29.12.05
21:50
Значи,
Данни към момента:
31 г, 83 кг, 171 см
Цел:
до края на февруари - 70 кг.
Храна на ден:
2300 калории с постепенно намаляване до 2000 в процеса на сваляне на кг.
в тях: 45% белтъчини, 45% въглехидрати, 10% мазнини
3 бутилки минерална вода от 1,5л
Тичане:
По програмата на Рой Бенсън - сутрин на гладно:
вторник - 45 мин на 60-70% пулс
четвъртък - 1,5 км на 60%, след това 3 км с покачване и сваляне на пусла в рамките 60-75%
петък - 30 мин на 60-70% пулс
събота - 30 мин на 60-70% пулс
неделя - 60 мин на 60-70% пулс
Добавки:
Сутрин преди тичането кафе, фатбърнър и грейпфрут.
Следобед пак фатбърнър.
Как мислите? Ще стане ли номера? Дайте още съвети! Ще ъпдейтвам инфо в темата :)
Аз съм на 17. Миналото лято бях 96кг на 174см! в края на лятото вече бях 78кг на 183см
Не знам дали е от това че порастнах, но свалих мноо!!!
Как стана:
Ядене - 2 пъти на ден - наобяд и следобяд (или сутрин)
Кардио с колело
Тренировка - (мисля че от нея) всеки ден по 30-45 минути всички мускулни групи последователно
(не е полезно за мускулите, но мисля че топи доста калории) мноооого повторения с малки тежести!
Не съм сигурен, нека и другите се изкажат по въпроса, но на мен това ми помогна, много! :roll: :)
П.П. Пий много вода!
KOBRETI, не ми харесва съотношението на хранителните вещества. Прочети за НВД режимите. Освен бягане, тренирай и с тежести.
13 кила за 2 месеца не са малко. Постави си по - реална цел - кило на седмица максимум. Иначе няма да гориш само мазнини.
Madcap, може да си отслабнал, но методиката ти не бих я нарекъл правилна (по - скоро е много грешна). А и си дръпнал с 8 см за едно лято, може да е от това.
30.12.05
13:10
KOBRETI,
ако си стриктен с тази програма,която си дал може да свалиш и повече от посочените 13кг.Преди да си кажа мнението обаче ми се иска да ми отговориш на няколко въпросчета:
1.Теренирал ли си до сега,какво и колко дълго?
2.как си се хранил до този момент,какво количество ккл си приемал на ден до сега?
3.Не смяташ ли да тренираш и в залата?
30.12.05
15:08
[quote author=“x_man”]KOBRETI,
ако си стриктен с тази програма,която си дал може да свалиш и повече от посочените 13кг.Преди да си кажа мнението обаче ми се иска да ми отговориш на няколко въпросчета:
1.Теренирал ли си до сега,какво и колко дълго?
2.как си се хранил до този момент,какво количество ккл си приемал на ден до сега?
3.Не смяташ ли да тренираш и в залата?
1. бойни изкуства много години, последната година - не. последните месеци чат-пат футбол с приятели
2. супер неправилно и нередовно :) с много шоколад (мамка му, това ще ми е най-трудно), Макдоналдс, КФЦ и т.н. доста често много повече, отколкото е необходимо...
3. да, смятам. мисля да почна, когато сляза на 75 кг. засега искам малко повече да се концентрирам за свалянето...
само не знам тези калории, дето съм ги дал, дали не с аповече... четох, че минимума за мъж е 1400. дали да не пробвам с 1400? ако ми е прекалено малко - пробвам 1600…?
Не, почваш от високи калории, и намаляваш постепенно, ако не сваляш кила.
2300 са добре като начало за човек с твойто тегло. Ако това са калории от чиста и качествена храна а не от захар и шоколад, трябва да сваляш без проблем.
