11.02.15
22:07
Здравейте,
казвам се Симеон и съм на 27г. от София и в момента тежа около 110кг , 183см.
Ще започна с малко предистория, за да може да ми се даде по-добър съвет.
В периода между 16 и 23 годишна възраст се занимавах активно с класически фитнес и помпане на мускули
като периферно на това винаги спортувах и други неща като тенис,кик-бокс,футбол,бягане,плуване
разбира се всичко на изключително аматьорско ниво и за не особено дълъг период от време.
След това остана само фитнеса, който беше доста на периоди един-два месеца се тренира по 2-3-4 пъти на седмица,
лятото не се тренира , по празниците също и от време на време футболче с приятели.
Поради факта, че съм с наднормено тегло и съм тренирал дълги години като селски гамен само за мускули без никакви сериозни загрявки,разтягане,раздвижване,масажи и т.н. имам и не малко травми като замръзнали рамена,изтънели хрущяли на едното коляно и тенис лакът , но да кажем , че съм намерил точните специалисти и лека, по-лека ще ги премахна.
Септември месец 2014г бях стигнал до колосалните 123кг и реших, че това няма да го бъде повече, за 3 месеца свалих 15г без особено хранителен режим, като тренирах като луд с персонален треньор и се бягаше от упражненията с тежести, а предимно на собствено тегло, изометрии, упражнения от кросфит, много кардио и т.н.
Естествено пренатоварих от повечко футбол,бягане и спиннинг и скъсах менискус, съответно цял декември бях в бокса а януари почнах да стабилизирам и правя по сериозни тренировки.
Въпросът ми е с какъв друг спорт да съчетая фитнеса (тренировките ми предимно включват упражнения на постелка, с пудувка, с топка, лицеви, набирания, кофи и леки тежести като цяло се избягват силови упр.)
Ориентирал съм се към Кросфит , Кик-бокс , Тап-аут , Плуване. Доста хора изразяват мнение,че кросфита за начинаещи може да е повече вреден от колкото полезен, заради риска от травми.
Таргетите , които гоня са да превърна разплутото си тяло в ателтично , да изградя сериозни мускули на и около корема , защото в противен случай доктора ми каза, че ще имам проблеми с кръста и гърба ( КЕ СЕ ИЗГЪРБИМ ) естествено от супер вдървен да подобра мобилността и разтегателните си възможностите и да олаба 20тина килца.
Наистина ще съм благодарен , ако някой каже 1-2 изречения на къде да поема :).
11.02.15
22:49
Защо не пробваш с народни танци, аеробика, плуване, леко тичане за начало
Плуване - зависи как и колко , но натоварва цялото тяло , изгражда издържливост и трудно ще загубиш мускулна маса, покрай него. Бойните спортове също са доста удачен вариант.
Всеки спорт е подходящ стига да тренираш с адекватен треньор и да се натоварваш спрямо възможностите ти. Най-вече ти трябва търпение и постоянност в тренировките. Ориентирай се към спорт, който ти е интересен и се забавляваш. Спрямо описанието ти първосигнално и аз се сетих за плуване, йога. Боен спорт не ти препоръчвам, ще дойде момент, при който ще влезеш в спаринг и тогава нещата излизат извън контрол от към натоварване, евентуална контузия. Лично за мен бойните спортове вървят ръка за ръка с контузии и са особено неподходящи за начинаещ в твоето положение.
+1 Глас за плуването от мен ! А ако целиш да се раздвижеш , препоръчвам ти Муай-тай или Кик бокс. Аз имах един период след завършване на 12 клас в който се бях “вдървил” , защото спрях всякакви тренировки. Тогава тренирах около 1 година муай тай , като ми помогна да се раздвижа и да стопя доста мазнини.
Мнението беше редактирано от Y E на 13.02.15 20:27.