15.02.15
17:25
Здравейте! на 18 октомври 2014 бях 109 килограма (185см) и реших ,че е време за промяна. Започнах диета и тренировки и на 1 февруари 2015 вече бях свалил 25 кг - сега съм 84. Бях тренирал и година преди да се освиня - тогава бях натрупал добра маса, но след като спрях тренировките се скри под дълбок слой сланина.
Та с диетата ми остана мускулатурата (ядох главно месо) , отслабнах много както вече казах та дори ребрата се показаха. Преди имах проблеми с бедрата, циците дори двойната гуша ,абе всичко както си му е реда за един дебелак. Вече нямам тези проблеми и се харесвам. Остана само корема. Когато стегна мускулите съм много доволен от появилите се 4 горни плочки :D , но долу да кажем под пъпа положението е зле. Както казах съм 84 кг на 185 см вече ,като трябва да вземете предвид ,че не съм “skinny-fat” както се казва защото си имах доста (за мен) мускулна маса която сега се показа.
Но не мога и не мога да оправя корема и това си е!
Тренирам 5 пъти седмично като корем правя понеделник и петък - преси , вдигане на краката от вис и молитва на скрипец.
Моля хората минали по корема от медуза до теракот да помогнат :)
Благодаря предварително!
16.02.15
14:54
Минаваш в ОКБ, започваш да правиш интервално кардио 3-4 пъти в седмицата и се запасяваш с много търпение, защото както най-вероятно си забелязал, колкото повече смъкваш процента подкожни мазнини, толкова по трудно става. Според мен ако си стриктен ще ти отнеме между 3 и 6 месеца.
Успех!
16.02.15
16:23
Ами аз за друго освен умерен калориен дефицит и продължаване със сваляне на мазнините не се сещам, вероятно по-слаб няма да се харесваш, но такова е положението носим повече мазнини по себе си отколкото предполагаме.
казано от Xender на 15.02.15, 17:25:
Остана само корема. Когато стегна мускулите съм много доволен от появилите се 4 горни плочки :D , но долу да кажем под пъпа положението е зле. Както казах съм 84 кг на 185 см вече ,като трябва да вземете предвид ,че не съм “skinny-fat” както се казва защото си имах доста (за мен) мускулна маса която сега се показа.
Но не мога и не мога да оправя корема и това си е!
Не искам да те разочаровам, но все още имаш доста сланина да свалиш, докато извадиш истинска преса. Щом виждаш едва 4 плочки, и то само при стягане, значи си между 15-20 % мазнини. Пресата се вади на 10-11%. Това значи да са ясно видими всичките плочки и разделението между тях и това БЕЗ да се стягаш. Т.е., нямаш друг избор, освен да продължаваш да чистиш, докато не паднеш под този процент мазнини.
И само за пример давам себе си - аз също съм 85 кг. (но и около 16 см. по-нисък), и също като теб, като стегна пресата се виждат някакви плочки. Пресата обаче я изкарвам едва като падна под 80 кг. Последно като имах добре видима преса бях около 76 кг. и имах още за сваляне.
На по ниски килограми от тези наистина няма да ми е комфортно. Мисля да опитам да кача чиста мм и същевременно да включа кардио, както каза колегата по-горе с надеждата да остана на тези килограми, но да съм по-чист. И тук има нещо в което не съм специалист и да ми помогнете ако може - както казах като стегна горните 4 плочки над пъпа се показват или дори без да стегна мога да ги опипам с пръсти точно вертикалния канал по средата и хоризонталните между тях. Отдолу под пъпа обаче освен ,че не се показвам не напипвам и никаква сепарация, например като най-долните две на тази снимка : http://2.bp.blogspot.com/-vDS3PqC2AAE/UOVrPY3CyCI/AAAAAAAAEzQ/1FbFGplOlwk/s1600/wili1-1-abs-of-steel.png
Ако може да препоръчате упражнения за тази част на коремните мускули точно - защото за там в момента правя само повдигане на краката от вис и няма ефект поне за мен.
Мнението беше редактирано от Xender на 16.02.15 22:08.
17.02.15
09:50
Проблема е в процента телесни мазнини, няма да го намалиш с упражнения.
