fire, мерси за идеите :) Тъй като искам да остана на настоящата програма още 3 седмици, за момента мисля да увелича тежестите и да намаля повторенията при скрипците, едностранното гребане и раменните преси и се чудех дали това би бил правилен подход в случая. Погледнах тази програма за “дами с амбиции за мускулен прогрес” и тренировката за гръб е същата като моята, но с 1/2 по-малко повторения и съвет за увеличаване на тежестта след всяка серия.
Тягата и гребането с щанга съм ги харесала от известно време и ще гледам да ги влюча след трите седмици. Колкото до набиранията - ужасно трудни саааа...Вкъщи имам лост и се опитвам няколко пъти седмично, но за момента съм на нещо като половин набиране :D Предполагам, че трябва редовна практика както с всичко :)
Мнението беше редактирано от Роси на 29.01.15 13:05.
Четвъртък, 29.01.2015, почивка
Храна:
7:20: банан*; какао* с кокосова захар*
9:00 - 11:00: банан*; зелен чай
12:00: 2 варени яйца* М; 2 ръжени крекера* с маслинова паста*; 1 авокадо със сусам и малко балсамико; зелен чай с гинко
14:30 - 18:00: черен чай; 2 ябълки
20:00: 4 царевично-амарантови вафли*; шепа сушено манго*
21:00: порция гратен* от праз; смесена зелена салата със зехтин и балсамико; 40-50г сирене; мандарина*
+ доста опитване на сладки докато ги правих/пекох
Движение:
- Сутринта: 5 поздрава А
- Вечерта: 2х100 клек СТ
- Сериозна мускулна на раменете. Днес още ме държи. Все едно са ме увили в гипс :D
- Правих 3-4 часа сладки снощи като всичките са веган, защото приятелят ми има един колега веган. Оказа се, че той днес бил отпуска :D Но май ще научим хората на здравословно сладко. Вече искали рецептата за тахановите бисквитки (sun)
- Глад, глад и глад!!! Искам да яяяяям :( Снощи ядох толкова много и тази сутрин пак глад. Вместо 1 изядох два банана за закуска, а по пътя си мечтаех някой колега/колежка да е донесъл сладкиш (wasntme) Не ми се говори...Добре, че не изядох сладките за рождения ден на половинката :D
Мнението беше редактирано от Роси на 30.01.15 10:40.
Петък, 30.01.2015 и Събота, 31.01.2015
И двата дни почивка с доста храна по сметки на око. Не беше кой знае колко зле като качество, но беше нещо от сорта на “от всичко по малко”, което не ми допада по принцип. В петък вечерта бяхме на италиански ресторант и си храних душичката с тортелони, тартуфо и винце и съответно вчера, а даже и днес съм “водна”. Вчера нямах кой знае какви издънки до вечерята, която първо че беше посред нощите и второ се състоя от какво ли не..главно въглехидратни неща (dull). Идеята беше да вечеряме боб, който сложих на котлона в 19.00, а в 22.00 все още тропаше след добавяне на 3 лъжици ракия...Накрая бях побесняла и озверяла от глад и затова вечеряхме каквото имаше на разположение в хладилника + хляб, фурми и аз не знам още какво. Иначе боба го варихме до 23.30 и днес сутринта още час и половина. В момента става за ядене, но ми излезе златен.
Днес вече ходих в залата. Тъй като настроението ми е като на някой дето са му схрускали закуската пред очите, нещата не протекоха по най-добрия начин. В смисъл беше ми някакво такова припряно и забързано и накрая дори кардиото си отрязах. По-късно ще разпиша целия ден, за да се придържам поне към формата на дневника си. Сега пия какао с 2 парчета шоколад 95%, разтопени в него, за повдигане на настроението ;)
Неделя, 1.02.2015
Храна:
8:30: извара с какао и лешници; черен чай
12:30: порция боб; към 100г сирене* (берг + ементал); 2 царевично-амарантови вафли*; 11 фурми; 2 мандарини
15:30: какао* с 30г шоколад 95% + 1 и 1/2 ч.л. кокосова захар; банан*
18:00 - 20.00 (докато готвих): 2 бадемово-таханови сладки* (на снимката); 3-4 лъжици нутела* (авокадо, лешников тахан, агаве, какао)
20:30: порция боб; 1/2 портокал*
Трен (Долна част, корем):
5 минути кростренажор, ставни ротации, клекове СТ
клек с щанга - 20@2.5кг; 20, 18@5кг
бедрено разгъване - 3х20@13,3кг
бедрено сгъване - 20, 15, 15@22кг
аддуктор машина - 30@22кг; 20, 15@25кг
абдуктор машина - 26, 21, 21@22кг
глутеус мост - 2х100@5кг
повдигане на пръсти от стъпало - 3 серии до отказ с 2х5кг
планк - 3х до отказ
къси коремни - 3х50
повдигане на краката от стенд - 20; 2х15
10-15 минути пътека
стреч
- Днес сложих на клека тежест. Първо 2х1.25кг диска и като видях, че с тях няма кой знае каква разлика добавих още 2х1.25 и така станаха цели 5кг :D Моля, мадамите с големите тежести да не ми се смеят...УжасТ :D Както по-горе писах отидох крива в залата и до края си бях крива...Затова всичко ми беше едно такова....криво. Например издразних си се как така на тези машини (за бедрено, аддуктор и абдуктор) сто години седя на едни и същи тежести и реших, че няма да чакам да стигна 20-30 повторения колкото трябва по програма, а ще увеличавам още тук и сега :D Всъщност на бедреното разгъване си направих максимума повторения с 13.3кг, но направо яко се изгърчих. Кардиото го отрязах почти цялото, защото не ми се занимаваше. Истината е, че и не бях много в кондиция. Мисля, че заради повечето въгленчета от последните дни съм задържала малко вода и се чувствах една такава пухкава и тежичка...
- Правих бадемово мляко, но не е за разправяне какво направих преди да стигна до същинското му правене. Сега малко съм се кротнала и вече ми е леко смешно, но като стана направо ми причерня. Правя млякото в белндер с висока кана. Слагам бадемите и водата, пускам го и какво се оказва...перката отдолу не е била закрепена като хората и всичко започна да тече...по блендера, по плота...по всичко. Последва основно почистване на кухнята. За съжаление ангажирах и приятеля ми с глупостите, които сътворих, а докато чистехме счупих и цедката на кофата за миене (dull). Еми... не ми беше ден. Не знам после как успях да сготвя останалите неща без поражения :D
Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 11.02.15 14:14.
