Кутии за храна от стъкло / BPA free - къде?

15.02.15
15:33

Здравейте, някой знаели от къде в София мога да си купя стъклени кутии за храна или такива, които са направени BPA free пластмаса?
Скъсах се да търся в Google и нищо ! Благодаря предварително .

Здравей!

Нямам опит при стъклени кутии, защото се движа с градски транспорт/ходене пеш и не ми е удобно.
Ползвам, обаче, пластмасови кутии, които са BPA-free.

Разгледай кутиите за храна в магазина на изданието - те са безопасни за храни - не съдържат олово, бисфенол А (BPA),  фталати или PVC.
Лично съм тествала и ползвам същата - здрави са, храната не се разлива, удобни са за носене. В зависимост от режима и предпочитанията, една кутия има вместимост за 1 хранене/ 1 хранене и половина. :)

15.02.15
22:09

В Кауфланд има стъклени правоъгълни кутии с пластмасов капак “Pasabahce” на мен са ми удобни и в тях си нося обяда :)

16.02.15
23:27

Благодаря ти за отговорите.  В крайна сметка си купих кутии от  Икеа. Направени са от стъкло  а  капака е от пластмаса  тип РР която за момента се смята за безопасна .Не  са много практични понеже тежат повече от пластмасовите а и подрънкват леко :D . За сметка на това  мога да топля в тях и  да сипвам гореща храна.  Една идея по-малко токсини в тялото  ми :P

Мнението беше редактирано от Marin Marinov на 16.02.15 23:29.

Привет!

За училище, подходящи са тези кутии.
За хладилник - може да се набавят стъклени съдове. :)

Моля, ползвай търсачката преди да пуснеш тема. :)
Преди няколко дни коментирахме същото нещо. Може да ти е от полза—> тук.

20.02.15
21:56

казано от Вероника Налбатска на 20.02.15, 21:50:

Привет!

За училище, подходящи са тези кутии.
За хладилник - може да се набавят стъклени съдове. :)

Моля, ползвай търсачката преди да пуснеш тема. :)
Преди няколко дни коментирахме същото нещо. Може да ти е от полза—> тук.

Ще ми трябват кутии за хладилник, но тези от сайта са твърде скъпи, няма начин.

Погледна ли другата тема?
Там са споменати места, на които има стъклени кутии.

20.02.15
22:55

казано от Вероника Налбатска на 20.02.15, 22:48:

Погледна ли другата тема?
Там са споменати места, на които има стъклени кутии.

Не виждам някакъв линк или нещо от сорта, може ли ти да ми кажеш от къде си си купила BPA-free пластмасови кутии? (някакъв линк ако може)

20.02.15
21:39

Здравейте, бихте ли ми препоръчали качествени кутии за съхранение на храна на не толкова висока цена, които мога да нося на училище или просто да си приготвя всички хранения и да си ги пазя в хладилника когато е време да се храня?

Сещам се да още едни, които също съм тествала, но те са по-скъпи от lunchbox.
Няма линкове в другата тема, но хората са споделили от кои магазини са си купили стъклени кутии.
Можеш да провериш там.

Ако искаш да е пластмасова и BPA-free, на този етап ме съмнява да намериш евтина. Поне аз не съм срещала, а не е като да не се интересувам.
Качеството е по-високо, имат по-дълъг живот, храната се запазва по-дълго време свежа, по-здрави са (сравнени с обикновени пластмасови кутии, които ще намериш във всеки магазин за домакински потреби).

21.02.15
09:15

Стъклени буркани с винт, не са модерни, но нямат грешка и разливане, пробвал съм какви ли не хай тех кутии за обяд, но в крайна сметка ползвам бурканчета :)

22.02.15
12:58

http://www.bb-team.org/forums/viewthread/74332#p-1064277
+1 за старомодните бурканчета пред модерните изгъзици.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1