02.12.05
23:48
Може странно да ви се стори, но искам да ви попитам дали всеки път след тренировка имате мускулна треска и дали според вас е добре. Аз, например, понякога имам, а понякога не, но не мога да разбера кое е по-добре. Повечето хора казват, че ако нямаш мускулна треска значи нищо не си направил. Сега давам думата на вас...
Не е задължително няко имат след всяка тренировка (което може и да е добре , а може и зле) аз по принцип никога нямам когато тренирам редовно
И аз почти така. Рядко имам. Ако имам иде с 2 дена закъснение, шашава работа. А прогрес е налице. Извод - мускулната треска може и да е, ама може и да не е показател. Ще разбереш за себе си с опита и внимателно самонаблюдение
11.12.05
23:05
Ми темата си е много хубава , аз също много съм изчел за тая прословута мускулна треска..... Значи примерно аз си правя по 3 серий с 8 повторения както си е в програмата и след всяка тренировка имам мускулна треска на гърдите... Никога не съм имал на бицепсите, като изключим разбира се първия път..... На краката имам, корема също, на гърба не.... Абе странна работа е това мускулната треска... Чувал съм , че е полезна, защото мускула ти е стресиран и точно когато се отпусне пак го стресираш . Тук идва и въпроса ми, как да различа мусклуна треска от претренирване.... :?: :roll:
15.12.05
11:10
и при мен е така както при С.Ц.Ф по едно предаване гледах че при натоварване на мястото на мусколите идват бели кръвни телца трябва да тренираш повече за да се махнат и пак на тяхно място да доидат мусколи :wink:
30.12.05
18:32
Ето какво едно докторче ми каза с 2 думи за мускулната треска:
Тя се получава в следствие на задържането на млечна кислена в мускулите. Това задържане (застояване) на киселината може да се избегне ако приемем 1-2 лимончета веднага след тренировка. Също така да пазим тялото си от истиване, ако сме го натоварвали скоро.
Ако питате мен, желязната логика по тоя въпрос е КЛИН, КЛИН избива :wink:
[quote author=“bai hoi”]Ето какво едно докторче ми каза с 2 думи за мускулната треска:
Тя се получава в следствие на задържането на млечна кислена в мускулите. Това задържане (застояване) на киселината може да се избегне ако приемем 1-2 лимончета веднага след тренировка. Също така да пазим тялото си от истиване, ако сме го натоварвали скоро.
Само че докторчето греши - мускулната треска не се предизвиква от млечната киселина.
[quote author=”Петко К”][quote author=“bai hoi”]Ето какво едно докторче ми каза с 2 думи за мускулната треска:
Само че докторчето греши - мускулната треска не се предизвиква от млечната киселина.
Мислиш ли, че не се получава от натрупването на млечна киселина в мускулите? Хаха... :lol: :lol: :lol: :D :D :D
[quote author=“Andriqn”][quote author=”Петко К”][quote author=“bai hoi”]Ето какво едно докторче ми каза с 2 думи за мускулната треска:
Мислиш ли, че не се получава от натрупването на млечна киселина в мускулите? Хаха... :lol: :lol: :lol: :D :D :D
Защо се смееш като си далеч от истината незнам. Това битуваше през 70-те години, чудно ми е че има още хора дето подържат това още. :?:
Всичко е от микротравмите дето се получават от тренировката Петко К не ти е писал случайно
01.01.06
16:38
Тогава можете ли да обясните на какво се дължи МТ, като не е от натрупването на млечна киселина в мускулите(и аз така съм чел)
[quote author=”^Vlastelina^”]Тогава можете ли да обясните на какво се дължи МТ, като не е от натрупването на млечна киселина в мускулите(и аз така съм чел)
Нали съм написал по горе
[quote author=”^Vlastelina^”]Тогава можете ли да обясните на какво се дължи МТ, като не е от натрупването на млечна киселина в мускулите(и аз така съм чел)
А аз така съм го учил 4 години в даскало. Кво искате да ми кажете, че трябва да ви платят да пренапишете учебниците по биология ли?
[quote author=“Andriqn”][quote author=”^Vlastelina^”]Тогава можете ли да обясните на какво се дължи МТ, като не е от натрупването на млечна киселина в мускулите(и аз така съм чел)
А аз така съм го учил 4 години в даскало. Кво искате да ми кажете, че трябва да ви платят да пренапишете учебниците по биология ли?
По - скоро да си намериш по - нови учебници.
02.01.06
01:28
Това сас мле4ната киселина не е актуално от години, микротравмите вав влакната са при4ината,
02.01.06
01:34
Ок 10х за пояснението
03.01.06
14:21
Aз искам само да попитам нещо.Значи защо след като МТ се дължи от микротравмите тя се проявява (поне на мен) 15-24 часа след тренировката, а през това време (след тренировката) нищо не чувствам.Нали ако си нараня нещо ( срежа си пръста, скъсам или разтегна сухожилие и т,н каква да е травма ще ме заболи моментално и с времето че се обрави)А МТ боли след време, а в началото нищо не се чувства.ЗАЩО?
03.01.06
14:39
Предполагам имаш предвид мускулна треска с забавена атака(бахти превода, ето така е на английски: delayed onset muscle soreness)
Мускулната треска се предизвиква от микроразкъсвания в мускулните влакна получени по време на тренировка. След като се разкъсат влакната, се отделя химикал наречен цитокин(на английски е cytokine), заради който усещаме това парене в мускулите. През следващите дни протича процес на възстановяване(”поправка” на разкъсаните влакна) и хипервъзстановяване(образуване на нови - допълнителни на мястото на предишните разкъсвания).
По информация в интернет.
06.01.06
17:40
Добре аз пак нищо не разбрах :!:
Полезна ли е или не мускулната треска за разширяването на мускула :?:
Гледам ви все разбирачи , а на най краткия и най често задаван въпрос все още никой не е отговорил.... И разбира се по възможност да се обясня защо е полезно или вредно да имаш МТ . :roll: :wink:
Да и аз всъщност това питах: вредна или полезна е мускулната треска. От поста на Палпатин останах с впечатлението, че е полезна:[quote author=”Палпатин”]Мускулната треска се предизвиква от микроразкъсвания в мускулните влакна получени по време на тренировка. След като се разкъсат влакната, се отделя химикал наречен цитокин(на английски е cytokine), заради който усещаме това парене в мускулите. През следващите дни протича процес на възстановяване(”поправка” на разкъсаните влакна) и хипервъзстановяване(образуване на нови - допълнителни на мястото на предишните разкъсвания).