Понеделник, 2.02.2015, почивка
Храна:
7:20: 2 бадаханки* (бадемово-таханови бисквитки ;)); бадемово мляко* с какао*
9:00 - 11:00: : мандарина*, зелен чай
12:00: голяма порция брюкселско зеле с кашу, ябълка и манго чътни (домашна манджичка); 2 моркова; няколко маслини; шепа лешници*
14:30 - 18:00: 2 ябълки; черен чай
20:00: 2 царевично-амарантови вафли*
21:00: тиквички с яйца и рикота на фурна; смесена зелена салата със зехтин и балсамико; сирене*(бри, ементал, берг); 2 лъжици от домашната нутела (inlove)
А преди малко сдъвках две парченца сушен джинджифил и сега ще пия билков чай.
Движение:
- Сутринта: ставни ротации; 5 поздрава А
- През деня: колело само в едната посока. Вечерта натрупа сняг и се наложи по друг начин да се прибирам.
- Имам лека мускулна на вътрешна част на бедра и прасец. Очаквах повече (dull)
- Днес валя толкова много сняг, че не знам какво ще правя с фитнеса тази седмица. Ако се заледи, а това е твърде вероятно поради падащите температури, ще ми е малко трудно да ходя с колелото, а с рейс е много време :( Ще го измисля...най-много да се попързалям :)
Мнението беше редактирано от Роси на 03.02.15 10:07.
Вторник, 3.02.2015
Храна:
7:20: банан* с нутела*; бадемово мляко* с какао*
9:00 - 11:00: банан*; черен чай; билков чай
12:00: омлет от 2 яйца* М и едно L с плънка от рукола и маслини; ябълка; зелен чай с гинко
14:30: ябълка
16:30: 3 бадемово-таханови бисквитки*
19:00 - 20:30: трен
21:30: малко парче тиквички с яйца и рикота на фурна; смесена зелена салата (рукола, спанак, зелена, тученица, лук) със зехтин и балсамико; около 30г сирене; 1/2 кофичка извара (Quark) с лъжичка какао* и лъжичка мед; 7 фурми
Трен (Гърди, рамо, бицепс, корем):
5 минути кростренажор, ставни ротации
повдигане на щанга от полулег - 15, 10, 8 - само с лост (17,5кг)
избутване на дъмбели от полулег - 3х15@2х6кг
пек-дек - 15, 11, 10@22кг
раменни преси с дъмбели - 15, 15, 10@2х4кг
разтваряне с дъмбели - 3х15@2х4кг
сгъване с дъмбел от стоеж - 10, 11, 10@5кг
коремни преси лакът-коляно - 3х50
коремни преси пръсти към пети - 3х50 на страна
коремни преси с повдигнати крака - 3х50
30 минути пътека: първо няколко минути тичане с 8.5 км/ч, после около 12-13 минути спринтове до 12.5км/ч; 15 минути тичане с 9.5 км/ч
стреч
- Получи се много добра тренировка (sun). Просто имах енергия, а не бях като парцал както в неделя. Познайте защо - първи ден на МЦ и вече съм човек. Не е истина какво прави с мен ПМС...Но сега по същество: напредък на лежанката - не. След първата серия от 15 при следващите ръцете ми се изморяват ужасно и едвам се справям. А каква пот се лее...Това малко ме сдуха в началото, но пък после видях, че силата при рамената се е покачила. Явно миналата седмица съм ги стреснала с новите килца :) С бицепсовото пак не се разбрахме, но аз и не го обичам. На пътечката имах толкова много енергия, че щях да изхвърча някъде. Затова и реших да направя малко спринтове. Накрая на тренировката бях вир вода (повече от обикновено), а лицето ми беше по-червено от домат :) Не изглеждах много добре, но пък се чувствах жестоко (sun) После и клинчът навръщане с колелото хич не го усетих, защото се бях загряла яко :)
- В работата има много болни и се надявам да не ме застигне и мен тази гадост. Засега ми няма нищо, но като всички около теб са кихащи и кашлящи какво да правиш :(
Мнението беше редактирано от Роси на 04.02.15 19:09.
Сряда, 4.02.2015
Храна:
7:20: 2 с.л. накиснати спелтови ядки с годжи бери*, кокос* и 1 ч.л. мед; бадемово мляко* с какао*
9:00 - 11:00: зелен чай
12:00: 1 авокадо* с малко сусам и балсамико; 2 варени яйца* М; около шепа маслини; 2 моркова; 9 лешника :D (имах едни за дояждане); зелен чай с гинко
14:30 - 18.00: 2 ябълки*; черен чай
около 21.00 докато готвех: 3-4 лъжици от авокадовата нутела*
21:30: гъбена супа*; 40-50г сирене; 3-4 маслини; 1 и 1/2 мандарини*
Движение:
- Сутринта: 5 поздрава А + ставни ротации
- Вечерта: малко тренче вкъщи
Трен:
- 30 минути вело
- 3х планк до отказ
- 3х30 напада СТ на крак
- 3х30 плие@5.5кг
Четвъртък, 5.02.2015, почивка
Храна:
7:20: ябълка с тахан*; черен чай
12:00: броколи с масло и индийско орехче; варено яйце* М; маслини; 50г лешници; зелен чай с гинко
14:30 - 18:00: 2 ябълки*; черен чай
около 20:00 навръщане от магазина: сушено манго*, което обче се оказа със захар (dull)
21:00: гъбена супа*; кисело зеле*; 2 кисели краставички*; 2 филии ръжен пълнозърнест хляб* - 1 с нахутен крем* и 1 с маслинова паста*; 2-3 ч.л. авокадова нутела*; 40г черен шоколад* с лешници; банан*
Движение:
- Нямам мускулна нито от вторник, нито от сряда.
- След работа трябваше да си напазаруваме някои неща, а аз бях вече ужасно гладна и нагънах едно сушено манго в колата, което беше вкусно, но пък се оказа захаросано и не се зарадвах много. Трябваше да проверя преди да го купя.
- Тъй като си свърших книжката за четене, сега по път чета различни статии за магнезий, цинк и витамини, тъй като трябва да направя нещо в тази посока, но пък все поставям всичко под въпрос и още не съм се спряла на конкретни суплементи. Въпросът е, че като си легнах четох някакви статии за различните видове магнезий и после цяла нощ това сънувах :D
Мнението беше редактирано от Роси на 06.02.15 10:12.
