01.02.15
17:54
Здравейте и от мен :)
От много време време насам следя сайта, форума, публикуването на статии и се стремя да използвам информацията, която намирам тук. Реших и аз да създам свой дневник в раздела, за да видя какво е и мнението на хората отстрани. (тъй като имам свой личен на хартия)
Аз съм на 24 години, ръст 161см, тегло в момента - 56,4 кг. Цел - сваляне на излишните мазнини, без излишно горене на мускули. Бих искала да се чувствам по-лека и бърза, тъй като от известно време насам е точно обратното.
Как стигнах до тези килограми и защо не съм доволна от външния си вид?
При мен килограмите и поддържането на фигурата достигнаха маниакално състояние, което ме контролира напълно и се опитвам да го променя.
Никога не съм била от слабо момиче (може би около 55кг за 160 см рът ), но на 17-18 години отслабнах до 45 кг по един нездравословен начин, познат на куп дами - глад и всякакви хапчета. Приблизително тези килограми (46-47кг) поддържах няколко години без много усилия.
От 3-4 години се занимавам активно със спорт. Започнах да тренирам тае бо, миналата година се влюбих в тичането, правех ХИИТ, Инсенити, имах сравнително изчистено от мазнини тяло, разбира се вече около 49-50 кг. Тренирах 5-6 пъти в седмицата, правила съм нерядко и по 2 тренировки на ден. Понякога ходя на кик бокс, а отскоро се качих и на сноуборд. Обожавам тренировките със собствено тегло, но въпреки това посещавам и фитнес зала. Спортът за мен е удоволствие, помага ми да се освободя от стреса, да презаредя и да се чувствам добре в кожата си.
Заради няколко малки, но последователни травми намалих тренировките, но не и количеството храна. В резултат на което постепенно започвах да качвам килограми - колкото повече качвах, толкова повече се депресирах и най-вече стресирах. С диетите, които имах опит и бяха давали резултат, не се справях вече. Започнах да се вманиачавам буквално какво ям, кога го ям, минаха ли поне 2 часа от предишното ми хранене, в кой ден ще ям нещо сладко, защо не съм слаба, гледах се в огледалото и ми се плачеше. И така стигнах до булимични пристъпи. Бяха ми сложили тази диагноза малко преди аз да я осъзная. Може би е добре да спомена, че и цикълът ми спря в следствие на целия стрес. В един момент не издържах психически на напрежението и споделих с родителите си (тъй като състоянието ми достигна своя връх, след като се изнесох - нова държава, нова обстановка, нова работа). Те ми намериха диетолог и психолог (от които за сега съм доволна).
Изготвената ми диета се основава на следните принципи:
- Събуждам се около 7:30-8:00 и започвам да си приготвям закуска;
- 3 основни хранения + 1-2 междинни закуски
- Предимно топли храни, за да може, както се изрази диетоложката ми, “тялото да се сгрее и да започне да усеща удоволствие от храненето”.
- Храната я приготвям сама, като не пържа абсолютно нищо и не използвам сол.
- Половин час преди обяд и вечеря изпивам по половин топла чаша вода, в която съм сварила ленено семе. (за хидратация на червата - и вече от опит мога да споделя, че действа добре.)
- Когато съм гладна, мога да хапвам по малко извара.
- Количествата храна ме посъветваха да определям с длан - за 1 хранене - протеин с големината на дланта, риба - длан + пръсти, зеленчуци - 2 пълни шепи, варива и пълнозърнеста паста - 1 шепа с разтворени пръсти, мазнина - половин палец, плод - с големината на юмрука ми.
- Варива, картофи, паста се консумират само на обяд, не повече от 3 пъти в седмицата.
- Диетоложката ми е позволила да хапвам и по половин длан нещо сладко на всеки 3 дни, но в момента не изпитвам такава нужда. Приготвям си сама десертите с чисто какао и плодове.
Закуска: (около 8:00-9:00)
Чай от джинджифил
1 филийка пълнозърнест хляб с протеин (извара с маслини/ извара с яйце/ месо/ риба тон/ кашкавал/ сирене)
Обяд: (около 12:00 - 13:00)
Протеин със зеленчуци и 1 филийка пълнозърнест хляб (като това могат да бъдат пилешка супа / филе/ пържола/ риба/ кюфтета/ сирене/ кашкавал. Всичко гарнирано със задушени зеленчуци)
Варива - самостоятелно или със зеленчуци (без протеин и хляб), само и единствено на обяд
Междинна закуска: (около 15:00)
Плод/ плод + с 1 шепа ядки/ кисело мляко със сладък плод/кисело мляко с лъжичка какао на прах (чисто какао)/кисело мляко с кокосови стърготини/ с ядки
Вечеря (около 18:30-19:30)
Протеин + зеленчуци, евентуално мога да прибавя и пълнозърнеста филийка (но се старая да не го правя)
Около 2 часа след вечеря - извара.
Целта на диетата е метаболизмът ми да заработи, а аз се надявам да започна и да отслабвам. Чувствам се добре, което за мен е най-важно, по-спокойна и най-важното - нито съм гладна, нито в депресия.
Изчислила съм калориен баланс, старая се да съм в един сравнително разумен калориен дефицит. Меря обиколки и кг на един и същи кантар на всеки 2 седмици, но като че ли ще се меря на 1 седмица, защото имам нужда от повече мотивация. Стартирах 57,5 кг, след 2 седмици - 56,6. За съжаление една стара травма се обади и намалих тренировките, за да отшуми, и резултатът през вторите 2 седмици - 56,4. Отдавам го на същото количество храна при обездвижване. (прегреших в 1 ден, когато се чувствах много зле с главоболия и изядох 100 гр ядки). Сега отново ще се опитам да наблегна на тренировките, които в момента се състоят в посещение на фитнес залата - тежести, колкото ми позволяват силите, кардио на пътека (редувам монотонно тичане със спринтове) + отделни ХИИТ тренировки, жалки опити за висене и набиране на лост (но не се отказвам).