17.02.15
18:41
За да не губиш мускулна маса приемай повече протеини, пий БЦАА по време на тренировка и най-вече спазвай си стриктно хранителния режим (ако си сигурен че е добър). Убеден съм че месото ти е малко и затова се е получил този ефект. На едни и същи килограми можеш да изглеждаш по десетки различни начини. Важно е да разбереш че корема се прави в кухнята главно! Кардиото не е лоша идея както и упражненията за корем да ги правиш в суперсерия. Вземи си л-карнитин, който да помогне да спотяване на мазнините. Доволен съм от капсулите на Pure, защото са по 1 гр. Много хора използват термоколани и уж помагат.
казано от Xender на 16.02.15, 22:06:
И тук има нещо в което не съм специалист и да ми помогнете ако може - както казах като стегна горните 4 плочки над пъпа се показват или дори без да стегна мога да ги опипам с пръсти точно вертикалния канал по средата и хоризонталните между тях. Отдолу под пъпа обаче освен ,че не се показвам не напипвам и никаква сепарация, например като най-долните две на тази снимка : http://2.bp.blogspot.com/-vDS3PqC2AAE/UOVrPY3CyCI/AAAAAAAAEzQ/1FbFGplOlwk/s1600/wili1-1-abs-of-steel.png
Ако може да препоръчате упражнения за тази част на коремните мускули точно - защото за там в момента правя само повдигане на краката от вис и няма ефект поне за мен.
Най-вероятно генът ти е такъв, при различните хора е различно. Упражнения за долната част - това пробвай: https://www.youtube.com/watch?v=ht5TAz1RcRA
Подобно е на това което правиш, но клатенето е по-малко. Всякакви коремни упражнения ще ти помогнат, но ефекта ще го видиш чак като стопиш мазнините отгоре
Тренирай и страничните кор.мускули, за да има нещо върху ребрата. Ето едно упражнение: https://www.youtube.com/watch?v=X59_4RrU_aA
Руско усукване потърси, страничен планк
Мнението беше редактирано от Pavel D на 18.02.15 14:17.
Месото няма как да ми е малко защото от Октомври насам съм общо взето само на месо, яйца, мляко и млечни продукти, пресни зеленчуци (домати,краставици,маруля,зеле и моркови! Което ще рече 2 пилета(2 килограма телешко или риба) на ден ,5 яйца , 2-3 кисели млека, прясно мляко около 2 литра защото вода не обичам и с него си се хидратирам и таван от 2 лъжици овесени трици в киселото мляко.Преди лягане изяждам 1 кисело мляко с 200 грама извара овкусена с чесън и черен пипер иначе е много гадна :D Поради тази причина не мисля ,че протеина ми е малко.
Въглехидрати ям 2 пъти седмично в тренировъчни дни , храненето след тренировка ,като с това имам предвид 2 хранения седмично ,а не 2 дни.
Не знам колко са акуратни тези проценти, но знам ,че изглеждам като на снимката 15% на корема а общо тялото ми е по-развито.
Мнението беше редактирано от Xender на 18.02.15 20:44.
казано от Pavel D на 17.02.15, 21:26:
казано от Xender на 16.02.15, 22:06:
И тук има нещо в което не съм специалист и да ми помогнете ако може - както казах като стегна горните 4 плочки над пъпа се показват или дори без да стегна мога да ги опипам с пръсти точно вертикалния канал по средата и хоризонталните между тях. Отдолу под пъпа обаче освен ,че не се показвам не напипвам и никаква сепарация, например като най-долните две на тази снимка : http://2.bp.blogspot.com/-vDS3PqC2AAE/UOVrPY3CyCI/AAAAAAAAEzQ/1FbFGplOlwk/s1600/wili1-1-abs-of-steel.png
Най-вероятно генът ти е такъв, при различните хора е различно. Упражнения за долната част - това пробвай: https://www.youtube.com/watch?v=ht5TAz1RcRA
Подобно е на това което правиш, но клатенето е по-малко. Всякакви коремни упражнения ще ти помогнат, но ефекта ще го видиш чак като стопиш мазнините отгореТренирай и страничните кор.мускули, за да има нещо върху ребрата. Ето едно упражнение: https://www.youtube.com/watch?v=X59_4RrU_aA
Руско усукване потърси, страничен планк
Аз вдигането на краката го правя 2 пъти седмично :) а това усукване ще го включа още в следващата тренировка , мерси :)