Петък, 6.02.2015
Храна:
7:20: 2 с.л. спелтови ядки с годжи бери*, чиа*, кокос* и 1/2 ч.л. мед; какао* с кафява захар*. Малко по-късно: зелен чай
12:00: 3 яйца* М, бъркани с масло, тиквичка и лук; маслини; 2 моркова; мандарина; зелен чай с гинко
14:30: 1/2 чаша черен чай; ябълка
16:30: 2 сурови бонбона*(лешников тахан*, бадеми, кокос*)
18:30 - 20.00: трен
20:30: банан*; 6-7 фурми
21:30: порция пълнозърнести спелтови макарони* с доматен сос* и пармезан; смесена зелена салата със зехтин; 20-30г сирене; ок. 175г извара (Quark) с 2 ч.л. какао и 1 ч.л. мед; 2 парчета кокос
Трен (Гръб, трицепс, корем):
придърпване на вертикален скрипец - 15, 15, 10@25кг
придърпване на долен скрипец - 15, 15, 13@20кг
гребане с дъмбел - 3х15@8кг
разтваряне на обратен пек-дек за задно рамо - 15, 12, 12@13кг
френско разгъване с щанга - 3х15@3кг
трицепс на /\- 6, 6, 5@6,5кг
къси коремни преси - 3х50
коремни преси с повдигнати нагоре крака - 3х50
хиперекстензии- 2х20; 15
30 минути пътека: първите 10 минути - малко тичане с 8.5 км/ч и после спринтове; останалите 20 минути - тичане с 9.2 - 9.5км/ч
стреч
- Вчера също се получи добра тренировка :) Залата беше доста празна за петък и аз бях в кондиция. Както се вижда имам малък напредък в упражненията за гръб - на вертикалния скрипец 2 серии с максимум повторения, на хоризонталния вдигнах тежестта и отделно си направих всички серии с макс повторения на гребането. При трицепса няма кой знае каква промяна. Вдигнах тежестта на /\, защото предната ми се виждаше вече много лека, но пък едвам добутах до 6 повторения. Голяма мъка ми е :D Днес имам сериозна мускулна на трицепсите и малко по-лека на гърба, което ме радва (sun)
Събота, 7.02.2015, почивка
Движение: пазар, малко домакинкса работа, доста седене пред компа заради един курс
Храна(грубо): ябълка, тахан, кисело зеле, сирене, къри с тиква и доста сушено манго (намерих си без захар и съм леко пристрастена)
Неделя, 8.02.2015
Храна:
10:30 - 12:30: трен
13:00: банан*; 8 фурми
14:30: къри с тиква и басмати; към 50г сирене; 20г шоколад* 85%...май имаше и още нещо
15:30: портокал*
17:30 - 19:30: 1/2 кофичка извара с какао, орехи и мед; 3 царевично-амарантови вафли*
22:00: супа* от сладък картоф, праз и ябълки; 2 бобени кюфтета*; 2 филии ръжен пълноз. хляб* с крема сирене; по-късно - 2-3 парченца джинджифил
Може и още нещо да има по храната...
клек с щанга - 18, 20@5кг; 20@7.5кг
бедрено разгъване - 3 серии х ? @15,3кг
бедрено сгъване - 3 серии х ? @22кг
аддуктор машина - 3 серии х ? @25кг
абдуктор машина - 3 серии х ? @22кг
напади - 20, 20, 17@2х6кг на крак
планк - 3х до отказ
alt. curls - 3х50
коремни преси с крака нагоре - 3х50
повдигане на пръсти от стъпало - 3 серии до отказ с 2х5кг
пътека: 30минути (10 - тичане, 10 ходене по наклон, 10 - тичане)
стреч
- В момента имам ужасна мускулна на Д и бедра. Не мога даже да седя :D От петъчната тренировка пък мускулната в събота се обади още повече и ме държа и вчера. Повторенията от вчера са ми на листа с програмата, който в момента не е в мен и затова всичко е или ?, или каквото помня. Нямам вдигане на работната тежест, освен при клека с малко, където ми се стори, че не се натоварвам достатъчно. Това, което вчера опитах да правя при останалите упражнения (сгъване, разгъване, аддуктор и абдуктор) е повторения с по-бързо темпо в една серия. Мисля, че се натоварих малко повече...
- Тренирах на гладно от една страна, защото не бях гладна и от друга, защото не ми се чакаше да ям и после още 2 часа докато започна да тренирам. Получи се добре :)
- Балансът отново ми се губи....този път в друг аспект - организация на време, но това се отразява най-вече на съня ми. Пак не спя достатъчно. И не знам как така стана, че събота и неделя имах толкова неща за правене, че се чувствах по-заета от през седмицата и това при положение, че приятелят ми пое гояма част от задачите (dull) Днес започнах седмицата изморена...Но спирам до тук с мрънкането и започвам отново да подреждам и приоризирам хаоса, който сама си направих ;)
Понеделник, 9.02.2015, почивка
Храна:
7:20: банан* с лешников тахан* и какао*; по-късно - зелен чай
9:00 - 11:00: : зелен чай
12:00: 3 бобени кюфтета*; шепа бадеми*; 2 моркова; маслини; мандарина*; зелен чай с гинко
14:30 - 18:00: ябълка; мандарина; капучино
20:00: супа* от сладък картоф, праз, ябълки; филия ръжен пълноз. хляб* с крема сирене; 2 царевично-амарантови вафли* с нахутен крем*; 40-50г сирене; 40г шоколад 70% с червена боровинка; 2 парченца сушено манго и 3 - джинджифил
Срам ме е колко много ям на вечеря, но все съм толкова гладна :(
Движение:
Прилагам няколко актуални снимки със самоанализ на това, което не си харесвам и искам да променя:
- Съотношение гръб/Д...Не ми харесва. Мисля, че гърбът ми е много тесен за такъв голям задник, а тъпото е, че дупето не иска да намалява. Не расте, но и не намалява. Само се стяга :) Тук нещата опират до ген според мен, защото винаги съм била така...Но ще се опитам ако мога да променя горната част.
- Не си харесвам особено краката и бих искала да ги офомя по-добре.
- За гърдите не ми се говори. Там трябва оперативна намеса :D
Това е засега, което мога да постигна, съчетавайки двете си любими дейности - спорт и готвене ;)
Мнението беше редактирано от Роси на 11.02.15 13:27.
Вторник, 10.02.2015
Храна:
9:00 - 11:00: банан*; черен чай
12:00: 3 бобени кюфтета*; маслини; салата зеленолистни (спанак, рукола, тученица, зелена) с авокадо, сусам и зехтин; зелен чай с гинко
14:30 - 18:00: ябълка, банан, зелен чай
19:00 - 20:30: трен. След него: 7 фурми
21:30: супа* от сладък картоф с 1 ч.л. сметана; кисело зеле*; 1 кисела (по-скоро сладка) краставичка; маслини; филия ръжен пълноз. хляб* с маслинова паста*; 20г шоколад* 70% с червена боровинка
повдигане на щанга от полулег - 15, 10, 7 - само с лост (17,5кг)
избутване на дъмбели от полулег - 15, 10, 10@2х7кг
пек-дек - 15, 10, 10@22кг
раменни преси с дъмбели - 15, 10, 8@2х5кг
разтваряне с дъмбели - 12, 10, 10@2х5кг
сгъване с дъмбел от стоеж - 25, 22, 22@5кг с редуване на ръцете
коремни преси лакът-коляно бързо темпо - 3х50
20 минути интервали на кростренажор
стреч
- Вече трета седмица никакъв напредък на лежанката с лост (dull) Първата серия ок и после едвам. Не знам дали проблемът не е в това как държа щангата (shake) Качих тежестите при упражненията за рамена. Бях останала с впечталението, че предния път съм си направила и трите серии с макс повторения на пресите и затова и при тях взех по-тежки дъмбели, а то се оказа, че не било така (wasntme) Нищо, връщане назад няма :) Сега съм на 5кг и само нагоре трябва да се върви :)
- Вчера в работата както никога нямаше кой знае колко работа и по едно време много полешперих във форума (wasntme) Затова и реших да си тръгна по-рано като си изтегля днешната тренировка. В залата беше много спокойно, но това, което ми направи впечатление беше, че бях единствената жена. По едно време се чудих какво става, дали не съм объркала фитнеса :D Като стигнах до кардиото, разбрах каква била причината - системна грешка на всички пътечки :) Затова и завърших с кростренажор.