Това е :)
Темата беше редактирана от Dark Chocolate на 01.02.15 18:04.
01.02.15
18:00
Менюто ми за днес:
Закуска:
7:30 - чай от пресен корен джинджифил
8:00 - 1 пълнозърнеста филийка + 100 гр риба тон
12:30 - задушени без мазнина зеленчуци с 6-7 маслини + сос болонезе (с около 130 гр говежда кайма) + 1 пълнозърнеста филийка
15:30-16.00 - 150 гр нискомаслено кисело мляко + 150 гр малини
Вечерята ще бъде около 18:30-19:00 предполагам - същото като на обяд, но без хляб.
Малко по-късно ще похапна и обезмаслена извара (за количествата не гарантирам) :)
9:00 - тренировка - ХИИТ - бърпита, клекове, скачащи напади, трицепс лицеви опори от колене
- упражнения за корем - правя всеки път, по много без спиране, всеки път различни
- 3 км тичане на пътека - около 16-17 мин. Нарочно са по-малко, за да не натоварвам крака, който ми е проблемен в момента.
Мнението беше редактирано от Dark Chocolate на 01.02.15 19:19.
01.02.15
18:05
Ами, добре дошла, ще те следя с интерес! :)
01.02.15
19:08
Здрaвей Dark Chocolate!
Искaм дa споделя с теб, че е стрaхотно дa си водиш дневник тук, зaщото можеш дa следиш от еднa стрaнa тренировките си, a от другa стрaнa - енергиятa, сaмо нa един клик рaзстояние от секциятa хлaдилник. Нa мен товa зaпочвa дa ми помaгa все повече в оргaнизaциятa нa деня ми. :))
A имa и постоянно нови и интересни, a и крaтки стaтии зa рaзлични интересни нещa - тренировки, режими, рецепти и... други много.
Aз бях с почти същите приблизителни дaнни м. мaрт мин. годинa, но с мaлко повече мотивaция успях дa тренирaм почти всеки ден и мaлко по-мaлко резултaтът зaпочнa дa си проличaвa, но нaй-вaжното е, че е здрaвословно :)
Успех с режимa и тренировките! И aз ще следя дневникa ти :)
01.02.15
19:18
Благодаря за приветстването, дами! :)
Знам, че има още много да уча, но се надявам вече да подхождам правилно. Трудно ми е да повярвам, че стигнах до такова и физическо, и психическо състояние. Но психиката може да бъде мощно оръжие и срещу самите нас. От страхотните физически постижения и много добра спортна визия се превърнах в тромаво момиче, което не изпитва удоволствие от живота заради липсата на самочувствие и удовлетвореност. Трябваше да се взема в ръце. Не ми е лесно, но стъпка по стъпка ще стигна целта си. Времето така или иначе ще мине, по-добре да се опитвам да променям нещата дори по мъничко.
Знам, че постигайки вътрешна хармония, тялото ми ще ми се отблагодари. :)
Здравей, пожелавам ти успех в начинанието и ще следя с интерес постовете ти. Това, че си се консултирала с диетолог и психолог е похвално, показва голяма смелост и осъзнаване, което е предпоставка за успех! Знам през какво минаваш и колко важно е за теб да усетиш отново хармонията и баланса в себе си, аз самата също водя вечната борба за помиряване на душата и тялото ми. :D
Good luck!
02.02.15
10:45
Добре дошла при нас, Тъмен Шоколад! :)
Успех с намирането на баланса - бъди здрава и щастлива!
02.02.15
20:24
Благодаря за топлото посрещане и на вас, Вероника и Венели :)
Какво се случи през днешния слънчево-дъждовен ден? :) (Времето тук винаги може да ме изненада)
7:30 - Закуска - 1 пълнозърнеста филийка с 1/2 консерва риба тон
8:30 - Тренировка - 20 минути ХИИТ - 50 секунди упражнения/10 секунди почивка (burpee - tuck jump, plank - side kick, V push ups, тичане на място с високи колена)
- 10 минути корем
- 20 минути тичане на пътека
12:00 - Обяд - 1 пълнозърнеста филийка, 350 грама задушени зеленчуци (без мазнина) с 8-9 черни маслини, 150 грама от домашно приготвеният ми сос болонезе с говежда кайма
15:00 - Междинна закуска - 150гр кисело мляко 0,1% + 150 гр малини (много ми е вкусна тази комбинацийка)
18:30 - Вечеря - около 300 гр задушени зеленчуци с 9-10 черни маслини, 3 сварени яйца + 200 гр обезмаслена извара (хм, май прекалих с яйцата и изварата на едно хапване)
Калориите трябва да са около 1450-1500. (надявам се да нямам късно похапване на извара) Течностите са около 1,5л-2л. (чай от мента + вода)
BMR: 1375 ккал
Калориен баланс с коефициент за 1-3 тренировки на седмица - 1890ккал;
Калориен баланс с коефициент за 3-5 тренировки на седмица - 2130ккал;
И в двата случая съм в калориен дефицит. Чудя се обаче, дали да не взема по-ниския показател, след като няма да имам тичане.
