05.02.15
20:27
Имам си тренировъчна програма, имам си и хранителен режим, който като цяло ми дава енергия за деня и ми се отразява перфектно, 1 приятел преди 1 седмица ми го препоръча, той има супер яко тяло точно каквото искам да имам, и неговата закуска и вечеря са 1 и същи 50 гр овес в кисело мляко + 1 банан и 5 варени яйца ( с 2 жълтъка)....това са вечерята и закуската, между тях има 3 основни хранения с по 200 гр меси с 200 гр картофи или ориз и има едно 6 то хранене с плодове или зеленчуци междинно ако огладнее. Дотук добре, обаче аз правя същото, само че с 2 основни, а не с 3, щото ми идва много храната сметнал съм си калориите и сега като ям по 5 пъти ( закуска, 2 те основни, междинно и вечерята) и приемам 600 калории по-малко от тези, дето трябва да приемам, а нали се махат 500 за да чистиш, тоест е добре калорийния баланс. Леките ми съмнения идват от там, че приемам на всяко хранене въглехидрати, както и във вечерята. Искам да съм сигурен за тея “митове”, че не трябва да се ядат след 12 на обяд и не за вечеря и т.н. дали са истина, той казва, че са глупости и ако се храня така тялото приема всичко, дето му е нужно и няма как да трупам мазнини. Той иначе няма никакви мазнини и всичко е постигнал с тоя режим, аз откакто се храня така се чувствам супер и имам леки резултати в мускулната маса, мислите ли, че примерно банана и овеса са проблем точно преди лягане ?? Подчертавам, че правя доста кардио и целите ми са логичните - мускулна маса и да се изчистя до лятото, (тренировъчната ми програма е добра 100% по нея нямам въпроси). Иначе пия протеин само след трен и 30 мин след закуската и съм 82 кг и 188 см като цяло съм си слаб добро ми е тялото, но имам малко мазнинки по корема и не ми се вижда пресата тях искам да махна. Иначе съм чел доста неща из сайта и като цяло, но всеки говори различно за въглехидратите много хора казват, че не трябва да се ядат вечер, други че трябва на всяко хранене, аз приемам по около 200 гр въглехидрат на ден(зависи дали ям картофи или ориз с месото), а изчислих, че трябва да приемам 232 за да чистя, тоест даже приемам по-малко отколкото ми е нужно. Как мислите, много ли въглени приемам ( 400 гр картофи 100 гр овес и 2 банана на ден ) и това, че малка част от тях ги ям на вечеря дали ще подобри/поречи на чистенето, ясно е, че за мускулите ще помогне много.
Темата беше редактирана от Силви Георгиев на 05.02.15 20:30.
казано от Силви Георгиев на 05.02.15, 20:27:
по 200 гр меси
И по 200 гр. Кристиано Роналдо...
По-въпроса - няма значение часа, важен е общия брой на калориите и разпределението на макронутриентите като цяло. Демек, ако ядеш по 200 гр. въглехидрати, може да ги ядеш и всичките вечер. Това е за композиция на тялото.
05.02.15
22:42
Точно това исках да знам, защото калориите и отделните грамажи на прот/въг/маз са ми доста добре изчислени и съвпада по начина, по който се храня и просто искам да съм сигурен, че като приемам и вечер въглени няма да настъпят усложнения при чистенето ;)