11.02.15
13:53
казано от Роси на 09.02.15, 23:52:
- Съотношение гръб/Д...Не ми харесва. Мисля, че гърбът ми е много тесен за такъв голям задник, а тъпото е, че дупето не иска да намалява. Не расте, но и не намалява. Само се стяга :) Тук нещата опират до ген според мен, защото винаги съм била така...Но ще се опитам ако мога да променя горната част.
Да му време на гърба и ще навакса. Задника бавно се смалява, там обикновено има големи депа мазнини и те трудно се стопяват. Щом се стяга всичко е ОК.
По-тежкото и по-разнообразното трениране ще им се отразят по-добре от това, което правиш сега.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 11.02.15 13:54.
казано от James Hinks на 11.02.15, 13:53:
Да му време на гърба и ще навакса. Задника бавно се смалява, там обикновено има големи депа мазнини и те трудно се стопяват. Щом се стяга всичко е ОК.
Това звучи обнадеждаващо :)
казано от James Hinks на 11.02.15, 13:53:
По-тежкото и по-разнообразното трениране ще им се отразят по-добре от това, което правиш сега.
Все ме е страх от по-големите тежести за долна част, защото мисля, че краката ми растат много лесно :( Под разнообразие имаш предвид по-често и с различни упражнения или пак по-рядко като сега, но редувайки различни упражнения?
11.02.15
14:10
казано от Роси на 11.02.15, 14:02:
Все ме е страх от по-големите тежести за долна част, защото мисля, че краката ми растат много лесно
Имаш ли личен опит с бързото получаване на мега-мощни мускули на краката?
Мускулатурата на горната част бързо ли расте при тежко трениране?
Посококи за размисъл, не нещо конкретно... :)
казано от Кольо Пияндето на 11.02.15, 14:10:
Имаш ли личен опит с бързото получаване на мега-мощни мускули на краката?
Добре, не бяха “мега-мощни” :D, но когато започнах да тренирам с тежести (макар и малки) преди 2-3 години бедрата ми се увеличиха примерно с 2см и това не ми хареса :) Затова и реших, че може би не е хубаво да тренирам долна част с големи тежести - не искам по-големи крака, а по-добре оформени. Съответно заложих на повече повторения с не толкова големи тежести.
казано от Кольо Пияндето на 11.02.15, 14:10:
Мускулатурата на горната част бързо ли расте при тежко трениране?
При мен явно не, но нали има мускулни групи, които вървят по-бързо и такива, които вървят по-бавно при различните хора. При мен все имам чувството, че краката се развиват по-бързо...
11.02.15
15:34
казано от Роси на 11.02.15, 14:02:
Все ме е страх от по-големите тежести за долна част, защото мисля, че краката ми растат много лесно :( Под разнообразие имаш предвид по-често и с различни упражнения или пак по-рядко като сега, но редувайки различни упражнения?
По-често и по-разнообразно от към движения, които могат да се изпълняват силово и тежко. Естествено за сметка на обема на тренировката.
Иначе има и “кардиовариант” за краката - с интервали, но мисля, че още ти е рано за това.
Сряда, 11.02.2015, почивка
Храна:
7:20: банан*; извара със спелтови ядки, ленено семе*, кокос*, какао*, мед; зелен чай
12:00: омлет от 3 яйца* М; маслини; смесена зелена салата със сусам, сушени домати и зехтин; зелен чай
14:30 - 18:00: ябълка; портокал; черен чай
20:00: парче киш* (блат - спелта, плънка - рикота, яйца, подправки); кисело зеле*; 3 фурми; 30г шоколад* 95%; малък банан; 2-3 парченца кокос
21:00 - 22:30 (докато готвих): 2-3 парченца моцарела*; 2-3 ч.л. фъстъчено масло с мед; 2 фъстъчени сладки - 1 за опитване и 1, защото много ми харесаха :)
Движение:
- През деня: стандартното колело
- Вечерта: 3х100 клека СТ
- Благодаря на добрия човек, който оправи проблема с italic-a в дневника ми (F)
- Мускулната на Дто от неделя се усеща още, макар и доста слабо. От вчера имам и на ръцете и гърдите от тренировката във вторник. Пълно оборудване :D
- Вчера имах идеята да се раздвижа повече вкъщи, но истината е, че малко ме домързя. Нещо бях изморена, а и ми дойде музата за готвене :) Резултатът е пица-мъфини от киноа и едни импровизирани бисквитки от фъстъчено масло, бадеми и кокос :) Междувременно си опекох и сусам на тиган за салати (inlove)
12.02.15
13:12
казано от Роси на 12.02.15, 13:08:
Благодаря на добрия човек, който оправи проблема с italic-a в дневника ми
На дъното беше незатворен italic-таг в едно от мненията ти, което омазва всичко нататък. :) Това е рискът при прилагане на много и разнообразни команди за форматиране на текста. :)
Половината благодарности са за Димитър Михайлов. :)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 12.02.15 13:16.
Четвъртък, 12.02.2015
Храна:
7:20: банан*; 3 фъстъчено-бадемови бисквити*; какао* с кокосова захар*; по-късно - черен чай
12:00: 2 варени яйца* М; мъфин* от киноа; смесена зелена салата с 1 авокадо, сусам и зехтин; мандарина; зелен чай
14:30 - 18:00: ябълка; мандарина; черен чай
20:40: 2 фъстъчено-бадемови бисквити*
20:00: парче киш* (блат - спелта, плънка - рикота, яйца, подправки); салата от червено цвекло и морков с орехи, зехтин, балсамико; маслини; малък банан*; 6-7 фурми; 3 парченца сушено манго + 3 сушен джинджифил
Движение:
- Вечерта: 30 мин вело; 3х планк до отказ; 4х20 суинг@8кг
- Събудих се гладна и на вечеря пак бях гладна :x Не знам откъде ми изкочи този апетит, но последние дни вечер спирка нямам. Като прахосмукачка...