30.12.05
18:31
KOBRETI
:wink: виж какво мисля и аз в твоя случай:
1.Тичането добре,избрал си програма,не е никак лоша ,напротив много е добра,но...след като няма да ходиш в зала тогава вкарай и по 15-20мин. тренировка със собственото тегло на открито например тройни серий-набиране/лицеви опори/коремни преси веднага след тичането,мисля,че няма да ти е трудно след като имаш основата от бойните спортове
2.Калорийте са добре-2200~2300,но нека въглехидратите са доста по-малко за сметка на белтъчините.
Успех!
01.01.06
17:36
ОК, включвам набиране, опори, коремни - 3 серии :) намерих детска площадка до стадиона, перфектна за целта :)
Ма за калориите - май ми идват много....
Вчера изпих 3 л минерална вода през деня. Ми то от толкова вода нищо не ми се яде... Дори и да чувствам някакъв глад, усещането е, че няма къде да влезе... Вчера направих към 1500 калории и май повече няма да мога... Ма ако са ми достатъчни толквоа, май е излишно да се тъпча с повече...
А грейпфрута, не знам дали от него, но днес ми беше доста по-топло по време на тичането. Досега не бях ял сутрин преди тичане грейпфрут...
гледай да харчиш повече калории с тренировки ...по-добре е да приемаш 3000 и да харчиш 3500 отколкото 1000 и да харчиш 1500 :wink:
01.01.06
17:49
Ама аз това казвам, че просто не мога да изям повече от това, като ям правиллно...
А тренировките съм г написал по-горе... Не знам точно колко харча с тях. Днес след 1-часовото тичане, пулсомера ми показа май 7-800 калории...
бтв, като един грам мазнина има 9 калории, това означава ли че като изхарча калории, свалям един грам мазнина?
01.01.06
19:45
KOBRETI
виждам ,че си надъхан и решен да изчистиш мазнините и повярвай ми това ще стане следвайки написаната от теб програма.Допускаш обаче грешката на всеки ентусиазиран човек правещ нещо ново ,за себе си и за първи път.Когато някой влезне за първи път в залата и “захапе” тежестите иска за месец два да заприлича на тези от плакатите по стените и-претренира :wink: При теб се получава почти същото,затова яж качествено,около 2000~2200ккл иначе ще се скапеш бързо,ще изгориш и много мускул.
02.01.06
10:41
Aма аз си поставих за цел 2300…. Ама като изям едно пиле, което е към 700 гр (1кг с кокалите), 1 кг зеленчуци, примернедно обезмаслено кисело мляко, и междувременно като изпия 2 бутилки минерална вода, просто не мога да изям повече! А това са към 1500 калории... Поне последните 2 дена е така... Ако ям повече, просто ще е тъпчене! Не съм си поставил за цел 1500 калории, а 2300, но засега ми идват повече... Водата много ми пълни стомаха и нито ми се яде, нито пък има къде да влезе :)
Иначе знам, че крайния резултат ще е за много повече от 2 месеца. Не си правя илюзии.
02.01.06
10:44
[quote author=“KOBRETI”] Водата много ми пълни стомаха и нито ми се яде, нито пък има къде да влезе :)
Водата въобще не се задържа в стомаха. Ще я пиеш 20 мин преди ядене или поне повече от час(два) след ядене. Така не мисля, че ще се чувстваш некомфортно.
07.01.06
16:34
Една идейка, поне на мен ми действа стимулиращо - правите си на Ексел една графика и си въвеждате всеки ден теглото. Готино е като гледаш, че върви надолу. Ако ти се дояде някаква глупост, веднага си казваш, че утре графиката ще е нагоре...
Бтв, след 2-3 дни адаптация, вече вървя надолу и съм 81 :)
Мисля да си купя Animal Cuts и докато го пия, да тичам всеки ден - в другите 2 дена, извън програмата по-горе, ще правя по 30-мин тичане...
Само чакам да докарат, че им свършил...
x_man, суперсерииките набиране/лицеви опори/коремни преси ми се отразяват доста добре. чувствам тренировката по-пълноценна :)
мерси на всички за мненията. ще докладвам резултати :)