За мое огромно съжаление кракът ми още не се е възстановил и не мисля да тичам в скоро време отново. :( ( имам много неприятна болка от вътрешната страна на глезена, особено при контра шпиц - от кокалчето надолу към свода, при консултация ми казаха - леко разтегнати връзки. Как е станало е непонятно за мен) За мен това е пагубно - обожавам да тичам и смятам, че много ми помага за изгарянето на мазнини. Но ще се опитам да съм постоянна с другите тренировки. Засега ще продължавам с ХИИТ тренировки с различни упражнения със собствено тегло, посещение на фитнеса, имам и ластици, както за крака, така и за ръце. Дано да успея да се натоварвам достатъчно.
Време е и Кантарев да се размърда. Не знам какво му стана през последните 2 седмици...
Мнението беше редактирано от Dark Chocolate на 02.02.15 20:28.
02.02.15
20:49
Пропуснах да добавя и опитите си за кофички - 3 серии х 5 повторения
03.02.15
21:30
Привет :)
Днешният ден е лишен от движение, за да се възстановя от предишните 2 тренировки и за да може глезенът ми да почине. През следващите дни ще се опитам да сменя тичането и различните видове подскоци с велоергометър. Уред, който може да ме отегчи до н-та степен, но се надявам, че ще е подходящ за кардио в моя случай.
8:00 Закуска - Чай от джинджифил, 1 пълнозърнеста филийка с 1/2 консерва риба тон
12:00 Обяд - 1 пълнозърнеста филийка, пилешка супа, 200 гр задушени зеленчуци
15:00 Междинна закуска - голям портокал
17:00 Междинна закуска - 100 гр обезмаслена извара (поогладнях и трябваше да хапна нещо)
18:30-19.00 Вечеря - 350 гр задушени зеленчуци, 180 гр от домашният ми “сос” с домати и говежда кайма
По мои изчисления калориите не бива да надвишават 1400, дори ако си хапна малко изварка по-късно.
Имаше и изварка към 21.00 - не издържах - срам, не срам - 350 гр. Калории - 1500 вече общо всичко.
Чувствам се в застой. Липсват ми тичането и тае бо-то. Надявам се скоро обиколките да се раздвижат в отрицателна посока. Не се отказвам :)
Мнението беше редактирано от Dark Chocolate на 03.02.15 22:12.
03.02.15
21:39
Ммм, различните степери/kрос тренажори пробва ли (те са на същия принцип, но все пак)? В интерес на истината, по мое мнение, пътеката най-много товари краката. При степерите има и бутане/дърпане с ръце и напрежението не ми се струва толкова съсредоточено в краката.
Само като идея - зумба. И вкъщи може. Хем ще се натанцуваш, музичка, на мен ми харесва... Има страшно динамични. :)
Мнението беше редактирано от Cloud in my shoe на 03.02.15 21:43.
03.02.15
22:09
Благодаря за предложенията! :)
Със зумбата се разделих много отдавна, просто защото натоварването ми е много леко, а степерите и крос тренажорите просто не ги долюбвам. Фен съм на тренировките със собствено тегло :) Монотонно тичане, спринтове, всякакви скачащи клекове, напади, бърпита, упражнения в ХИИТ вариант. Но ще преценя кое товари най-малко глезена, тъй като и болката е доста специфична и искам да се пазя максимално, за да започна да тичам. Обикновено тичам по 8-9 км, в началото на ноември стигнах и до 10км, но времето тук е доста студено, въздухът е влажен и няколко пъти боледувах. Температурите все още са около нулата, затова изчаквам.
04.02.15
22:38
Днес беше много хубав слънчев ден :)
Хранене
8:00 Закуска - чай от джинджифил, пълнозърнеста филийка с 1/2 консерва риба тон (преди това 40 клека за разсънване, едвам си отворих очите)
11:00 Ранен обяд - задушени зеленчуци (без мазнина) с много подправки, говеждо месо с доматен сос
15:00 Междинна закуска - голям портокал, 200 гр обезмаслена извара
18:30 Вечеря - пилешка супа, задушени зеленчуци (без мазнина) с 6-7 черни маслинки
21:00 Късна закуска - 300 гр обезмаслена извара
Калории - приблизително 1500.
Тренировка - следобедна. Едвам намерих сили за нея, тъй като се чувствах доста замаяна, но след това бях малко по-добре. Не стигнах до фитнеса, но се мобилизирах вкъщи :)
3 рунда с по 15 секунда почивка от:
25 pike ups
20 plank push ups (останах без лакти)
30 sec side plank left/ 30 sec side plank right
25 spider planks
50 squats
+ 2 упражнения с ластици за външна част на бедра 3 серии х 50 повторения на крак
+ donkey kicks 2 серии х 50 повторения на крак
+ 1 упражнение за вътрешна част на бедра - по 100 повторения на крак
+ 7-8 минути корем
Не беше това, което ми се искаше да направя, но е по-добре от нищо. Дано да имам поне малко забързване на метаболизма от подобни тренировки, хубавото е, че кракът не ме боли. Надявам се днес да успея да се наспя и да съм по-свежа за утрешната тренировка.
05.02.15
10:59
Сутрешна тренировчица днес:
3 рунда - 50 секунди упражнение : 10 секунди почивка
1. Напади в дясно
2. Напади в ляво
3. Triceps dips от пейка
4. Трицепс лицеви опори от колене
5. Curtsy lunge - ляв крак
6. Curtsy lunge - десен крак
7. Планк
8. Oblique V up - ляво
9. Oblique V up - дясно
27 минути.
