12.02.15
12:38
Здравейте! Всяка година започвам с “тази година ще е по-добра, ще постигна повече и най-накрая ще се вкарам във форма” После следва “ама хайде за лятото вече наистина” и историята ви е позната - самозаблуда в пълна степен! Но вече реших! Най-накрая ще постигна своето! Като за начало промених изцяло мисленето си по въпроса със свалянето на килограми. Исках винаги да е бързо, лесно и вкусно :D За бързо и лесно осъзнах, че няма как да стане, за да е здравословно и ефективно, но открих, че вкусното може да бъде и полезно. Та по същество - аз съм на 17 години. Висока съм 1,64 и когато започнах тежах 76,6кг. Целта ми е за неопределен период от време (не си поставям цел като период, тъй като знам, че е индивидуално и зависи от доста фактори), да се разделя с около 15 кг. Започнах следния режим: сутрин пия на гладно чаша чай за пречистване на кръвта от серията на Цяръ. Около половин час по-късно закусвам 2-3 лъжици кисело мляко с 2 ч.л. ленено брашно и 2-3 натрошени обикновени бисквити (тъй като само брашното ми е кофти да го ям). За обяд хапвам нещо по-хранително като ориз със зеленчуци, варена царевица или 2 сварени яйца, варени картофи със сирене. Избягвам всякакво пържено, олио, сол и захар. Другите подправки не ги пестя, тъй като много ги обичам. Вечерята също ми е съобразена с по-горните условия (които сама си поставих и не съм напълно сигурна в правотата си) и е не по-късно от 20h. На този етап не спортувам, тъй като имам малък проблем с костите на краката (породен от травми като по-малка, а и от теглото, тъй като от малка съм си пълничка) и личния лекар ме посъветва да не ги натоварвам поне докато не падна под 70 кг. Та седмица след началото на по-съобразеното ми хранене, вече тежа 73,6кг. Доволна съм, но ме притеснява фактът, че сякаш 3 кг за седмица са много. Не гладувам, напротив, чувствам се прекрасно, дори енергизирана. Моля ви да споделите своя опит и да отслабваме заедно и здравословно! :)
13.02.15
08:20
Здравей и добре дошла!
Храната ти (поне така описана) ми се струва доста малко, но с времето ще се разбере. :)
Можеш да ползваш сол в малки количества, не я спирай напълно. Ползвай морска/хималайска.