11.02.15
20:05
Здравейте интересува ме какви витамини бихте ми препоръчали за по “нежна” кожа от доста време кожата ми повече в областта на ръцете е груба също в момента времето е студено и кожата ми става много суха и на места ми се бели малко. Ще се радвам ако изкажете мнение кои точно витамини биха помогнали и в какви дози.
Мажи си ръцете с крем.
При мен всяка зима се получава същото. Решението: мазане на ръцете с крем преди излизане и преди лягане.
12.02.15
11:06
Витамини - Nutrilite / amway коса,нокти,кожа 90таблетки в опаковка, стигат за 3 месеца,цена ~60лв.
Крем - Нахткерцен балсам на доктор тайс (подходящ е и за бебета) ~ 15лева от почти всички аптеки
Както казали хората “не питай старило,питай патило”.
12.02.15
11:16
Прием на витамини трудно ще реши този проблем. Такава суплементация е препоръчителна на общо основание, но сама по себе си се съмнявам да подобри състоянието на ръцете ти.
Решения виждам в две посоки:
- измиване на ръцете само с топла вода, внимателно и старателно подсушаване след мокрене, носене на ръкавици навън.
- редовно мазане с крем (няколко пъти дневно), мазане с масло от шеа (това е едно от най-добрите неща, които можеш да направиш за ръцете си), маслото от бадем също е чудесен вариант.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 12.02.15 11:29.
казано от Ивайло Валентинов на 12.02.15, 11:06:
Крем - Нахткерцен балсам на доктор тайс (подходящ е и за бебета) ~ 15лева от почти всички аптеки
Ще се пробва, щом става за бебета. И аз имам същия проблем, пробвах с един женски крем който подейства веднага, но не ми се рискува да си обърквам баланса на тестостерон/естроген и го спрях
12.02.15
14:55
Съгласен съм с Кольо,че витамините сами по себе си няма да решат проблема ти,но мога да те уверя,че дори профилактичния им прием се отразява много добре на кожата.За пример ще дам моето семейство 3ма човека ползваме витамините,като всеки от нас е с различен проблем и при всички ни се отразяват много добре (производител с по-качествени витамини не съм срещал).Да отбележа,че миенето на ръцете с топла вода не е много добра идея при суха кожа,изобщо допира с вода трябва да се ограничи поне за няколко дена,а когато има такъв той да е с хладка вода.След мокрене и разбира се хубаво подсушаване,както е споменал колегата е препоръчително да се намажеш с крема,който ти казах или сходен такъв.