Може би трябваше да направя 4 рунда, сега като се замисля. Не знам, дали такава тренировка би имала ефект върху забързването на метаболизма, но искрено се надявам :)
05.02.15
20:40
С напредването на деня започнах да чувствам напрежение от сутрешната тренировка и съм доволна :) По-късно ще измисля утрешната, която за сега включва само walking push ups.
Също така се поразрових малко в интернет и за задравяване на глезена всички препоръчват calf rises, така че ще ги включвам, винаги когато мога. Днес си взех и Pferdebalsam за контузии. Надявам се до месец да тичам отново на свобода :)
Хранене:
8:30 Закуска - пълнозърнеста филийка с 1/2 консерва риба тон (все още не ми е омръзнало, надявам се и комбинацията да е подходяща за закуска)
12:00 Обяд - пълнозърнеста филийка, около 150гр говеждо месо с доматен сос, 350 гр задушени зеленчуци без мазнина ( броколи, морков, карфиол и като се сготвиха, накрая сложих малко пресен лук, много подправки и станаха разкооошни)
15:00 Междинна закуска - 1 манго с 150 гр обезмаслено мляко (нещо уникално вкусно, дори мисля да го направя и на сладолед!)
19:00 Вечеря - Страхотният ми миш-маш със задушени зеленчуци без мазнина с 10 черни маслини
21:00-21:30 Планирана късна закуска – извара – може би 200-300 гр. (Ще започна да си купувам и извара с по-висока масленост, за да набавя калориите за деня с по-малко храна.)
Калории - приблизително 1380.
06.02.15
13:52
Тренировка днес:
3 рунда - 50 сек упражнения : 10 сек почивка
1. walking push ups
2. sumo squat
3. two point plank
4. fire hydrant left leg
5. fire hydrant right leg
6. plank с вдигнат крак - 25 сек на крак
7. bridge rise с един крак - 25 сек на крак
8. side walking plank
24 минути.
+ 3 х 10 лицеви
+ 5 мин. корем
Днес бях много мудна, бавна, тромава, не се почувствах във форма. Утре и в неделя ще отида на фитнес, за да поработя за горна част с тежести. Поне имам лека мускулна треска на дупето - предполагам, че е от вчерашните curtsy lunges.
Все още не мога да се настроя да тренирам на гладно. Преди го правех непрекъснато, но сега като се събудя и огладнявам веднага. Това мога да го променя, само ако започна с тичането сутрин. След месец планирам да опитам и със сутрешно плуване, което за мен е изключително уморително.
Слънчев петък на всички! :)
06.02.15
23:20
Храната днес
8:30 Закуска - пълнозърнеста филийка с 1/2 консерва риба тон
12:30 Обяд - пилешка супа, задушени зеленчуци без мазнина, пълнозърнеста филийка
15.30 Междинна закуска - 1 манго, 200 гр обезмаслено кисело мляко
19:00 Вечеря - миш-маш, задушени зеленчуци без мазнина, 10 черни маслини
21:00 Късна закуска - извара
Калории - приблизително 1490.
Мнението беше редактирано от Dark Chocolate на 06.02.15 23:20.
07.02.15
13:31
Тренировка:
Лицеви опори - 3 серии - 15, 13, 10 повторения ( странно, нямах сила)
Опити за кофички - 3 серии х 5 повторения
3 кръга (50 сек упр : 10 сек почивка):
1. бърпита
2. mountin climbers
3. jump sumo squat
4. jump squat - toech toe
11 минути, тъй като ме стегна крака на последния кръг. Предполагам, че силно го бях вързала с бинта и маратонките. Но отново не съм доволна. Нямах сила, бавна и тромава се чувствам.
Butterfly - 3 серии х 10 повторения с 15 кг
Butterfly reverse - 3 серии х 10 повторения с 10 кг
Lutzugmaschine - 3 серии х 10 повторения с 15 кг
Brustpresse - 20 повторения с 15 кг, 12 с 20 кг, 10 с 20 кг
Ruderzugmaschine - 3 серии х 10 повторения с 15 кг
+ 10 минути корем
+ няколко секунди висене на лоста
Извинявам се, че съм написала имената на машините така, но не знам как се казват на български език. Ще приложа снимки. Килограмите са толкова, просто защото нямам сила за повече. Надявам се скоро да ми олекнат.
В залата също така има TRX (прилагам снимка)- дължината на въжетата се регулират, има доста варианти за упражнения. Мисля да се поразровя и да включа нещо, смятам, че ще е доста натоварващо.
07.02.15
20:44
Храната днес:
8.00 Закуска - пълнозърнеста филийка с 12 консерва риба тон
12.30 Обяд - задушени зеленчуци, говежда кайма с доматен сос, пълнозърнеста филийка
15.00 Междинна закуска - 200 гр кисело мляко 1,5%, голям портокал, канела
19.00 Вечеря - зеленчуци, миш маш, изварка (докато чаках да се стопли яденето - бях много гладна)
21.00 Планирана късна закусчица - изварка
Калории - приблизително 1420.
Обмислям да си сготвя зеленчукова мусака, малко да разнообразя. Харесва ми да експериментирам, та ще видим какво ще се получи.
Днес си купих нов бански (невероятна цена :D ) и нямам търпение да се видя с него в новото си тяло след няколко месеца. Плюс едно кожено бюстие, което е просто трепач. Снимки - скоро надявам се, облечени. :)
Имам прогрес, откакто съм започнала - бавно, но славно се случват нещата. Доволна съм, че не изпитвам глад за определени храни - като захар, шоколад, тортички и тн. Но истината е, че не си и купувам такива. Ще видя как ще се справям, като се върна вкъщи, но се надявам да съм изградила добри навици. Доколкото съм чувала, човек гради един навик за 40 дни :)
Мнението беше редактирано от Dark Chocolate на 07.02.15 20:50.
