Трябва ми помощ при съставяне на хранителен режим за покачване на маса

08.02.15
20:35

Здравейте искам да си съставя хранителен режим за покачване на маса но не ми е много ясно какво кога да вкарам.Опитах да си направя сам но всичко това с толкова грама от това/толкова от онова и винаги се получава несъответствие и все не ми се получава.

Също така и предложение за подходяща за мен хранителна добавка ако може до 100-120лв.

Тегло: 56 КГ
Височина: 180
Възраст: 15 години
Дневното ми движение е средно (долу горе)-извървявам доста около 6-7 км на ден и тренирам вечер.

Казано накратко да ми помогнете със съставяне на хранителен режим.Кога какво да ям.И да ми помогнете с избора на хранителна добавка за покачване на маса.

Темата беше редактирана от ASAP на 08.02.15 20:45.

Храна > хранителна добавка

Едва ли някой ще може да ти даде по-конкретен съвет, защото не си дал достатъчно информация за това.
- Как се храниш сега (вид храни, количества)?
- Как тренираш?

По-добре тези 100-120 лв да ги вложиш в храна. :)

08.02.15
20:58

казано от Вероника Налбатска на 08.02.15, 20:53:

По-добре тези 100-120 лв да ги вложиш в храна. :)

И аз съм на това мнение, но нали знаеш, добавките преобладават пред храната.

Хранителна добавка = добавка към храната, тоест ако храненето ти не е на лице, няма да извлечеш ползи от тези добавки.
Съветвам те тези пари да ги вложиш в храна и да не мислиш още за добавки.

Мнението беше редактирано от DEADLIFT на 08.02.15 21:00.

08.02.15
21:40

Ами много разнообразно или казано накратко всичко ще става за ядене и не е сланина или патладжан го ям.Около 4 пъти на ден някой ден са 3 други 5-6 но главно по около 4 пъти на ден.Всеки ден ям различни храни така че не мога да кажа на какво наблягам защото няма такова всеки ден е различно.

Със съставянето на хранителен режим ми трябва помощ нека кажем че другото е по-незначително.Това е основното.

П.П. ако съм забравил да отбележа очевидно съм абсолютен ектоморф

Мнението беше редактирано от ASAP на 08.02.15 21:41.

08.02.15
21:57

В раздела на темата ти има най - различни режими, разгледай :)

Искаш помощ, но така няма да стане.
Опитай се да изброиш храните си от 1-2 примерни дни.
1 хранене - КАКВО (но не казвай “всичко що става за ядене и не е сланина”, а посочи конкретна храна - яйца, месо и т.н.) и КОЛКО (но не “1 чиния, 1 порция”, а приблизително количество)
2 хранене - какво и колко
3 хранене - какво и колко
и т.н.

Виждам, че си на 15 и със сигурност не е нужно да си мериш храната, но подозирам, че режимът ти може би не е много здравословен, и ако се окажа права, количеството ще има значение.
Под “патладжан” да разбираме ли обобщено “зеленчуци” - т.е, че не ядеш зеленчуци?

08.02.15
23:27

казано от Вероника Налбатска на 08.02.15, 23:00:

Искаш помощ, но така няма да стане.
Опитай се да изброиш храните си от 1-2 примерни дни.
1 хранене - КАКВО (но не казвай “всичко що става за ядене и не е сланина”, а посочи конкретна храна - яйца, месо и т.н.) и КОЛКО (но не “1 чиния, 1 порция”, а приблизително количество)
2 хранене - какво и колко
3 хранене - какво и колко
и т.н.

Виждам, че си на 15 и със сигурност не е нужно да си мериш храната, но подозирам, че режимът ти може би не е много здравословен, и ако се окажа права, количеството ще има значение.
Под “патладжан” да разбираме ли обобщено “зеленчуци” - т.е, че не ядеш зеленчуци?

Наистина звуча малко малоумно като се погледна отстрани, ами нека дам като пример какво ядах вчера :D

1. 3 сандвича с шунка и кашкавал и чаша нескуик :D (не много добър избор като за закуска)
2.Бъркани яйца с 6 яйца и приблизително 200-300 грама сирене
3.1 Кисело мляко 4.5% + банан (103 грама,изненадващо че го помня :D) и една вафла чудо :D
4.Около 300 грама спагети със сос болонезе

Зеленчуци ям всякакви с изключение патладжан.
НЕ СПАЗВАМ РЕЖИМ.

казано от ASAP на 08.02.15, 23:27:

НЕ СПАЗВАМ РЕЖИМ.

Съвсем ясно се вижда, че не спазваш.
Не е ясно дали имаш готовност да спазваш, обаче.
Няма нужда да ‘викаш’.

За да продължим натътък трябва да се случат две неща:
- да отделиш време за четене на съответния раздел за хранене
- да започнеш да пишеш грамотно

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1