05.02.15
16:48
Здравейте, имам въпрос към “Клек в 20 повторения”
Виждам, че някой ги разделят на сплит и се чудя как да тренирам. Целта ми е покачване на мускулната маса. Стажа ми е към 3 години с прекъсвания. Преди тренирах по сплит, но сега октомври почнах цяло тяло с базови упражнения, нещо ръцете въобще не се стягат..
Въпроса ми е как да тренирам за най - добре. Оригинала на клек х20 с базови упражнения 3 пъти в седмицата или да си я направя на сплит? Замислям се за сплит, защото бях чел, че е хубаво, когато натоварваш нещо ( примерно гърди ), да направиш повече упражнения за гърдите, за да влезне повече кръв в тях и да се напомпат по - добре. Знам, че сте фенове на силовите тренировки, но мисля, че и сплита не е лошо решение. Вие какво мислите?
Клек х 20 + гърди, бицепс ( За гърди 4 упражнения по 2 серии, за бицепс 3 упражнения по 2 серии )
Клек х 20 + гръб, трицепс ( За гръб 4 упражнения по 2 серии, за трицепс 3 упражнения по 2 серии )
Клек х 20 + малко крака + рамо ( За краката може да добавя една фермерска разходка + прасец и 3-4 упражнения за рамо.
Темата беше редактирана от Vico_ на 05.02.15 17:52.
05.02.15
17:12
Първо направи клек в 20 повторения с тежест за 10 и тогава решавай дали да прибавяш + още малко крака ^^
05.02.15
17:32
Да и аз това се замислих, дали има смисъл от повече за крака. Другия вариянт, който измислих, е:
Понеделник
Клек х20 + гърди, гръб
Сряда
Клек х20 + ръце, рамо
Петък
Клек х20 + гърди, гръб, ръце, рамо с по 1 базово упражнение.
Така мисля, че ще се възстановявам добре, вашето мнение?
Важен е клека. След него какво ще правиш е все тая. Само внимавай с възстановяването, че мен там ме спъна програмата. Не я подценявай - много е тежка и не е за всеки :)
05.02.15
17:53
Знам, че е тежка, затова се чудя как да я наглася. Да, знам че клека е важния. Мисля, че ако направя програмата в сплит, ще се възстановявам по - добре?
Виж сега. Ако направиш 20те дихателни клека както трябва, бас ловя, че няма да имаш желание за др упр и ще искаш да си ходиш вкъщи :)
Квото и да правиш, знаи, че програмата е адски тежка. Възстановяването ти е приоритет. Ако храната и сънят куцат, по-добре не я почвай.
Мнението беше редактирано от Дока на 05.02.15 17:55.
Аз като я правих след клека и пулоувъра нямах желание и не правих нищо друго. Едиснтвено във втората седмица правих упражнения за горна част със СТ. Възстановяването зависи от много други неща, не е само тренировъчния обем - сън, храна, добавки, стрес, натренираност ...
05.02.15
18:05
Съня почти винаги ми е към 8 часа. Храната е около 3000-3200 калории. На 18 съм, тежа 65 кг горе - долу и съм висок 174-5
казано от Vico_ на 05.02.15, 18:05:
Съня почти винаги ми е към 8 часа. Храната е около 3000-3200 калории. На 18 съм, тежа 65 кг горе - долу и съм висок 174-5
Ем давай тогава :)
Мнението беше редактирано от Дока на 05.02.15 18:07.
05.02.15
20:26
Така и мисля да направя. Някой други мнения? На сплит ли да го направя?