09.02.15
00:08
Днешният ден в няколко реда :)
8.00 Закуска - пълнозърнеста филийка с риба тон (мда, отново)
12.00 Обяд - пилешка супа, задушени зеленчуци с малко масло, пълнозърнеста филийка
15.30 Междинна закуска - “сладолед” от 400 гр нискомаслено кисело мляко, малък банан, 10 грама какао и 15 гр кокосови стърготини (много вкусничко и освежаващо, като изключим, че направо ми стана лошо след това. Или в по-малки количества, или с по-малко смесване на продукти)
19.00 Вечеря - пилешка супа, задушени зеленчуци без мазнина
21.45 Късна закуска - малко изварка
Калории - приблизително 1640.
Днес останах без тренировка, защото ужасно съм се схванала. Не знам как съм спала, но едва се завъртам.
Хубавото е, че имам мускулна треска от вчерашната тренировка, странно е само, че е по-силно изразена в дясната ми страна, която е силната при мен. Но не е чак толкова важно. За да не остана съвсем капо, се отчитам с 250 клека в серии по 50 повторения.
Неделният ден мина много слънчево и продуктивно за мен :) Доволна съм!
09.02.15
16:58
8.30 Закуска - пълнозърнестата филйка с 1/2консерва риба тон
9.30 Тренировка - изцяло силова, без никакво кардио (признавам - не ми се въртеше велото, още не съм го пробвала)
12.30 Обяд - задушени зеленчуци, говеждо месце в доматен сос, пълнозърнеста филийка с орехи (ново, за проба, вкусно е :) )
15.00-15.30 Междинна закуска - кремче от 1 нарязан портокал, 100 гр обезмаслена извара, 100 гр бутер мляко, 10 гр кокосови стърготини и канела (горещо препоръчвам! Толкова ми беше вкусно, че си облизах купичката. А това бутер мляко за пръв път го взимам, снимчица на хранителните стойности малко по-надолу.)
19.00 Вечеря - същото като на обяд, но без хляб, зеленчуците са с 5гр масълце
21.00 Късно похапване - изварка - Редакция: 200 гр котидж сирене, в което направо се влюбих! 100 гр - 103ккал, 12,2г белтъчини, 4,6г мазнини, 2,7г въглехидрати. Вечерните ми закуски вече ще са от една такава порция. Продават ги по 200 гр - идеално! Чудя се само, дали да не си взема по-високомаслено? Това е с 20% мазнини. За вечеря, дали е удачно да сменя изварата с това котидж сирене?
Калории - приблизително 1520.
Същността на тренировката:
Лицеви опори - 1х20, 2х15
Висене на лост (не знам дали някой друг го прилага :D ) - не много дълго, не съм засичала с точност.
Набирания с широк хват, НО на един уред, на който си слагаш различни килограми, стъпваш на колене и ти помага да се набереш. Държа да отбележа, че пак е трудно. Постепенно ще намалям килограмите, защото започнах от 20 :(
Набирания с тесен хват. Същата ситуация. Не помня колко повторения направих. И при двете имам минимум 3 серии по 7-8-9 повторения.
Кофички на същия уред с 15 кг. 3 серии х 5 повторения, но си бяха до долу.
Трицепс на горен скрипец 3 х 10 с 12,5 кг
Трицепс машина 3х20 с 20 кг (прилагам и снимка на уреда, тъй като не знам, дали на български се нарича по същия начин)
Придърпване на вертикален скрипец 3х10 с 15 или 20 кг (не мога да си спомня)
Раменни преси (отново не знам името на уреда) 3 х 10 повторения, но килограмите не помня. (ужас, всичко трябва да си записвам веднага)
Корем - повдигане от стенд, извивки в страни с 4кг дъмбели, махало, още 2-3 упражнения за долна коремна мускулатура + крънч
Нямам търпение да се измеря след 1 седмица, защото се чувствам много добре и се надявам резултатите да са мотивиращи :)
Много усмивки и успешна седмица на всички!
Мнението беше редактирано от Dark Chocolate на 09.02.15 22:05.
10.02.15
19:53
Един сравнително ползотворен ден беше днес :)
(тъй като все още не е свършил, се надявам да посвърша още полезни неща)
Похапването:
8.30 Закуска - пълнозърнеста филийка с орехи и 1/2 консерва риба тон
12.30 Обяд - фритата, задушени зеленчуци без мазнина и пълнозърнеста филийка
15.30 Междинна закуска - “кремче” от портокал, 100 гр извара, 100 гр бутер мляко, 10 гр кокос, канела
19.00 Вечеря - фритата, задушени зеленчуци без мазнина, 100 гр котидж сирене ( по-нискомаслено)
21.00 Късна закуска - 200 гр котидж сирене (20% мазнини)
Калории - приблизително 1600.
Тренировката:
5 кръга. 50 сек : 10 сек почивка.
1. клек
2. планк с протягане на рице напред и прибиране обратно
3. curtsy lunges с ляв крак
4. curtsy lunges с десен крак
5. корем - от седеж с крака над пода, прибиране и изпъване
Тренировката е по-лека, но чувствам горната част на тялото си доста уморена, особено ръцете. Бях планирала да правя ХИЙТ с разни подскоци, бърпита, но се разколебах, за да не натоварвам крака излишно. Искам да оздравее на пълно и с пълна сила да тренирам.