- Раздвижих се добре след работа. Тази пудовка 8кг май вече от доста време ми е лека (wasntme) Въпреки това днес имам приятна мускулна треска на краката.
- Спи ми се |-)
Мнението беше редактирано от Роси на 13.02.15 13:46.
Петък, 13.02.2015
Храна:
7:20: малък банан*; фъстъчено-бадемова бисквита*; какао* с кокосова захар*
9:00 - 11:00: зелен чай; малък банан*
12:00: омлет от 3 яйца* М с плънка от рукола и черни маслини; мандарина*
16:30: 2 сурови бонбона*(фъстъчено масло*, бадеми, кокос*); черен чай
19:0 - 20:30: трен. Малко след него: малък банан*; 4 фурми
21:15: 2 мъфина* от киноа; смесена зелена салата със сусам и зехтин; 40-50г сирене; маслини; крем от извара (ок. 175г), 2 ч.л. какао, 1 с.л. кокос и 1 ч.л. мед
придърпване на вертикален скрипец - 10, 10, 8, 5@27кг
придърпване на долен скрипец - 10@22кг, 8, 8, 7@25кг
гребане с дъмбел - 9, 10, 9 @10кг
френско разгъване с щанга - 15, 12, 14 @5кг
трицепс на /\- 10, 7, 7 @6,5кг; 3@9кг
планк - 3х до отказ
коремни преси пръсти към пети - 3х50
коремни преси с повдигнати нагоре крака - 3х50
30 минути пътека: първите 2 минути - тичане с 8.5 км/ч, после спринтове до 14км/ч до 15тата минута; останалите 15 минути - тичане с 9.5 - 9.8км/ч
стреч
- Празна зала и приятна тренировка :) Както си бях намислила преди седмица-две качих тежестта при упражненията за гръб, така че да правя по-малко бройки. На скрипците направих и по още една четвърта серия, за да съм сигурна, че наистина ми е тежко :D На вертикалния скрипец установих, че трябва още по-широко да си държа ръцете отколкото досега. На /\ също увеличих експериментално тежестта на 9кг на последната серия и направих смешните 3 бройки :)
- Цял ден ми се спеше, а на връщане от работа и главата ме заболя :( Чудех се дали някой от кашлящите ми втора седмица (!) колеги не ми е прехвърлил някое бацилче за събота и неделя (envy) В залата обаче се подобрих и след това бях като нова :) Явно е било от малкото сън и постоянно седене пред комп...
Събота, 14.02.2015, почивка
Храна:
9:00: 3 с.л. спелтови ядки с годжи бери*, кокос*, чиа* и 1 ч.л. мед
12:00: 2 парчета сушено манго; шепа и нещо сушена папая
15:00: супа от кестени с царевица; малко брюкселско зеле; малко боб; варено яйца; кокосово кисело мляко с манго;
17:30: 10г шоколад 95%
22:00: пържен алабаш с кокос; зелена салата с дресинг с мед; 1 филийка от лимецова чабата; към 40г сирене; банан
Движение:
- През деня: пазар; колело; малко фучане из вкъщи
- Странно ми е, но нямам днес мускулна (wasntme)
- На обяд направих голяма глупост. Бях супер гладна и така бързо се наядох, че после ми стана лошо. Толкова лошо, че не можех да си карам колелото и трябваше да седя на една пейка (dull) Следващия път като тръгна да прахосмукирам така, ще е хубаво да си припомня днес...
- Утре ще трябва да си пропусна тренировчицата, защото ще сме малко на разходка.....със снегоходки...ако има останали ;)
Мнението беше редактирано от Роси на 17.02.15 10:09.
Неделя, 15.02.2015
Храна:
- ябълка с лъжица тахан и малко канела
- 2 банана
- сушени смокини
- сандвич от лимецов хляб с маслинова паста, сирене и варено яйце; ябълка; още 2-3 смокини
- капучино; roobar; сандвич като горния
- ориз с праз и маслини; кисело зеле със зехтин и червен пипер; извара с какао и мед
Движение:
- През деня: 5км ходене със снегоходки
- Днес движението се сведе до ходене със снегоходки в една местност в Appenzell в швейцарските Алпи :) Имахме уговорка от около две седмици с едни познати. За първи път се качвам на снегоходки и отначало беше малко трудничко, но после се свиква. Първата половина от отсечката беше основно нагоре и бая пот се изля. Доста натоварващо упражнение ;) В най-горната точка хапнахме малко по-стабилно и после айде надолу като аз си мислех, че ще е по-леко от изкачването, но не се оказа така. Стигнахме до някакъв доста сериозен склон, където и снегът беше сериозен и пак трябваше усилие. Накрая уж тренираните ми крачета леко потреперваха :D Не се оплаквам, изкарах си страхотно. Времето беше много приятно, а и самото излизане на въздух направо презарежда батериите :) Прилагам малко снимки от разходката.
Мнението беше редактирано от Роси на 15.02.15 23:35.
