Дневник

Темата е заключена.
Jenya ...

04.02.15
16:21

Здравейте, най-сетне се реших да започна и аз да пиша. Моята история е следната - от малка съм предразположена към напълняване и бях върл враг на спорта. Търсех едва ли не някакво магическо решение. Като всяко дете, което иска да е като другите, но и да не полага усилия. Появяват се комплекси от подигравки и много лоши емоции за един детски мозък. В крайна сметка за 1 година от тегло 90 кг и височина 174см, аз свалих 20кг с помощта на много информация от форуми, статии, приложена на практика. Естествено най-голяма полза имаше от бягането и фитнеса, съчетани с правилно хранене. Всичко беше наред и в правилна посока, докато не започнах сезонна работа на морето, в един хотел. Нямах време за нищо освен да спя, да ям вредна храна, защото беше по-бързо и лесно в самия хотел. Вредният начин на живот, лошото хранене, нощните смени по 12 часа си казаха думата, сега отново съм с 10кг отгоре. Преди 1 седмица отново започнах битката със себе си. Чувствам се отлично и смятам този път да стигна до край, да видя на какво съм способна, без да дезертирам. Освен всичко този режим ме кара да се чувствам добре, не само за сваляне на килограми, но и за настроение и тонус.
Относно режима е НВД, всеки ден си пиша менюто за следващия и си изчислявам грамажи и калории - тук в сайта има много полезна информация. Ходя да бягам в парка по 5км, 4-5 дни в седмицата и правя упражнения за горна и долна част, различни видове.

Темата беше редактирана от Jenya ... на 04.02.15 18:58.

05.02.15
00:01

Успех и само НАПРЕД!!!

Jenya ...

05.02.15
10:49

Благодаря ти, Кристиян!

Днес ще напиша менюто си за последните три дена. Давайте мнения и идеи!

03.02
I Закуска след тренировка
1. Суров белтък, суров жълтък
2. Черно кафе без захар
3. Половин грейпфрут

II Обяд
1. Зелена салата с авокадо и 1 с.л. извара
2. Пилешко бяло месо варено 200гр

III Вечеря в 18:00
1. Пилешко месо 150гр
2. Зелена салата с настърган морков и авокадо

04.02

1. 200гр кисело мляко с една лъжица овесени ядки
2. Черно кафе с половин грейпфрут

II Обяд
1. Зелена салата с авокадо
2. 300гр млечна салата (Правя си я с кисело мляко и извара. Може и нарязано сварено яйце, но вчера беше без.)
3. Мандарина

III Вечеря 18:00
1. Риба 200 гр  (по рецептата от сайта за задушена пъстърва във фолио, върху канапе от лук, без добавяне на мазнина)
2. Зелена салата

05.02

1. Твърдо сварено яйце
2. Кафе черно

II Обяд
1. Задушени броколи 200гр
2. Млечна салата като в предния ден, но с нарязан сварен белтък.
3. Грейпфрут половин

III Вечеря 18:00
1.  200 грама риба приготвена както предния ден, във фолио.
2. Салата от краставици

Водата, която изпивам е 3л на ден. Сутрешната ми тренировка е 5км крос.

П.С. Менюто ми е малко еднообразно, но в момента разполагам с оскъдни финанси. Ще се постарая да не бъде толкова еднотипно. Фактът, че идва пролет и лято с изобилие от зеленчуци ме прави много щастлива. :)

Мнението беше редактирано от Jenya ... на 05.02.15 11:04.

05.02.15
11:18

Не знам каква е тренировката, но следтренировъчното хранене ти е слабо, увеличи яйцата. И по-добре не ги яж сурови. Хем е гадно, хем рискуваш разни болести. По филмите ги ядат сурови защото изглежда по-зрелищно (giggle)
Като цяло храната май е малко, смятала ли си я?

Jenya ...

05.02.15
11:37

Да ужасно е сурово яйце :D . Ами и аз не знам вече. Като си изчислявам калориите, които трябва да поемам ми излизат 2000, но не е ли много? Мазнините в % като ги смятах за моето тяло бяха 27%. Имам бая да свалям пак наново. Но в никой случай не казвам, че моят режим е абсолютно правилен, приемам съвети, човек винаги се учи. Да вметна и че нямам кантар в момента, меря си обиколките за да видя горе долу. За сега за 4 дена са 2-3 см махнати.

казано от Jenya ... на 05.02.15, 11:37:

Да ужасно е сурово яйце :D . Ами и аз не знам вече.

Към хигиенния риск, който Pavel D спомена, прибавям и твърде ниската усвояемост на суровите яйца.

Като си изчислявам калориите, които трябва да поемам ми излизат 2000, но не е ли много?

Как ги изчисли? Може и да не са ти малко.
Виж важните теми в раздела за съответните хранителни режими.

Да вметна и че нямам кантар в момента, меря си обиколките за да видя горе долу. За сега за 4 дена са 2-3 см махнати.

Кантар наистина не ти трябва общо взето... но 2-3 cm, свалени за 4 дни, могат да бъдат следствие само от грешка в измерването. :)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 05.02.15 12:02.

Или от изхвърлена вода, Коле :)

Jenya ...

05.02.15
12:30

Калориите изчислих чрез формулата в сайта. Относно сантиметрите може и аз да имам грешка, не знам, но се чувствам много по-добре, по-леко някак. Определено смятам, че има някакъв резултат, то е ясно, че за 5 дена не може да станат чудеса. Затова продължавам.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1