27.10.14
20:56
Здравейте :) интересува ме при занижени нива на тестостерон / много малко под долната граница/ 8.1 при 8.4 долна граница а пък естрадиола при горна граница 41.2 моя е 37 ...
Интересува ме прием от 25 мг на кломифен цитрат какво влияние би оказало ?Говорих с една ендукриноложка която ми каза ,че щом нямам никакви оплаквания сигурно свободния тестостерон е в норми и да не се плаша . Но аз искам да го вкарам в норма.Никога не съм употребявал препарати.Тренирам от 3 години а съм на 29 и мисля ,че не е нормално да е толкова ниско нивото на тестостерон.Нямам никакви оплаквания от към либидо,сила и т.н
Нивата на хормоните варират. Поне го изследвай още 1-2 пъти при различни обстоятелства преди да започнеш с “терапията”. Отделно, че нямаш и оплаквания. И какъв свободен тестостерон като той е изследвания. Давам ти безполезен форумен съвет - не прави глупости като не си наясно с нещата, има си специалисти за тази цел (ендОкринолози)
Мнението беше редактирано от aleks на 27.10.14 21:59.
27.10.14
22:39
казано от aleks на 27.10.14, 21:53:
Нивата на хормоните варират. Поне го изследвай още 1-2 пъти при различни обстоятелства преди да започнеш с “терапията”. Отделно, че нямаш и оплаквания. И какъв свободен тестостерон като той е изследвания. Давам ти безполезен форумен съвет - не прави глупости като не си наясно с нещата, има си специалисти за тази цел (ендОкринолози)
Правих 2 изследвания и при 2-те беше нисък 2-рия път под долната граница за първия път малко над нея при долна 8.4 беше 9.1 все ниско...... Чета в гоогле ,че някой приемащи кломифен 25мг на ден за няколко седмици имат доста сериозни разлики в положителна посока. Също така видях някой който го приемат над 6 месеца годишно.Не би трябвало да е толкова вреден в доза от 25 мг примерно за 40 дни ?
Със сигурност приема му ще повиши теста и ще редуцира естрадиола...въпроса е друг. След като прекратиш приема дали хормоните ти няма да се върнат в горе посочените от теб стойности. Трябва да се търси проблема. Сигурен ли си ,че не си направил нещо с което да разтроиш хормоните. Употреба на хормонални препарати, глад, непитателна храна, физическа преумора...Аз бих се пробвал с кломифена (дори 50мг) и към него бих добавил 100 грама d-aspartic acid, може да вкараш и някое концентрирано витамин D с храненията...поне 5к единици дневно след 30 дни ще ги прекратя и ще си изследвам хормоните...след още 20-30 дни отново и ще се надявам да са в норми (:
Успех !
Мнението беше редактирано от Strelok91 на 04.11.14 10:35.
04.11.14
12:04
казано от Strelok91 на 04.11.14, 10:33:
Със сигурност приема му ще повиши теста и ще редуцира естрадиола...въпроса е друг. След като прекратиш приема дали хормоните ти няма да се върнат в горе посочените от теб стойности. Трябва да се търси проблема. Сигурен ли си ,че не си направил нещо с което да разтроиш хормоните. Употреба на хормонални препарати, глад, непитателна храна, физическа преумора...Аз бих се пробвал с кломифена (дори 50мг) и към него бих добавил 100 грама d-aspartic acid, може да вкараш и някое концентрирано витамин D с храненията...поне 5к единици дневно след 30 дни ще ги прекратя и ще си изследвам хормоните...след още 20-30 дни отново и ще се надявам да са в норми (:
Успех !
Много ти благодаря за включването ! В интерес на истината свалих 28 кг .. с НВД и двурязови тренировки почти без почивен ден сутрин тичане вечер в залата.Преди 2 дни започнах по 25 мг кломифен днес ще ида да си купя и на NOW D3 5000UI в момента съм вдигнал храната и нямам кардио тренирам 4 пъти в седмицата след 20 дни ще пусна изследвания и поле пак да видя как ще са нещата :)
01.02.15
19:47
Нормално при голям обем аеробно натоварване към тренировките и диета да ти спадне тестостеронът.
05.02.15
18:10
Според мен тези стойности са си напълно нормални и не знам защо се филмираш...