15.02.15
23:36
Завиждаааааааааам! :D Браво! :-)
Понеделник, 16.02.2015, почивка
Храна:
7:20: ябълка с лъжица тахан и малко канела; черен чай
12:00: кафяв ориз* с праз и маслини; 30г сирене; 2 варени яйца* М; 2-3 моркова; зелен чай
13:30 - 18:00: 2 ябълки; капучино
20:00: кафяв ориз* с праз и маслини; 50-60г сирене; доста маслини; голямо парче манго*; 30г шоколад* 85%. По-късно: 3 кюфтенца от броколи за проба; 3 парченца сушен джинджифил
Движение:
- Нямах мускулна треска от снегоходките. Само се чувствах много изморена, защото не си бях починала като хората. Днес съм пушка :)
Вторник, 17.02.2015
Храна:
7:20: каша от спелтови ядки, какаови зърна*, ленено семе*, чиа*, годжи бери*, кокос*, мед; зелен чай
12:00: 10 кюфтенца* от броколи; смесена зелена салата с авокадо, печен сусам, маслини, зехтин, балсамико; зелен чай
14:30 - 18:00: 2 ябълки
20:30: банан*; кюфтенце* от броколи
21:30: леща*; 3 динкелови вафли* с маслинова паста*; сирене; 20г шоколад* 85%
Движение:
- Вечерта:
5 кръга:
- 100 скока на въже
- 20 суинга* с 8кг
- 100 скока на въже
- 10 тръстър** с 2х5кг
След това: 3х15 колелце за корем
* от трети кръг нататък суинговете бяха до вертикала
** от трети кръг нататък по 15 тръстъра
- Днес, след като се бях наспала що-годе добре, се чувствах идеално :) Жалко, че денят протече разпокъсано в срещи, което ми спъна продуктивността, но пък отвори прозорче време за мислене върху нова тренировка :) За съжаление времето напоследък до никъде не ми стига :(
Сряда, 18.02.2015
Храна:
9:00 - 11:00: банан*; черен чай
12:00: омлет от 3 яйца* М; смесена зелена салата с маслини, сусам, зехтин; зелен чай
13:30: парче чийзкейк
18:20 - 19:30: трен
20:30: леща*; 3 слетови вафли* с маслинова паста*; 6-7 маслини; 50-60г сирене; крем от ~200г извара (Quark) с какао* и мед; 20г шоколад* 85%
повдигане на щанга от лег - 10, 10, 8, 7 - само с лост (17,5кг)
избутване на дъмбели от лег - 12, 10, 10@2х8кг
раменни преси с дъмбели - 10, 8, 7@2х7кг
разтваряне с дъмбели - 10, 10, 10@2х5кг
планк - 3х до отказ
30 минути пътека
стреч
- Тренировката мина добре :) Истината е, че не ми се седеше дълго в залата и затова реших да увелича тежестите на някои упражнения и да пропусна бицепсовото сгъване (wasntme) Пек-декът така или иначе беше зает...Идеята ми за вчера беше да увелича и тежестта на наклонената лежанка, а не да чакам да направя 3 серии по 15, защото ми омръзна вече.... Когато отидох, обаче, видях, че един човек се навърта около лежанката и го питах дали я ползва. Оказа се, че е имал намерение, но каза ако искам аз да мина първа. Отстъпих му я и реших да се пробвам на правата. Направих една серия само с лост и същият човек ми каза, че едната ми ръка отива по-надолу. Показа ми как да си регулирам ръцете на щангата и после, като опитах пак, каза, че е доста по-добре :) Мисля, че стана много хубаво, че ме погледна отсрани и си каза забележката, че и даже ми показа, защото аз колкото и да се старая не знам как изглеждам отстрани и какви са ми грешките. Кой знае колко още други неща оплесквам (dull) Посъветва ме да направя няколко серии така без тежест, за да си изчистя техниката и после да сложа отгоре. Затова и съм с 4 серии само с щанга като първата даже не я броя заради кофти техниката. Иначе това, което забелязах при правата лежанка е, че повече ми се напрягаха гръдните мускули отколкото при наклонената. При наклонената последните пъти забелязах, че използвам доста и раменете си.
- Тренирах на гладно, което значи, че не си бях изяла стандартните енергийни бонбони :) Колега имаше рожден ден и към 13.30 ядох чийзкейк, от който до 18.00 нищо не ми се ядеше и затова реших, че няма смисъл да се насилвам да ям само заради трена. Това ми коства малко издържкливост на пътечката. При тежестите всичко беше ок. За пореден път се убвеждавам, че идеалната ми храна преди подобна тренировка е мазнина и нищо друго...
- Навръщане от залата си изкарах акъла. Видях лисугер (98% сигурна съм, че беше това). Както си карах замислено колелото, забелязах, че ме гледа някакво животно. После зацепих, че не е нито куче, нито котка, нито нещо, което виждам всеки ден. Стреснах се, но това, което леееко ме уплаши беше, че не го беше страх и ме гледаше със светналите си очи в тъмното и даже се обърна да ме погледне като го подминах. Не знам защо толкова се стреснах, но дадох яко газ нагоре по баира и за 2 минути си бях вкъщи :D
19.02.15
12:02
Няма причина да се страхуваш от лисиците/лисугерите. Те се страхуват повече от теб. Нападат само по-малки от тях животни. При нас редовно се разхождат вечер.
Мнението беше редактирано от Aleks Sandra на 19.02.15 12:02.
казано от Aleks Sandra на 19.02.15, 12:02:
Няма причина да се страхуваш от лисиците/лисугерите. Те се страхуват повече от теб. Нападат само по-малки от тях животни. При нас редовно се разхождат вечер.
Предполагам, че няма причина. Даже на мен после ми стана смешно каква съм бъзла :) Знаех, че и при нас излизат вечер, но досега не се бях натъквала.
19.02.15
14:45
Всеки с номера си :) И мен ме е страх от котката на съседите. Гледа ме особено :D
Четвъртък, 19.02.2015, почивка
Храна:
7:20: ябълка с тахан и канела; зелен чай
12:00: около 15 кюфтенца* от броколи; 2 варени яйца* М; 2 моркова; портокал; зелен чай
14:30 - 18:00: 2 ябълки
20:00: 5 царевично-амарантови вафли*
21:30: леща*; сирене; 2 филии ръжен пълнозърнест хляб; банан*; редче черен шоколад* с бадеми; редче шоколад със стевия (за първи път опитах - няма да повторя); 3х сушена папая; 3х сушено манго; 2х сушен джинджифил...чудно меню се получи (dull)
Движение:
- Имам ужасна мускулна на гърди и рамене. Едвам се преобличам :D Сутринта като се събудих ми нямаше нищо и се чудех как така ще се размина без, но през деня нещата доста се промениха и сега вече съм абсолютен гипс...
Петък, 20.02.2015
Храна:
7:20: каша от 2 с.л. спелтови ядки, малко орехи, 1 с.л. чиа, шепа годжи бери, 1 с.л. ленено семе и малко кленов сироп
9:00 - 11:00: черен чай; капучино
12:00: омлет от 3 яйца* М; 1 авокадо с печен сусам и балсамико; 3 моркова; 2 мандарини; зелен чай
16:30: 2 сурови бонбона* (фъстъчено масло*, бадеми, кокос*)
18:30 - 19:40: трен
20:30: банан* (леко зеленичък); 8 фурми
21:30: 2 филии ръжен хляб с пушена сьомга; смесена зелена салата с печен сусам, зехтин, балсамико; много маслини; кисело зеле с малко зехтин, сол и червен пипер; редче и 1/2 черен шоколад* с бадеми; 3 парченца сушен джинджифил
набиране на машина с подхват - 15 @36кг, 8@27кг; 10@32кг, 6@32кг
кофички на машина - 15@32кг; 10, 10, 8@27кг
хоризонтален скрипец - 12, 10, 10@25кг
френско разгъване с щанга - 10, 8, 8@7,5кг
планк - 3х до отказ
повдигане на крака от стенд - 3х15
20 минути пътека: 10 интервали и 10 тичане с 9.8км/ч
стреч
- Приятна и интересна тренировка се получи :) Не знам дали е заради фашинга, но залата беше почти празна, което беше идеална възможност за първите ми опити на машината за набиране :) Тази и слеващата седмица съм в малко преходен период откъм тренировки и затова заучавам доколкото мога някои нови упражнения всеки път. Имам намерение от следващия месец да сменям програмата, защото тази ми омръзна, а и искам да опитам нещо по-различно. Затова днес се “набирах” с много голяма противотежест като за човек, който досега не е правил такива работи :) При набирането усетих, че гърбът ми се натоварва, но най-голямо напрежение усетих е предмишниците и накрая заради тях изобщо нямах сила. Кофичките доста пък ме изцедиха.На френското добавих днес още 2.5кг и ми беше малко зор, но нали това е целта :)
- Треската на рамената помина, но на гърдите не.
