Странен проблем със ставите помощ

25.01.15
18:51

Здравейте.Незнам дали в този форум дали някой може да ми помогне с проблема ми.Много се надявам защото от доста време се ровя из форумите но немога да намеря нищо по моя случай...Моля някой ако има представа какво може да ми има или поне с какъв лекар трябва да се консултирам.Значи проблема е следния от година ако не и повече имам проблем със ставите.Първо бяха само коленете след няколко месеца се разпространи на лактите,глезените и накрая на китките.Четох много но не намерих нищо сходно с моите симптоми.А те са лека скованост ако се застоя на едно място примерно няма значение прав или седнал(и то от време на време)Няма болка само едно едно неприятно усещане което аз определям като умора(слабост).Не ги пренатоварвам по никакъв начин.На 22 години съм 180см  76кг в отлична форма съм винаги съм спортувал и гледам да се храня максимално здравословно.Не пия не пуша..И другото което е много неприятно много лесно ми изстиват ставите.Примерно тази пролет ходих на велопоход съответно съм по къси гащи.Караме 5-10-15 км целият съм топъл само коленете са ми камък(студени)Все едно кръвообращенито не минава през тях.Същото е като съм на компа в стаята да кажем е 20 градуса а не мен ми замръзват китките и глезените.Ходих на ревматолог пусна ми 6 кръвни теста и нищо...изписа ми някакви хапове и нищо.И пак казвам не усещам болка само умора и лека скованост като се застоя на едно място( прав/седнал)И лесното изстиване на ставите.А съм кален зимата мога кол да изляза да тичам стига да не ми измръзваха ставите.Много се надявам някой да може да ми помогне защото почнах да се плаша вече като взе да се влошава.Моля ако някой може да ми даде някаква информация ще съм му много благодарен!

Здравей!

Не знам защо масово хората се ровят из форумите, когато имат проблем, който най-вероятно няма да се реши онлайн.
Да искаш съвети от хора, които не те познават, е малко рисково.
Както и обратната ситуация - да даваш конкретни съвети за нещо по-сериозно, без да познаваш отсрещната страна.

Включвам се по твоя въпрос, защото четейки описанието ти, ми напомняш за брат ми.
Може да посетиш още някой ревматолог, за да чуеш друго мнение. Потърси повече информация за д-р Решкова (Валентина Решкова).

Желая успех и бързо откриване на причината за твоите симптоми, както и разбира се - премахването й!

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 25.01.15 19:05.

казано от Никола Пенчев на 25.01.15, 18:51:

Здравейте.Незнам дали в този форум дали някой може да ми помогне с проблема ми.Много се надявам защото от доста време се ровя из форумите но немога да намеря нищо по моя случай...Моля някой ако има представа какво може да ми има или поне с какъв лекар трябва да се консултирам.Значи проблема е следния от година ако не и повече имам проблем със ставите.Първо бяха само коленете след няколко месеца се разпространи на лактите,глезените и накрая на китките.Четох много но не намерих нищо сходно с моите симптоми.А те са лека скованост ако се застоя на едно място примерно няма значение прав или седнал(и то от време на време)Няма болка само едно едно неприятно усещане което аз определям като умора(слабост).Не ги пренатоварвам по никакъв начин.На 22 години съм 180см  76кг в отлична форма съм винаги съм спортувал и гледам да се храня максимално здравословно.Не пия не пуша..И другото което е много неприятно много лесно ми изстиват ставите.Примерно тази пролет ходих на велопоход съответно съм по къси гащи.Караме 5-10-15 км целият съм топъл само коленете са ми камък(студени)Все едно кръвообращенито не минава през тях.Същото е като съм на компа в стаята да кажем е 20 градуса а не мен ми замръзват китките и глезените.Ходих на ревматолог пусна ми 6 кръвни теста и нищо...изписа ми някакви хапове и нищо.И пак казвам не усещам болка само умора и лека скованост като се застоя на едно място( прав/седнал)И лесното изстиване на ставите.А съм кален зимата мога кол да изляза да тичам стига да не ми измръзваха ставите.Много се надявам някой да може да ми помогне защото почнах да се плаша вече като взе да се влошава.Моля ако някой може да ми даде някаква информация ще съм му много благодарен!

Щом в покой ти става хладно на ръцете и краката ,значи кръвообращението нещо не е в ред !!??!!
За цялостно разгряване на тялото и релаксация на мускулите и нервната система много подходяща е цяла вана с морска сол особено ефикасна е при пълнолуние. Само внимавай с температурата мери я с термометър ,а не с ръка !!!
Аз слагам 2 кг. на около 50л. вода ,това прави 4% концентрация ,а на морската вода е тя е около 17%.Така че на другото пълнолуние ,мисля да му шибна 6 кг. ,да видя дали ще има особена разлика !!!

08.02.15
22:02

казано от Иван иванов Иван на 08.02.15, 21:00:

]вана с морска сол[/url] особено ефикасна е при пълнолуние.

Мдаа, и това след полунощ!

казано от Иван иванов Иван на 08.02.15, 21:00:

Аз слагам 2 кг. на около 50л. вода ,това прави 4% концентрация ,а на морската вода е тя е около 17%.Така че на другото пълнолуние ,мисля да му шибна 6 кг. ,да видя дали ще има особена разлика !!!

Само дето нещо си се объркАл, около 17 е солеността на черно море, ама в промили, което моментално ти докарва десеторна грешка. ;) Концентрацията в океаните е почти двойна. :D Ама има ли значение, щом няма смисъл? :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1