04.02.15
19:17
Здравейте, пробвах да си направя хранителен режим за сваляне на килограми и чистене, на 16 години съм 78 килограма и съм висок 180 см и искам да изкарам пресата, ходя редовно на фитнес имам програма всеки ден правя различно (гърди,ръце,крака,гръб,рамо) а след като свърша с упражненията правя и упражнения за корем (понеделник,сряда,петък) суперсерий за корем, а накрая на тренировката кардио 10 мин (пътека speed 10) падат се около 1 км и 500-600м.
Примерен хранителен режим:
Закуска:
Около 6:40ч
2 варени яйца
Обяд:
Около: 12:00
100грама пилешко филе + моркови + краставици
Вечеря:
Около: 20:00ч
Нещо леко, доматена манджа, или печена скумрия, или зеленчуци.
—
За обяд също така може да сменям, пилешкото филе примерно с печена скумрия или варени тиквички с кисело мляко.
Мисля да спазвам НВД диета, трябва ли да изключа бобовите храни (грах,боб,леща) ориза, картофите и плодовете.
Също така да попитам позволени ли са млечните продукти обезмаслено кисело мляко Верея 0,1 %масленост, обезмаслено прясно мляко, сирене, кашкавал или извара.
04.02.15
23:07
Искаш да отслабнеш или да изчезнеш ?
04.02.15
23:43
Какво имате предвид? Искам да отслабна и да ми се оформи доло горе добре тялото.
Мнението беше редактирано от Yonislav Stamov на 04.02.15 23:43.
Много ти е малко храната. Включи още яйца, месо (всякакво), пълномаслена извара. Бобовите не ги изключвай. Картофите и плодовете не са най-добрите въглехидрати, но ако ти се приядат - яж. По-добър вариант са от захарните изделия и бялото брашно
На тая възраст не е добре да си ограничаваш калориите обаче
05.02.15
01:00
За закуска може ли 2 яйца с обезмаслено мляко или да си купя чисто мюсли и да го правя с прясно или кисело мляко, а яйцата да отидат за обяд. Също така мога да си ям ориз обаче не трябва да го смесвам с месо, примерно за обяд 300 грама ориз с зеленчуци (царевица). Относно плодовете трябва ли да ги спра? Също така колко калории дневно трябва да приемам доло горе за да слабея, но да е и здравословно.
Мнението беше редактирано от Yonislav Stamov на 05.02.15 01:11.
05.02.15
12:22
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/32063
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/49744
моя съвет е да четеш :)
05.02.15
18:03
Чел съм ги доло горе си съставям хранителен режим обаче незнам какво количество трябва да приемам. Имам предвид този режим дето съм си го направил какво да му променя за да стане добре и да свалям мазнини, каква храна трябва да наблегна примерно сутрин може ли да ям 5-6 лъжици чисто мюсли с обезмаслено прясно мляко а на обед яйца с месо или зеленчуци с месо.
Мнението беше редактирано от Yonislav Stamov на 05.02.15 18:05.
06.02.15
00:17
казано от Yonislav Stamov на 05.02.15, 18:03:
Чел съм ги доло горе си съставям хранителен режим обаче незнам какво количество трябва да приемам.
Ами ако не ги беше чел горе-долУ, а внимателно, щеше да знаеш и кое, и по колко, и кога. Или поне да имаш достатъчно ясна представа, за да изградиш смислена база, която да коригираме.
Щото другия вариант е отиваш в някой голям фитнес с инструктор, казваш му “мързи ме да чета и да мисля, дай нещо готово”, плащаш си съответната сума и хвърляш боб дали е бил читав инструктора. Това е.
Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 07.02.15 02:18.
07.02.15
14:53
казано от Yonislav Stamov на 05.02.15, 18:03:
Чел съм ги доло горе си съставям хранителен режим обаче незнам какво количество трябва да приемам. Имам предвид този режим дето съм си го направил какво да му променя за да стане добре и да свалям мазнини, каква храна трябва да наблегна примерно сутрин може ли да ям 5-6 лъжици чисто мюсли с обезмаслено прясно мляко а на обед яйца с месо или зеленчуци с месо.