- Днес се успах. Снощи си легнах късно, но по-рано от обикновено и спах цяла нощ като труп. Сутринта будилникът звънна, но не можах изобщо да отлепя и така си поспах, че станах в 7.20. Нямах време нито за поздрави, нито за нищо. Само сложих чая, облякох се и се метнах на колелото. Затова и по-късно пих капучино...Изобщо не можех да се събудя (dull)
Събота, 21.02.2015, почивка
Храна:
9:00: към 150г извара с орехи, мед и какао*; зелен чай
12:00: 3 царевични вафли* с крема сирене; 1 филия ръжен хляб с малсинова паста*; 60-70г сирене; доста маслини; редче черен шоколад* с бадеми
15:30: капучино; сметанов сладкиш
18:30 - 22:00: повече от 1/2 пакет бисквити слепени с шоколад
22:30: просо с фета, спанак и фурми
Движение:
- Сутринта: 5 поздрава А; ставни ротации
- През деня: пазар; колело; домашни задължения
- Сериозна мускулна на трицепс от петък. Гръб - не => нещо не съм правила както трябва.
- От няколко дена ми се яде сладко. Все пощивам от сушени плодове, шоколад, но ми писна и реших да си купя точно каквото ми се яде - бисквити, слепени с шоколад и да се нагрухам като прасе. Не ми се говори. Пак влизам в “специалната седмица”, а ми се струва, че предната беше вчера...
- Стига мрънкане. Отивам да се пораздвижа малко :)
Неделя, 22.02.2015
Храна:
9:30: какао* с кокосова захар*
10:30 - 12:00: трен
12:00: голяма порция просо със спанак, фета и фурми; 2 банана*; 1/2 кофичка извара с рожков и мед
14:30: смути от спанак, портокал, ябълка и джинджифил
17:30: 2 филии + малко крайче ръжен пълнозърнест хляб* с 60-70г сирене; маслини. По-късно към 18.30 изядох и една малка тортийа от кокосово брашно за проба
21:00: голяма порция просо със спанак, фета и фурми; мандарина
клек с щанга - х15 само с щанга; 8, 12, 13@10кг
мъртва тяга - 10, 15, 15, 8 само с щанга
преден клек - 10@2х4кг; 15@2х5кг
бедрено разгъване - 10, 10, 11@15,6кг; 10@18кг
планк - 3х до отказ
къси коремни - 3х50
пътека: 30минути (20 - тичане с 9.5км/ч, 10 - ходене със 7км/ч по наклон 7%)
стреч
- Спокойна тренировка в почти празна зала - предимството на неделя сутрин :) Отново заучаване и проби. Вдигнах тежестта на клека, защото последния път съм си направила максовете със 7.5кг. Днес сложих 10кг, но имах проблем с щангата - много ме убиваше. Сложих както обикновено възглавничката, но тя пък по едно време започна да се вади и се разсеях. Общо взето може би можех и малко повече повторения да направя с тази тежест, ако не се бях разконцентрирала. Заучих и мъртвата тяга. Бях гледала предварително 1-2 филмчета и четох някакви статии за кое как трябва и не трябва. Не знам дали съм ок. Усетих най-много напрежение в Дто. Гледах да си държа кръста неутрален. Другото, което заучих беше преден клек. Четох, че при него акцентът е върху квадрицепсите и така и усетих при движението. Отначало не държах дъмбелите пред гърди, а по-скоро над рамената, при което ми се натоварваше повече Дто. Усетих се, и като ги преместих натоварването падна основно на бедрата.
- Като цяло не знам натоварих ли се много с тези заучавания и проби, но цялата бях вир вода преди да започна с упражненията за корем. Изглеждах както след кардио общо взето :D
- Не знам мързи ли ме или какво, но напоследък с нищо не ми се занимава. Дори в залата искам по-бързо да приключа. Вчера не си направих и упражненията от един онлайн курс, за който съм се регистрирала, а трябва до сряда да предам домашното. Вярно, че имаше и технически причини, но днес можех да отделя време, a aз се скатах (wasntme) и сега ще трябва да се занимавам след работа в следващите два дни. Следобяда спах около 40 минути, а после готвих разни неща за през седмицата. Истината е, че само искам да лежа и да спя |-)
Понеделник, 23.02.2015, почивка
Храна:
7:20: банан*; черен чай
9:00 - 11:00: банан*; черен чай; билков чай
12:00: 2,5 “мъфина” от яйца*, котидж* и ементал* със зеленчуци; 1 филия ръж. пълнозърнест хляб*; около 10 маслини; шепа бадеми*; зелен чай
14:30 - 17:00: 2 ябълки; капучино
18:30 - 20:00: 1/2 кофичка извара с рожков и мед
21:00: смесена зелена салата със зехтин; 70-80г сирене; 2 филии ръж. пълнозърнест хляб* с мед и по-късно - сушени манго и папая по 3 + 3 сушени фурми...:x
Движение:
- Сериозна мускулна на гърба и по-малка на квадрицепсите. Отдавам ги на тягата и предния клек. Радвам се, че все пак съм направила нещо в неделя :) Лошото е, че май съм направила и нещо не както трябва. Боли ме кръстът...По принцип ме понаболява като се заседя твърде много, но вчера по едно време докато бях права ме заболя доста силно. После се разтрих и поотмина, но вечерта ми се наложи да седя пред компа доста дълго и отново ме заболя. Не толкова силно, но постоянно. Изпросих си масаж и днес сутринта бях почти като нова, но все още имам лек дискомфорт. Трябва много да внимавам...или клека, или тягата съм ги сгафила. Следващия път мисля на тягата и в профил да се гледам. Отделно вкъщи ще упражнявам само движението...
- Уж си легнах рано в неделя (към 23.00), но пак бях заспала цял ден. За пореден път се убеждавам, че в ден с тренировка ми трябва повече почивка и сън. Например, снощи си легнах доста по-късно и спах много по-малко, но днес съм по-свежа. За апетита ми не ми се говори...
Мнението беше редактирано от Роси на 24.02.15 10:20.
Вторник, 24.02.2015, почивка
Храна:
7:20: ябълка с лъжица тахан*; черен чай
12:00: 3 тънки палачинки* от кокосово брашно - 2 намазани с 1/4 авокадо общо и плънка от черни маслини + тученица и 1 - с маслинова паста и тученица; шепа лешници; зелен чай
14:30 - 17:00: ябълка; 2 мандарини; 1/2 чай хибискус
20:00: 1 фурма Меджол
21:00: супа* от червено цвекло и кокосово мляко с филия ръжен пълнозърнест хляб*; 2 парченца брауни* от сладък картоф и гречка. Има и опитванки от смеска за брауни, от крем от авокадо с боровинки и разни такива докато ги приготвях.