Цял преди обед се занимавах с пазар и готвене, но съм изключително доволна, защото приготвих фритата - италианска рецепта с моркови, праз, яйца и мляко. Стана толкова вкусно и сладко, че едвам се сдържах да не си взема втори път. Ще се превърна в мое любимо ястие :)
Ейй, фритата ти изглежда страхотно! Често приготвям измислени от мен фритати с налични в хладилника неща, но тазиииии изглежда страшно вкусна. Дай насам рецептата :)
10.02.15
22:11
Благодаря, Венели! :)
Чудех се, дали да публикувам рецептата, но се въздържах, тъй като забелязвам, че постовете са ми сравнително дълги на фона на голяма част от останалите дневници :D
Фритата с праз и моркови:
0,500 кг моркови
0,500 кг праз
1 глава лук
8 яйца (едно беше около 55 гр)
200 гр кисело мляко ( аз използвах 1,5%)
10-15 гр масло
Нарязанят лук се задушава заедно с маслото. Прибавят се нарязаните моркови и 1 чаша вода до омекване. След това се прибавя нарязаният на шайби праз. (Желателно е да всичко да бъде в голям тиган или тенджера) Изчаква се докато и той омекне и се изпари водата. Зеленчуците се изсипват в тавичка, след което се заливат с предварително разбитите яйца и кисело мляко. Цялата смес се разбърква хубаво и се слага в предварително загрята фурна на 200 градуса. По рецепта трябваше да е изпечена за 10 минути, но на мен ми отне много повече (не знам защо). Пече се, докато придобие вид на омлет, а не е течно, за да не се налага да се сервира с черпак :) Трябва да може да се разрязва като сладкиш.
Добър апетит!
Много искам да си направя печена тиква с мляко, но никъде в тази Германия не мога да открия тиква, за да си купя. А така ми се хапва! :( Нито в Пени, нито в Алди, нито в Реве, нито на пазара в центъра. Единствено в Кауфланд и Лидл не съм проверявала, защото не са ми удобни като местоположение. Продават я на места вече изпечена и подсладена, което не ме устройва.
Мнението беше редактирано от Dark Chocolate на 10.02.15 22:12.
10.02.15
22:22
Наистина изглежда много добре! :)
Ако искаш, можеш да я публикуваш и в темата за рецепти.
Нека достигне до повече хора. ;)
10.02.15
22:55
казано от Dark Chocolate на 10.02.15, 22:11:
Благодаря, Венели! :)
Много искам да си направя печена тиква с мляко, но никъде в тази Германия не мога да открия тиква, за да си купя. А така ми се хапва! :( Нито в Пени, нито в Алди, нито в Реве, нито на пазара в центъра. Единствено в Кауфланд и Лидл не съм проверявала, защото не са ми удобни като местоположение. Продават я на места вече изпечена и подсладена, което не ме устройва.
Няма ли butternut squash? Това купувам като най-близко до нашите тикви в Англия.
Ако и това не намериш, сладките картофи са доста сходни на вкус.
Мнението беше редактирано от Aleks Sandra на 10.02.15 22:56.
11.02.15
11:21
Не съм намирала и butternut squash. :( явно ще почакам, докато се прибера вкъщи, както по Коледа - тогава имам чувството, че сутрин, обед и вечер си хапвах тиква (освен другите вкусотии)
Вероника, добра идея. :) Ще публикувам рецептата, само да разбера как се прави и анкета. Трябва и да изчисля хранителните стойности.
Фритата изглежда превъзходно! Благодаря за рецептата, задължително ще я пробвам. :)
11.02.15
18:36
Днес съм напълно out of space!
Снощи си легнах в 22.00 с главоболие, събуждах се през нощта и накрая пих лекарства в 4.00. В 8.00 сутринта отново ме болеше главата. Поразмина се и цял ден е на вълни. За малко да не си направя мини тренировката, защото ме удари по-силно, като започнах с нея. Не знам, дали не прекалявам с пушенето. Течности имам всеки ден минимум 2л.-2,5л.
Девойки (и всеки друг, който пробва, разбира се), ще чакам отзиви за моята версия на фритата. Надявам се да ви бъде сладка :)
Хапването:
8.30-9.00 Закуска - Пълнозърнеста филийка с орехи, 1/2 консерва риба тон (но започвам да мисля, че в целия хляб с орехи има 1 орех...)
12.00-12.30 Обяд - 250 гр (сготвена) пълнозърнеста паста, 180 гр сос болонезе (мое производство), задушени без мазнина зеленчуци
15.00-15.30 Междинна закуска - бъркоч от 100 гр бутер мляко, 100гр нискомаслено котидж сирене, 160 гр малини (размразени), 10 гр кокос, канела (не е това, което очаквах. Трябваше да добавя какао вместо кокос, може би.)
22.30 Вечеря - Фритата, задушени зеленчуци, 200 гр котидж сирене (20% мазнини)
Калории - приблизително 1460.
Движението:
3 кръга:
20 лицеви опори
30 напади в страни (с всеки крак)
30 планк-коляно в страни (редуване на дясно, ляво коляно е 1 бр)
20 бълг. клек ( с всеки крак)
+ още 2 серии х 20 лицеви опори
Финал: 100 лицеви. Отдавна не съм правила по толкова много и то в серия. (Отдавна - разбирайте година) Нямах желания да отида до залата, нито да стартирам с велоергометъра. Мисля, че е напълно възможно никога да не се кача. Това, което леко ме натъжава, е, че все още имам болки в глезена.
