Дневникът на Бети

Темата е заключена.

04.02.15
23:43

Здравейте, от днес реших да си направя дневник, тъй като утре започвам житния режим и мисля, че този дневник малко или много ще ми помогне да се справя :)

Здравей и добре дошла! :)

Каква е причината за започване на житния режим?

05.02.15
10:31

Най-вече с цел отслабване и пречистване на организма.

Имам малко резерви към започване на подобен режим ” с цел отслабване”.
А след това какво правим? Продължаваме по старо му?

Може да се свалят излишните килограми с режим, който да е здравословен и в дългосрочен план да бъде начин на живот (и със сигурност - по-балансиран откъм макронутриенти спрямо житния режим).

Теди Илиева

05.02.15
19:42

Здравей, а какво представлява този житен режим? Колко време се прави?

Edit: както попитах така и намерих информация в интернет: http://jitenrejim.bratstvoto.net/
Доста сложно са го описали, освен това е свързано с духовна практика - Бялото братство.
Продуктите са: 3 лъжици мед, 3 ябълки, жито и 9 ореха. Цялото разтоварване е 30 дни, като в тези дни влиза и подготовка, за която си закъсняла, между другото с 7 дни.

Това е форум на активно спортуващи и на сваляне на килограми с подобен небалансиран режим, се гледа с лошо око. Няма да получиш подкрепа за това. От друга страна, ако кажеш какви са ти целите и споделиш информация за години, мерки и възможности за спортуване, би могла да получиш ценни насоки и съвети как да подходиш. В друга една тема си писала, че си на 18. Предполагам се готвиш за бала?

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 05.02.15 20:14.

05.02.15
21:02

Първото, което е - не смятам да продължа по старому. Този режим не е само 10 дни както казаха, ще направя и следващите 10 - захранването и след това ще се храня умерено. Досега никога не съм прекалявала с нищо, цял живот се мъча с диети, ограничения и т.н. В момента точно не спортувам, защото имам изпити и нямам време, но към края на февруари ще почна отново. Ходила съм на фитнес известно време, но от лятото започнах да тренирам вкъщи. Иначе да на 18 съм, висока съм 1,63 и тежа 60 кг. Структурата ми е такава, че нагоре в тялото нямам много за сваляне, но краката са ми проблемна зона и най-вече дупето (наследствено голямо дупе :D), което не харесвам.
Относно житния режим - днес успях да не прегреша, чувствам се сравнително добре, но главата ме боли малко. Единственото нещо, което ме мъчи е, че не е позволено кафе, а аз умирам за него ...

Теди Илиева

05.02.15
22:35

За Д-то не се притеснявай. Ти може и да не го харесваш, но мъжете са на друго мнение :)

Нямаш много килограми за сваляне. Искаш да имаш малко по-атлетично тяло и не харесваш определена част от тялото си. Нищо страшно до тук :) Често срещано явление е. Обаче, по-атлетично тяло не се получава с гладуване, а с лек калориен дефицит, тренировки и балансирано хранене.

Сама писа, че днес ти е било лошо. Това е очакван страничен ефект от въпросното разтоварване. Би ли издържала 10 дена с главоболие?
Аз лично смятам, че това е лоша оферта за период, в който трябва да се съсредоточиш върху изпитите.

Препоръчвам ти да го зарежеш това, утре да си закусваш с плодове/овесени ядки ... нещо от този род, а през деня да отделиш 45 мин. за една тренировка в домашни условия - тези на Shaun T (Insanity), за които си писала изглеждат о.к. Това е съвсем постижимо.

Освен да отделяш по 45мин 3-4 пъти седмично за тренировки в домашни условия, до края на февруари можеш да си забраниш всякаква боклучава храна, бял хляб, газирани напитки, сосове и майонези.... Мисля, че това ще е 300 пъти по-добър избор от настоящия ти за гладуване.

05.02.15
22:46

Ами не е така, не помага, пробвала съм го този начин - с такъв начин на хранене и тренировки. Другото,което е - искам малко пречистване на тялото. Никога не съм правила нещо подобно и мисля, че имам нужда. А за главоболието - надявам се да отмине в следващите дни. А що се отнася до тренировките - докато съм на този режим мисля да не правя нищо, защото имам ниско кръвно и ми прилошава, когато тренирам и не съм се хранила достатъчно. Целта ми е да сваля около 6-7 кг може би. Според мен обаче не са толкова важни килограмите, а външният вид - така че когато се погледна в огледалото да се харесам.

Теди Илиева

05.02.15
23:07

Да, можеш да го направиш разтоварването на жито, но като всеки друг небалансиран режим, много бързо след края му ще се върнеш в изходна позиция т.е. това не е ефективен начин за сваляне на килограми. Казвам ти го от горчив опит.

Много се надявам да размислиш и да не си причиняваш този стрес.

А добрият външен вид е следствие на добро здравословно състояние, каквото можеш да постигнеш и задържиш с дългосрочно прилагане, а не с кампанийно пробване на тренировъчни и хранителни режими.

Не знам какво се е объркало при предишните ти опити за да не ти донесе очакваните резултати. При всички положения може да се ревизира. Точно за това можеш да ползваш дневника, а не за неоправдано гладуване.

06.02.15
22:42

Всъщност гладуването ми не е неправдано, тъй като казах, че искам организмът ми да се прочисти. Преди не знам какво се е объркало честно казано, храна от рода на чипсове, снаксове, вафли. шоколади и т.н. съм яла много рядко.
Днес отново мина успешно без прегрешения, главата не ме боли  толкова, само кръвното ми е паднало малко, но е нормално

06.02.15
23:09

Не мисля, че са много хората минали през повече диети от мен. Аз също мислех, че не става с нормално хранене и спорт преди да си седна на Д-то и да попрочета къде, аджеба, бъркам. Ако не става със спорт и правилно хранене, си пусни изследвания, защото това със сигурност значи здравословен проблем.
Искам да те разочаровам. Диетата има начало и край. На вечен глад не става - пробвала съм.
Направи си прочистването, ок, няма лошо. Няма да ти стане нищо за няколко дена. Въпросът, обаче, е после как ще живееш.

08.02.15
23:07

Не мисля, че имам здравословни проблеми, освен гастрита. Вчера изкарах 3ти успешен ден, днес обаче вечерта огладнях и си позволих да хапна малко кашкавал и морков, но от утре почвам пак с нови сили.
Какъв режим на хранене бихте ми предложили вие след като привърша  житния режим ?

08.02.15
23:19

Пиша последно мнение, не искам да ти се натрапвам, всеки сам си решава. След тези режими се качва много бързо. Системно си се лишавала от храна, тялото е в шок и връща за следващия шок. Няма лошо в детокса, ако е с цел пречистване за няколко дни, не с цел отслабване.

Надявам се този линк да ти е полезен.

Хранителни режими.

08.02.15
23:21

Благодаря ти

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1