Движение:
- Вчера гледах да се раздвижвам повече на работа и днес кръстът ми е ок. Това е за отбелязване засега. Довечера повече :)
Сряда, 25.02.2015
Храна:
7:20: йогурт* със спелтови ядки, ленено семе*, сусам*, чиа* и банан*; зелен чай
12:00: 3 кокосови палачинки - както предния ден; шепа лешници; зелен чай
14:30 - 18:30: ябълка; 2 сурови бонбона* (кашу, кокосов крем, кокосови стърготини, лимонова кора)
20:15 - 21:00: трен. След него: парченце брауни* от сладък картоф и елда
21:30: смесена зелена салата със зехтин*; 2 филии ръжен пълноз. хляб*; 80г сирене; 5 маслини; към 180г Quark с рожков и мед; 3 парченца сушен джинджифил
Трен (Горна част, корем):
набиране на машина подхват - 15, 15, 12 @32кг противотежест
едностранно гребане с дъмбел - 10, 10, 10@10кг на страна
раменни преси с дъмбел от седеж - 12, 6, 6@10кг
права лежанка - 3х10 с лост
планк - 3х до отказ
коремни пръсти към пети - 3х50
коремни с повдигнати нагоре крака - 3х50
- Тренировката се получи стегната и приятна, въпреки че пак се проля много пот :) На набиранията се опитах да си използвам повече гърба, защото предния път усетих, че предмишниците много ми се изморяват. Лежанката трябваше да е втора, но остана последна, тъй като беше заета. Затова и е малко слаба. Днес си чакам мускулната треска.
- Денят беше меко казано ужасен. Оказа се, че преди време съм допуснала сериозна грешка в една програма, в следствие на която клиенти можеха да пострадат. Като разбрах и просто ми се дорева, а няма да казвам колко ме досрамя. Пророних малко сълзи скришом, стиснах зъби и се върнах към работата си доколкото можах. Отново се замислих ставам ли за това, с което се занимвам (dull). Исках да приключа и с една друга задача и затова останах до по-късно и съответно бях в залата по-късно, но така или иначе от следващата седмица ще ми се налага две от тренировките ми да са между 20.00 и 21.00, така че това беше първи опит.
Мнението беше редактирано от Роси на 26.02.15 14:32.
Четвъртък, 26.02.2015, почивка
Храна:
7:20: йогурт* със спелтови ядки, малко орехи, чиа*, ленено семе*, банан*; черен чай
12:00: омлет от 3 яйца* М + малка смесена зелена салата със зехтин и сушени домати; мандарина; зелен чай
14:30 - 18:00: ябълка; мандарина; капучино; малко чай от джинджифил
20:30: супа* от червено цвекло и кокосово мляко; 1/2 крайче на ръжен пълноз. хляб*; 3-4 царевични вафли; сирене - към 80г; 40г шоколад* 85%; 6-7 сушени фурми; 3 парчета сушено манго (свърши...)...може да има още нещо, защото съм много гладна (headbang)
Движение:
- Мускулна основно на ръце и малко на гръб
- Вече останах единствената от екипа, която не е боледувала. Някои даже ги повтаря :( Колегите казват, че имам късмет...Надявам се да не опира само до късмет ;)
- Научих нова дума на немски - Kummerspeck. Значение: сланинка, която ти се е образувала в следствие на емоционално преяждане :D Не е истина думи за какво имат тези хора...
Петък, 27.02.2015
Храна:
7:20: йогурт с 2-3 с.л. спелтови ядки, малко орехи, ленено семе, сусам, чиа и лъжичка мед; зелен чай
12:00: средна глава броколи с 1/2 авокадо и печен сусам; шепа лешници
16:30: 2 сурови бонбона* (фъстъчено масло*, бадеми, кокос*)
18:30 - 20:00: трен
20:30: 7 фурми
21:00: смесена зелена салата със зехтин, сушени домати, сусам; Maultaschen - доста; 130 - 150г Quark с рожков и мед
Трен (Горна част, корем):
раменни преси от стоеж - 11, 8, 7@2х7кг
набиране на машина с успореден хват (@противотежест) - 15@27кг, 8@23кг, 11@27кг
кофички на машина (@противотежест) - 15@27кг; 14, 12@23кг
хоризонтален скрипец - 15@25кг; 7, 7@27кг
планк - 3х до отказ
коремни преси пръсти към пети - 3х50
30 минути пътека: 2 интервала, последвани от тичане от 10 до 9.5 км/ч
стреч
- Тренировката беше много натоварваща или поне аз така я усетих ;) За първи път опитвам раменна преса от стоеж и в началото ми беше малко трудно да се държа напълно стабилна, а после стана и още по-трудно. При набирането с успореден хват усетих най-много натоварване върху бицепсите и по-малко върху широкия гръбен мускул. Днес обаче мускулната май ще се появи и на двете места. На кофичките рамената ми щяха да гръмнат. Мисля, че доста се бяха натоварили от пресите преди това. Изобщо като отидох да правя упражненията за корем бях вир вода и си чувствах горната част като в гипс :) Даже на планка се озорих май заради това, а по принцип нямам проблем. Кардиото пък го изкарах едвам едвам. Като цяло за силовата имах доста енергия, но при тичането май вече изпуших и след това даже ми беше гадно. Предполагам обаче, че причината е, че вчера ми дойде, а в първия ден такива неразположения често ми се случват наред с голяма енергия :)
Мнението беше редактирано от Роси на 28.02.15 13:13.
Събота, 28.02.2015, почивка
Храна:
- крем* от 1/2 авокадо, замразени боровинки, чиа, кленов сироп
- супа* от червено цвекло и кокосово мляко; бял италиански хляб с пастет от крема сирене и манатарки; 50-60г сирене; 10г шоколад* 85%
- капучино
- ябълка; банан; 2 спелтови вафли; 2 филийки от италианските багети с 3-4 маслини
- кафяв ориз с гъби; 2 спелтови вафли с горния пастет; 50-60г сирене; 20г шоколад* 70%; банан
Движение:
- Сутринта: 5 поздрава А; ставни ротации
- През деня: пазар; домашни задължения; разходка
- Вечерта: основно седене пред компа + заучаване на техника за тяга с дъмбели с 2х5кг
- Гръб, рамене, ръце - сковани от мускулна треска. Днес съм по-добре :) Интересното е, че имам мускулна и на бедрата и еднинственото, с което мога да си я обясня е, че ги стягах много, когато правих раменната преса от стоеж, за да имам по-стабилна основа.
- Храната се събра преобладаващо въглехидратна, но май в последното време съботите ми са така.