Ще продължа вечерта с опити да завърша една разработка за университета, Шерлок Холмс и може би някое приятно четиво за лека нощ. :)
Мнението беше редактирано от Dark Chocolate на 11.02.15 23:29.
12.02.15
20:00
Привет и в днешния хубав, но студен ден :)
Събудих се в 6.00 и нямаше заспиване повече, а снощи си легнах по-късно от обикновено. Разбира се, умората си каза думата с напредването на деня, но успях леееекинко да напредна с разработката, която правя за университета си. Надявам се да разпиша повече редове, докато си легна. :D На всичко отгоре цял ден ме гони глад - за малко да унищожа една опаковка котидж сирене, но ще си го пазя за по-късно. Дано този глад е заради задаващо се МЦ, че всеки месец гадая, дали ще го бъде или не. (dull)
Похапване:
8.00 Закуска - пълнозърнеста филийка с 1/2 консерва риба тон
12.00 Обяд - Фритата, задушени без мазнина зеленчуци, пълнозърнеста филийка (така е - който готви за 1 човек в промишлени количества, си хапва фритата всеки ден :D )
15.00 Междинна закуска - портокал, 100 гр обезмаслена извара, 100 гр бутер мляко, 10 гр кокос, канела
18.30 Ранна вечеря - миш-маш, задушени без мазнина зеленчуци (Много глад, много. Дори все още съм гладна!)
20.30 Късно хапване - котидж сирене (нискомаслено)
+22.00 - 200 гр котидж сирене (нискомаслено) - редакция: гладът си каза думата.
Калории - би трябвало да се получат около 1490. + 144 = 1634
Движение:
Не. С изключение на едни 110 “кофички” на пейка следобед. Днес не бях в настроение за тренировка. Все още чувствах напрежение в горната част на тялото, а краката ми бяха откровено уморени. Но откакто имам почивни дни, а не издевателствам над тялото си всекидневно, смятам, че постигам по-добри резултати, не съм толкова изтощена и имам повече сила :)
И най-голямата ми радост - намерих тиква! (party) Утре ще си изпека с мляко и яйчице и ще си хапна за следобедна закуска! Нямам търпение! (Трябва да е много вкусна задължително, защото е 3 евро килограма)
Мнението беше редактирано от Dark Chocolate на 13.02.15 09:23.
12.02.15
21:20
Докато чета ми се дояде тиква, ех.. :) Утре ще се разтърся. В интерес на истината, не съм пробвала с мляко и яйце, но звучи интересно :) Мерси за идеята!
12.02.15
21:43
Задължително пробвай :) Това е мой любим десерт. По принцип се приготвя и със захар и става нещо невероятно, но аз ще се въздържа. Избягвам всичко сладко. Накрая не пропускай да я поръсиш с канела :)
13.02.15
18:02
Хранa:
9:00 Закуска - пълнозърнеста филийка с 1/2 консерва риба тон
12.30 Обяд - фритата, задушени без мазнина зеленчуци, пълнозърнеста филийка
15.00 Междинна закуска - печена тиква с бутер мляко и яйца
18.30 Вечеря - миш-маш, задушени зеленчуци без мазнина
20.30 Късно хапване - котидж сирене 200 гр
Калории - около 1450.
Тренировка за сега няма. Ако случайно поразмисля, ще нанеса корекции. Нещо не се чувствам в настроение за трениране.
15.02.15
23:31
След една кратка екскурзия за уикенда е време за отчет :)
Имам прегрешения, но мислех, че няма да мога да си взема приготвена от вкъщи храна поради липсата на място, където да я съхранявам, без да се развали, но се оказа, че съм сгрешила. Е, положих някакви усилия да има някакъв ред и “дисциплина” в храненето ми. Тъй като бях непрекъснато в движение, не можех да си позволя да се наливам с вода и да търся тоалетна на обществени места, течностите за уикенда са ми под всякаква критика.
14.02.2015
75 лицеви опори
7.30 Закуска - пълнозърнеста филийка с котидж сирене
12.00 Обяд - фритата, пълнозърнеста филийка, задушени зеленчуци без мазнина
14.30 Междинна закуска - печена тиква с яйца и мляко + допълнително йогурт
18.00 Вечеря - салата с котидж сирене, една малка шепа крутони, около 30 гр пилешко филе и около 30 гр кашкавал
Последва дълга вечер с танци (надявам се да са ми повлияли тренировъчно), и 2 чаши бяло вино. Калориите по мои изчисления са около 1540, но без виното. С него не знам колко ставата, но не бих казала, че съм в дефицит :(
15.02.2014
3.00 Среднощна закуска - 2 филийка
10.00 Закуска - 2 филийки с котидж сирене
13.00 Обяд - 150 гр пилешко филе с 1 филийка
14.30 Междинно хапване - една мини ябълка с 10-тина сурови фъстъка
16.00 Междинно хапване 2 - портокал, 250 мл айрян
18.00 Вечеря - пилешко филе с 2 филийки
20.30 Късно хапване - 500гр йогурт 1,5%
Доста въглехидрати, при това късно, много недоспиване и глад. Хлябът не ми беше пълнозърнест, беше черен. Но това успявах да измисля в движение. Калориите са около 1900. Тренировка няма. Само разходка. Надявам се тези 2 дни да не се отразят върху измерванията ми утре :( Искрено се надявам!
16.02.15
22:17
Днес отново не бях в настроение за каквото и да било, цял ден ми се спи, бях много уморена. Отидох във фитнеса, където едвам направих 50 лицеви опори, тренирах горната част на тялото, предимно гърди и направих няколко серии на абдуктура и адуктура. Много измъчена тренировка, нямах никаква сила.Цял ден ме гони глад, никак не напреднах с течностите и днес.