Щом си съставил този “режим” определено си чел нещо друго, но не и линковете, които ти пратих. С това количество на храната което си измислил няма да сваляш мазнини - гаранция!
Изчисли си калориите, избери си подходящо съотношение на макронутриентите, разпредели си ги подобаващо през деня.
Ти заменяш месо с тиквички и яйца с овес, което ме навежда на мисълта че не знаеш какво е протеин, въглехидрат и мазнини ..
21.02.15
20:41
Сутрин овесените ядки как да ги правя
30-40гр овесени ядки + Една кофичка кисело мляко 2% масленост или накиснати в вода?
23.02.15
19:00
Промених си малко менюто, какво мислите?
Сутрин:
6:40ч - 40г овесени ядки + Кофа кисело мляко 2% Масленост
8:40ч - 100г печени фъстъци
Обяд: (12:15ч)
100г пилешко филе + Салата (Зеле,краставици) + Краве сирене около 50г
Втори вариант за обяд:
Две бъркани яйца + Салата (Зеле,краставици,маслини) + Краве сирене 50г
Вечеря: (22:00)
Доматена манджа една купичка + Краве сирене 50-100г
Втори вариант (Вариант от обяд-а, който не съм ял, примерно на обед съм ял пилешкото филе, вечерта ще ям бърканите яйца)
100г пилешко филе + Салата (Зеле,краставици) + Краве сирене около 50г
Две бъркани яйца + Салата (Зеле,краставици,маслини) + Краве сирене 50г
50-100г Извара преди сън
Също така да попитам, може ли примерно да заменям понякога сиренето с кашкавал.
казано от Yonislav Stamov на 21.02.15, 20:41:
Сутрин овесените ядки как да ги правя
30-40гр овесени ядки + Една кофичка кисело мляко 2% масленост или накиснати в вода?
Във вода си е наказание :)
В мляко, ако можеш да си позволиш банани - пасирай един банан в млякото и ги накисни за няколко часа (или цяла нощ). Ако ти идват много въглехидратите - прясно мляко, стевия и какао
Пробвай и да ги накиснеш в яйца - получават се много вкусни палачинки/питки/пици. Особено ако овесените ядки са предварително смляни
Фъстъците и останалите ядки най-добре ги яж сурови.
Може да заменяш сиренето с кашкавал, аз примерно обикновено сирене не ям. Извара за обем и протеин, а кашкавала за разнообразяване, по 50-100гр на ден. Повече мазнини има, но е по-вкусен и има по-малко сол
Мнението беше редактирано от Pavel D на 06.03.15 01:30.
07.03.15
08:55
Засега се отказах от НВД пореди здравословни причини (запек и поява на хемороиди), възможно ли е да ми препоръчате режим в който храната не е толкова суха, и няма да имам проблеми, но пак да е за изчистване на подкожни мазнини.
07.03.15
09:50
Следи си приема на калории, въобще не е нужно да изпадаш в крайни диети.
08.03.15
11:58
Пробвах да си направя един ориентировъчен режим:
Закуска: Овесени ядки около 100гр + Кофичка кисело мляко 2% Масленост 400г
Закуска Втори вариант: Кофичка кисело мляко 2% Масленост 400г + Една средно голяма ябълка
Обяд:
100-150г Пилешко бутче варено (с кожа) + Салата или Таратор
Обяд Втори вариант: Кофичка кисело мляко 2% Масленост 400г + Една средно голяма ябълка или вместо ябълка два банана.
Вечеря:
Доматена супа и 100г извара
Втори вариант за вечеря е да си приготвям, грах, леща, зрял боб, зелен боб или някакви други по течни храни.
Засега гледам да избягвам сухите храни, така че ако може да ми предложите и други варианти за обяд,вечеря който биха могли да паснат на режима ми.