започнах да хапвам доста вредна храна и почти спрях тренировките. В резултат на това качих няколко килограма и като цяло съм по-малко издържлива на тренировки. Затова реших да се храня по-добре и свалих 2кг последния месец, но сега започвам НВД, което е доста трудно тук, имайки предвид високите цени и малкото пари, с които разполагам. Та така храната е:
Закуска: 1 портокал
2 яйца със малко зеленчуци и сирене (gouda)
Snack: 2 ръжени бисквитки (36ккал всяка) с нискомаслено топено сирене (1 лъжичка)
Обяд: 1печено пил. бутче + домат и маруля
Snack 2: 2 варени яйца
Вечеря: Пилешка гърда със домати
1193ккал
П:93г: М:60г; В:53г
Основно бягам във фитнеса 3 пъти седмично 5км за 30мин. Висока съм 1.68; 57кг
Калориите ми се струват малко, но просто не знам дали мога да си позволя повече месо или яйца.
Приемам всякакви критики и коментари.
Благодаря предварително.
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 07.02.15 15:01.
казано от moni7 на 04.02.15, 01:01:
Вечеря: Пилешка гърда със домати
...
Калориите ми се струват малко, но просто не знам дали мога да си позволя повече месо или яйца.
Има ли причина да избираш най-безвкусното и нискокалорично месо с неоправдано висока цена при ограничен бюджет?
Свинско, дроб, сърца, воденички... Цена - няколко пъти под тази на прехвалените пилешки гърди; калории и полезни вещества - в пъти отгоре.
Мнението беше редактирано от Ensiferum на 04.02.15 01:47.
Дробчета, сърца и воденички никъде не съм виждала да продават, което си е странно.. А свинското им е г/д на същата цена като пилешкото,ако не и по-скъпо.
Просто пилешките гърди доста често са много намалени в големите супермаркети.
Мнението беше редактирано от moni7 на 04.02.15 01:52.
Трудно ми е да повярвам на горните твърдения.
Където и да потърся в интернет по британски сайтове, свинското е най-малко два пъти по-евтино от пилешките гърди. Дроб - 1.70-2.00 паунда в големите супермаркети..
Мнението беше редактирано от Ensiferum на 04.02.15 02:02.
Да, аз малко се ограничавам до ALDI и LIDL (като най-евтини супермаркети), но си е факт, че те предлагат по-малко продукти. Ще потърся и в другите за някакви дробчета още утре. Благодаря за инфо-то :)
04.02.15
11:13
Провери в теско, там правят и намаления след 18:00часа (не съм сигурен за точния час) на риба, мръвки, общо взето на различни продукти,като цената й е в пъти по-ниска от тази в България.
04.02.15
19:17
Наблегни на яйчица, подбирай евтини меса, но гледай да са наистина такива...Със субпродукти като сърчица и воденички не мисля, че ще постигнеш оптимални резултати.Успех
04.02.15
21:52
казано от Стоил Антониев на 04.02.15, 19:17:
Със субпродукти като сърчица и воденички не мисля, че ще постигнеш оптимални резултати
Що?
Мони, финансовото положение сигурно наистина е много тежко, а глада голям, щом си започнала да хапваш буквички... :D