Хранения:
9:30 Закуска - филийка с 1/2 консерва риба тон
12:30 Обяд - фритата, задушени зеленчуци без мазнина, филийка
15:30 Междинна закуска - печена тиква с яйце и мляко + 200 гр бутер мляко
19:00 Вечеря - фритата, задушени зеленчуци без мазнина
21:00 Късно хапване - 400 гр котидж сирене (доста е, но не издържах)
Калории - около 1700. Отново е дефицит, но доста малък.
Днес се премерих/измерих - кантарът показа 400 гр по-малко за последните 2 седмици. Минус 1 см от гръден кош, талия, едното бедро (вероятно е възможно) и едната предмишница :D дано през следващите 2 седмици да се поизравня, ако съм се мерила правилно.
Надявам се да започна да свалям поне по 500 гр и гладът ми да изчезне. Мислех, че съм свалила повече. Горната част на тялото ми се е поизчистила доста, но ханшът не е мръднал. Явно при мен стават много бавно нещата, особено без кардио.
И нещо странно, за което може и да си въобразявам - имам чувството, че квадрицепсите ми са станали по-малки... не знам, дали е възможно :D
Мнението беше редактирано от Dark Chocolate на 16.02.15 22:25.
17.02.15
18:58
Днес вече се чувствам по-отпочинала. Бях пропуснала да споделя, че в петък едва не се разболях, усетих втрисане и болки в гърлото но взех мерки навреме. Та може и това да е оказало влияние върху умората ми. И днес нямах кой знае какво желание и сила за тренировка, особено в горната част на тялото. Или съм станала мързелива, или просто съм уморена. Може би трябва да помисля за някакви витамини, но пък след няколко дни започвам с Л-карнитина отново и се надявам плацибо ефектът му да ми е достатъчен :D Леко съм се демотивирала, защото всички около мен са отслабнали с по 3-4 килограма за същото време, за което аз съм свалила 1,600 кг (ако кантарът или тялото ми не ми правят разни номерца).
Хапването:
8.30 Закуска - пълнозърнеста филийка с 1/2 консерва риба тон
12.00 Обяд - пълнозърнеста паста със сос болонезе, задушени зеленчуци без мазнина
14.30 Междинна закуска - печена тиква с яйце и мляко + 200 гр бутер мляко (ранна закуска, но не издържах отново)
18.30-19.00 Вечеря - миш-маш, задушени зеленчуци без мазнина
21.00 Късна закуска - котидж сирене
Калории - около 1616. Мисля, че трябва да намаля калориите с около 50-100, защото тренировките ми са нищо работа, а по цял ден съм седнала. Много съм обездвижена.
Мини тренировка:
350 клека в 2 серии
30 curtsy lunges (редуване десен-ляв = 1 бройка)
80 пъти мост за дупето
80 donkey kicks с всеки крак
още махове за дупе и бедра
+ упражнение за дупе и бедра с ластици
+ малко долна част на корем и планк
+ 20 лицеви опори ( не знам, дали да ги пиша изобщо. Едвам успях да ги направя, целите ми ръце трепереха)
17.02.15
21:14
казано от Dark Chocolate на 17.02.15, 18:58:
14.30 Междинна закуска - печена тиква с яйце и мляко + 200 гр бутер мляко (ранна закуска, но не издържах отново)
Какво е това, за първи път чувам...още онзи ден ми стана интересно като гледах и снимката с тиквата :D
17.02.15
22:52
Така се казва - бутер мляко. Малко по-нагоре в предишен пост съм публикувала снимка на хранителните стойности от опаковката. Използва се за готвене, различни сладкиши и тн. Аз го добавям в различни храни и експериментирам просто :) ако трябва да го определя, може би е нещо средно между прясно мляко и айрян. Не бих го пила самостоятелно.
18.02.15
21:46
Днес беше един изключително неползотворен ден, включително и нетренировъчен.
Хранене:
8.30 Закуска - пълнозърнеста филийка с риба тон
12.00 Обяд - задушени зеленчуци без мазнина, с кайма, доматен сос, пълнозърнеста филийка
15.00 Междинна закуска - портокал, извара бутер мляко
18.30 Вечеря - фритата, задушени зеленчуци без мазнина
20.30 Късна закуска - котидж сирене
Калории - около 1510.
Мнението беше редактирано от Dark Chocolate на 18.02.15 22:21.
19.02.15
21:06
Хранене:
8.30 Закуска - пълнозърнеста филийка с риба тон
12.00 Обяд - задушени зеленчуци без мазнина, 170 гр грах
15.00 Междинна закуска - 200 гр малини, 200 гр нискомаслена извара, 100 гр бутер мляко, 6 гр какао
19.00 Вечеря - фритата, задушени зеленчуци без мазнина
21.00 Късна закуска - котидж сирене
Калории - приблизително 1245.
140 лицеви опори
200 клека
Мнението беше редактирано от Dark Chocolate на 19.02.15 21:07.
20.02.15
22:50
Хранене:
8.45 Закуска - пълнозърнеста филийка с риба тон
12.00 Обяд - задушени зеленчуци без мазнина, фритата, пълнозърнеста филийка
15.00 Междинна закуска - 150 гр малини, 200 гр нискомаслена извара, 100 гр бутер мляко, 5 гр какао
19.00 Вечеря - фритата, задушени зеленчуци без мазнина, 100 гр извара
20.45 Късна закуска - котидж сирене
Калории - приблизително 1470.
100 кофички на пейка
70 клека
100 пъти планински катерач